В Гърция заплашват служители с уволнение, ако не се ваксинират

Защо хората отказват да се имунизират?
9 юни 2021 17:45, Петя Славова
107
В Гърция заплашват служители с уволнение, ако не се ваксинират
Снимка: БГНЕС

В опит да "убеди" повече граждани да се ваксинират срещу COVID-19, гръцкото правителство започна да използва директни заплахи. Министърът на развитието Адонис Георгиадис стигна до там да твърди, че работодателят има право да уволни служител, който не е ваксиниран, съобщава БГНЕС, позовавайки се на сайта "Keep Talking Greece".

В разговор с държавната телевизия ERT Георгиадис каза, че компаниите имат право да уволняват работници, които не са били ваксинирани.

Той твърди, че собственикът на голям хотел го е потърсил в офиса му и се е оплакал, че "малка част от персонала не иска да се ваксинира".

"Стигнахме до заключението, че трябва да информираме служителите, че за безопасността на компанията всеки трябва да бъде ваксиниран и който не иска, трябва да понесе последствията от своето решение", каза министърът. Според него, компанията не може да рискува да бъде затворена, само защото служител иска да упражни предполагаемото си право да не бъде ваксиниран. "

Той подчерта, че съгласно съществуващото трудово законодателство, фирмата може да уволни служител, ако същият я излага на риск.

Още по темата

Министър Георгиадис обвини жителите на туристически райони като Корфу и Самос, че с нежеланието си да бъдат ваксинирани правят негативна реклама на туризма.

Гръцкото правителство все по-често говори за изграждане на „стена от имунитет“ в името на туризма и за да не се налага да харчи повече пари за пандемията, възлага цялата отговорност върху отделните граждани, коментира изданието.

Има обаче два основни проблема, заради които хората се въздържат от ваксиниране срещу COVID-19:

1. Правителството не успя да отговори сериозно на притесненията на гражданите относно ваксината AstraZeneca, особено след смъртта на една жена и няколко случая на сериозни тромбози.

2. Наличните ваксини не са достатъчни и това е и причината всяка дискусия относно предимствата за ваксинирани граждани да се отлага за началото на есента.

Да се обвиняват гражданите за неправомерните действия и провали е най-лесният начин за правителството, което все още отказва да поеме пълната отговорност за управлението на пандемията и използва изнудване и лъжи, за да плаши гражданите, които счита за васали и ... овце, пише в материала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-вероятно се уволняват хора в определени сектори.Един работодател не би рискувал заради едната ваксина да уволни висококвалифициран служител.
10
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между другото, аз бих се кандидатирал да изпълнявам присъди по новия Нюрнберски процес. Тия си го заслужават напълно.
9
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези един ден ще отговарят, че погазват Нюрнбергския кодекс въведен заради експериментите на нацистките доктори, сегашните не се различават много от тях.
8
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все по-сигурен съм, че е жизненоважно в никакъв случай да не се подложа на експерименталната вакса. Нещата никак не са нормални. Това или е някакъв нов вид религия, или всички конспирации са верни. Друго логично обяснение няма.
7
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е новият световен ред...................обикновените хора трябва да са слуги на елита!!!
6
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се раздделим на ваксинирани и неваксинирани. Тези да обслужват само ваксинирани, други ще ослужват само неваксинирани и така.
5
2
 
43
 
! Отговори
16 преди 2 години
И кой ще ви работи като уволните всички бе ол.иго..фр.ени?
4
2
 
23
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Демокрация бя.Банани банани банани и
3
48
 
2
 
! Отговори
Глупав преди 2 години
Защото хората са просто стадо, вярващи на конспирации. Имаше достатъчно информация и разноообрзни видове ваксини (за всеки избор). Няма как да са тествани, защото не е нормална ситуация, а си беше буквално. Преди да почнете да слагате минуси, помислете дали ако вашите предци бяха примитивни като вас при излизането на нови ваксини, дали щяхме да водим този дебат!
2
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От къде накъде? Хората да не са бели мишки?
1
2
 
47
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Принудителна ваксинация