Бивш френски здравен министър ще отговаря за действията си срещу COVID-19

Започна разследване срещу Агнес Бюзен
11 сеп 2021 16:22, Петя Славова
30
Бивш френски здравен министър ще отговаря за действията си срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Започна разследване срещу бившият френски здравен министър Агнес Бюзен за това как е действала по отношение на пандемията, съобщи BBC.

Прокуратурата съобщи, че Бюзен е разследвана за "застрашаване живота на другите", след като напусна поста си през февруари 2020 г., за да издигне неуспешно кандидатурата си за кмет на Париж, предаде БГНЕС.

Това е един от първите случаи в света, в който на министър се търси юридическа отговорност за реакцията му срещу пандемията.

Бюзен също може да се изправи пред обвинение за "провал в битка срещу бедствие", съобщава в. "Монд".

На изслушване в съда в петък Бюзен заяви, че приветства шанса да обясни действията си и "да се установи истината", съобщи АФП.

Тя допълни, че няма да остави да бъдат дискредитирани действията на правителството или нейните, след като "ние направихме толкова много, за да подготвим страната ни за световна здравна криза".

Бюзен пое поста на френски здравен министър през 2017 г. и се оттегли няколко седмици, след като бяха потвърдени първите случаи на COVID-19 в страната й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
3
 
! Отговори
До хсплескан преди 2 години
Тези работи Фейсбук експертите ли ги доказаха? Първи съдени за геноцид трябва да са шведските здравни власти, допуснали между 3 и 5 пъти повече жертви в Швеция сравнение с другите скандинавски държави,които предпириеха противоепидемични мерки.
9
0
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 7 преди 2 години
Ти май четеш, но не разбираш значението. Госпожата ще бъде разследвана заради бездействие в началото на Пандемията, а не заради действия против Епидемията. Не става въпрос за тирания,а точно обратното - липса на мерки против заразата и излагане на населението на опасност.
8
2
 
6
 
! Отговори
хсплескан преди 2 години
Фаучи - главния здравен на САЩ вече го хванаха в лъжа,как именно тяхната структура е финансирала изследвания за модифициране на Корона вируси в Уханската лаборатория, да го направят по заразен и смъртоносен. Е и? Доказаха вече и че тези неща дето ни ги пробутват за ваксини помагат на вируса да мутира по-лесно,въпреки ЧЕ ПРЕДПАЗВАТ в някои случаи. Е и?Дори и да излезе,а тя ще излезе истината наяве какво от това?
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля че бая съдени ще има. На лъжата краката са къси. Тиранията винаги има край.
6
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изглежда добра жена. Щом я разследват, значи е действала правилно. Микрон защо не го разследват?
5
3
 
16
 
! Отговори
Асан преди 2 години
А Ботокса и бай Шиле кога :)))
4
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иначе на тези, които са финансирали, извършвали и изпуснали вируса( дали поради немърливост или умишлено) никой не им търсисметка. Заради вирус със сходна смъртност, като грип чрез мегапресилените мерки съсипаха икономиката на цял свят да не говорим за стотиците милиони разбити съдби и животи.
3
7
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НАПЪЛНО ПРАВИЛНО!!! ВЪВЕЛА ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ХОРАТА С КОИТО НАСИЛСТВЕНО ГИ КАРАЛА ДА СЕ ВАКСИНИРАТ!
2
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой ден да погнат и Костадин Ангелов.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как пък са знаели от години, че ще има световна здравна криза? И че тоя вирус ще пълзи с години наред и ще трябва ваксиниране на цял свят? Ванга не е жива да предскаже. Нострадамус и той.