Радев: Евроинтеграцията изисква устойчиви резултати

Служебното правителство е готово да води активен диалог с РСМ
142
Радев: Евроинтеграцията изисква устойчиви резултати
Снимка: Прессекретариат на президента

Европейската интеграция изисква устойчиви и необратими резултати в изграждането на добросъседски отношения на Балканите. Това заяви държавният глава Румен Радев, който проведе днес среща с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и министър-председателя на Португалия Антониу Коща, страната-ротационен председател на Съвета на ЕС,съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Срещата се проведе по инициатива на председателя на Европейската комисия и португалския премиер преди извънредното заседание на Европейския съвет в Брюксел.
 
Възможностите за постигането на напредък в приемането на преговорна рамка и започване на преговори за членство в Европейския съюз от страна на Република Северна Македония беше акцентът на срещата.
 
Румен Радев припомни, че процесът на разширяване на ЕС е външнополитически приоритет от над 10 години за страната ни и именно България е най-заинтересована от бързия прогрес на най-близката ни държава на Балканите. Постигането на напредък в процеса на европейска интеграция обаче следва да се основава на зачитането на човешките права и пълното изпълнение на Копенхагенските критерии за членство в съюза.
 
Нуждаем се както от позитивни примери в двустранните отношения между България и Република Северна Македония, така и от пряк и открит двустранен диалог за разрешаване на проблемите, подчерта президентът. Румен Радев оцени като добър знак предстоящото съвместно отбелязване на делото на светите братя Кирил и Методий от делегациите на България и Република Северна Македония в Рим и призова и за политическа воля от страна на югозападната ни съседка за постигане на конкретни резултати по проблемните въпроси.
 
Служебното правителство на България е готово да води активен диалог с Република Северна Македония в тази насока, както и за обсъждане на възможностите за ускоряване на процеса на европейска интеграция, заяви Румен Радев. Държавният глава посочи също така, че всяко възможно решение за започване на преговори за членство в ЕС от Република Северна Македония ще бъде внимателно анализирано и съпоставено с Декларацията на българския парламент и Рамковата позиция на страната ни по разширяването на Европейския съюз и Процеса на стабилизиране и асоцииране от октомври 2019 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: МакедонияРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маските са средство за дресировка!
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината няма нужда от маска!
62
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Носенето на маски/ маскирането, е сатанински ритуал!
61
3
 
13
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Инсталирането на Смрадев в президентството, съвета от ченгета около него, опита за преврат финансиран от престъпниците от Дубай и бел град, ОФ-то от Ченгесарски ***, чалгаджии, вандали и адвокати на мутри и всякаква друга ***, това е само етап от провеждането на плана по създаване на президентска република с назначен от Кремъл Президент. Целта е БГ да остане васална на Русия. Видя се колко мощна е ченгесарскта пропагандна машина
60
6
 
14
 
! Отговори
монката преди 2 години
поредният гаф на фат мака,а английският му е като на Стоичков!но защо мълчите медиите?ако беше бойко щяхте да пишите сума глупостиама как го изрита пленкович !!!просто кеф!!!само че срам за българия
59
6
 
13
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Смрадев може най-много да му го лиже на Бойко, видях клипове където е добър в *** на дупки. Толкоз за това колко ум има едно пиле, ти си болен бе човече.
58
6
 
10
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Толко оплюваха Борисов, че не знаел английски, ми то си има преводачи за тази работа. Смрадев като гледах, срам ме хвана, личи си от далече първенющината, селския произход, притеснението, грубия акцент, кухните фрази, избягването на темите Русия и Беларус. Играта на Бойко е да го остави да се о**** тотално и давайки път на новото поколение Дани Митов, да има достоен представител и поне да не ни е срам от зеления чорап, Моя английски е многократно по добър от Смрадевия.
57
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен до Жоро преди 2 години
По принцип знаем, че едно пиле има повече мозък от стотина Гербери и такива като теб но не ни го натрапвайте знаем го.Колкото до излагане едноклетъчното от Банкя държи класацията има изобиелие от клипове в тубата на нендерталеца на международни срещи и като спи, и като говори глупости, и в неадекватни действия.Единствения премиер който ходи с преводач това е примитива Борисов.Радев ще го набута на тиквата с 200 след 11 юли ще го усетят всички бандити от ГЕРБ и техните заблудени привърженици.
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
tez mutri za ko sa maskirani, koia piesa igraiat v bolshoi teater?
55
7
 
9
 
! Отговори
Сахер преди 2 години
Ауу, президентът е в Брюксел, а баце ближе рани в Банкя.В Банкя има ли торта сахер?
54
8
 
18
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
*** Смрадев се издънил още на входа на европейския съвет. Явно в нищо не е повече от Борисов, даже напротив прави отвратително впечатление и с историята си на про руско и ченгесарско творения, забива имиджа на България много дълбоко. Сърбоманите в Скопие ще използват това, Смрадев прави резил след резил, вечецнямам търпение да го махнат тези от които зависи това, освен ако целта им не е ликвидиране на държавата. Тогава Смрадев е точния човек.
53
8
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВОНЯЩИЯ КОМУНИСТ РАДЕВ ,ДА ДАДЕ МНЕНИЕ ЗА БЕЛАРУС!
52
6
 
14
 
! Отговори
Нелегален преди 2 години
Хич се не радвайте на Радевата визита. Него го викат само за едно - да му набият овенната каска, за да не се опитва да мисли. Той не че мисли де, но с него НЕ са били съветниците-подсказвачи от ДС, а само той в пряк диалог с онези тарикати, които са ката рентгени - преценявата те от пръв поглед. Издънките му в протокола - башка. Има оригинални видиву отправки - зяпайте ги. Приятно забавление !
51
9
 
4
 
! Отговори
Тиро преди 2 години
До 63Той ще получи още един мандат.
50
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде сте видели в Европа президенстка република? Няма никъде, защото не може да се интегрира с европеийската демокрация. С тази ориенталска военна хунта на власт, можете да се интегрирате само с Африка и Турция, в третия свят. Бананова република.
49
4
 
11
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Това какво значи ще предаде България ли?
48
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не пишете за излагацията му при протокола
47
7
 
3
 
! Отговори
Стига преди 2 години
С тези пернишко надежденски преговори и заплахи Щото си вьтре и с двата крака
46
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво казал Радев на срещата с европейските лидери - казал "Вие знаете ли кой съм аз!" Отговорът бил - Не.
45
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хе-хе, звездният час, или по-точно звездните месеци на решетниковото ляво храстче Радев, възползващ се от липсата на редовно правителство - отива да се отърка в европейските лидери.