Премиерът на Полша обвини Беларус в "държавен тероризъм"

Моравецки определи случващото се като "тихото отмъщение" на Лукашенко
10 ное 2021 19:03, Ния Христова
52
Премиерът на Полша обвини Беларус в "държавен тероризъм"
Снимка: БГНЕС
В сряда министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки обвини Беларус в "държавен тероризъм". Обвиненията са във връзка с мигрантската криза по границата на Полша, която е членка на ЕС, предаде БГНЕС.
 
"Това, с което се сблъскваме тук, трябва да е ясно, е проява на държавен тероризъм", заяви Моравецки пред репортери във Варшава на съвместна пресконференция с гостуващия ръководител на ЕС Шарл Мишел.
Още по темата
 
Моравецки определи случващото се като "тихото отмъщение" на беларуския лидер Александър Лукашенко за подкрепата на опозицията от страна на Полша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Политика бате преди 2 години
Кой ли чак пък толкова ще се отправи към "пш, пш" държава само от съгласни и картофена манджа със...захар. Хай стига бря.
36
2
 
0
 
! Отговори
Ме преди 2 години
Миналия път миргантите наистина повечето бягаха от война и нямахме морално право да ги върнем. Сега, война няма. Мигрантите да си се прибират. Предлагам, да разположат от микровълновите излъчватели за борба с безредици и да ги постоплят малко. Сега, е много жалко, че невинни хора се използват като оръжие и те ще го отнесат. В момента вината е изцяло на Лукашенко
35
2
 
1
 
! Отговори
Свободно придвижване преди 2 години
Значи, когато Обама прогони от родните им места в Европа над един милион и петстотин хиляди човека от Афганистан, Ирак и Северна Африка, главатарката на ЕС ги приемаше и Варшава мълчеше, а сега правят въпрос за няколко хиляди човека, които харесват Полша повече от Беларус.
34
2
 
5
 
! Отговори
PORT ||5000 преди 2 години
Полша е едно голямо нище без ЕС но и ЕС имат реакцията на умряла котка. Джуджи им наля мигранти от към Турция а сега ит от Беларус. Но нищо няма да направи ЕС а да зашлеви Полша а и газста е по важна от една Полша изпрошната от имигранти дива и.
33
4
 
6
 
! Отговори
Края на запада преди 2 години
Поляците така спазват хартата за правата на човека, че кръв се лее! Вече има доста клипчета по случая. Лукашенко доста добре освети полското лицемерие.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да дадат на Батката няколко милярда както на Ердоганя и ще има сделка! Гейовете обаче извадиха двойния аршин и сега реване му е майката!
31
3
 
8
 
! Отговори
Евала на Лукашенко преди 2 години
Трябва да се отчете че е майстор на игрите на волята! Направо им го върна на евро гейчетата по техните правила!
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали Полша не признава управляващия режим в Беларус за легитимен? Тогава Тихановская (която се крие в Полша) ли е виновна ?
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС пак изпадна във възможно най-жалката позция.... Незбавно искат полското правителстов да падне, но пък сега им трябва това правителство, за да не пусне мигрантите към Зап.Европа... това направо е тежно да се гледа.
28
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Беларус, много ефективен контраудар срешу провокациите на Полша! Полша е троянският кон на САЩ в Европа и като такава играе основната роля за всички провокации против ЕС и Русия, заедно с Балийските държави. Там е щаб квартирата на всички дисиденти и опозиционери, там се помещава базата на беларуската опозиция, оттам се контролира и логистиакта зад опитите за цветната революция в Беларус....
27
6
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Батко Лукашенко хубаво ги нагласи полячетата!Но това си е техен проблем,дето се вика.Все пак от цялата работа има и полза за нас-поляците направиха прецедент със силово отблъскване на мигранти и сега никой не може да ни обвини ако направим същото!Само че нашите мекерета не смеят да предприемат решителни мерки,защото са гладни за еврофондове!Ще ли*жат еврог*е*йски за*дници до припадък,само за да докопат евромилионите,а България кучета я яли...
26
4
 
1
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Ич дъ не ви пука бря ! Гледайте ний дъ сме добре !
25
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време като дойдат нелегални емигранти и ги качваха на самолета и ги връщат откъдето идват. Сега по неясни причини тази практика спря. От толкова гей организации и разни смешковци мрънкащи за правата на хората го закъса цяла Европа.
24
1
 
7
 
! Отговори
Да се знае и помни! преди 2 години
До Ст***м***тЩо да обвинят Турция? Над 4 милиона бежанци са на територията и, години наред.В Беларус дойдоха 16 000 за месец, и 15900 от тях директно бяха ретранслирани на полската граница!
23
5
 
21
 
! Отговори
Ст@м@т преди 2 години
А защо не обвинят турция? Какво да кажем ние?? Значи ако не им е до границата няма проблем, ама когато е на тяхната граница - заплаха било за европейския съюз!!!!!!!!!!!!!
22
8
 
2
 
! Отговори
Ловец преди 2 години
Ако им пратят 2-3 Стелта, ще боядисат дънцето.
21
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Белорусите да влизат и да продължават към Балканите, за да ни освободят от ковид - фашизма! В Беларус няма нито ковид, нито сертификати, а живота си тече съвсем нормално!
20
6
 
24
 
! Отговори
ейрогей лицемери преди 2 години
Ердо като правеше същото с нас, нямаше "държаен тероризъм", даже пари му дадоха
19
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Пановете ЕС ще им спре фондовете с които се издържат и ще клекнат. Без ЕС Полша ще е бедна като Украйна и Молдова.
18
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пановете го играят много смели и заплашват както Беларус и Русия така и ЕС защото САЩ и Англия стоят зад тях. Но сметките им отново ще излязат криви защото англосаксонците нямат съюзници.