Фон дер Лайен: ЕС да работи с доставчици на газ, на които може да се разчита

Според нея Русия ще продължи да използва газа за политически цели
7 фев 2022 15:45, Нели Христова
255
Фон дер Лайен: ЕС да работи с доставчици на газ, на които може да се разчита
Снимка: БГНЕС

Налице са все по-ясни знаци, че Русия ще продължи да използва газа за политически цели, заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на конференция, организирана от няколко германски медии, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

За да гарантираме независимостта си, трябва да работим с доставчици на газ, на които може да се разчита, допълни тя.

Според Фон дер Лайен ЕС ще сключи партньорство със САЩ за енергийна сигурност и увеличение на доставките на втечнен природен газ.

ЕС ще преговаря и с други производители на газ, например Норвегия, за повишаване на доставките. Освен това Европа може да подобри ползването на собствените си газохранилища, а и да увеличи вместимостта им, допълни председателката на ЕК.

Според нея Русия очевидно няма намерение да увеличава доставките на газ за Европа въпреки голямото търсене и високите цени, което по думите й е "много странен начин за правене на бизнес от страна на "Газпром".

Изявлението на Фон дер Лайен идва, след като стана ясно, че руският гигант не е заявил допълнителни количества транзит през пунктовете "Суджа", "Сохрановка" и "Велке Капушане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
1
 
11
 
! Отговори
ВАМ преди 2 години
то газта е във вашия двор. Само трябва да отвориш крана. Ама БАТИ не дава??????
162
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилите нещо ги боцна в сърчицата, скочиха дружно да плюят жената. Като че ли тя е виновна за "пее раските" номера с газа, не руснаците.
161
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След някоя друга година за газ от Русия трябва да питаме китайците
160
2
 
14
 
! Отговори
А тръбите, тръбите преди 2 години
Кога трябва да ги подарим на байдънови?
159
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Относно газта която се носи от т.н. L.N.G. танкери. Един такъв танкер стига да захрани с газ град с население 50000 за една година. . Колко танкера са необходими аритметиката е проста. Неприятния момент е че за да се втечни газа да се пренесе с танкера а после от течно да се преобразува пак в състояние на газ са необходими разходи които не допринасят за кокурентноста му. Когато политиката се намеси в икономиката стигаме до ситуацията на която сме свидетели в момента
158
3
 
10
 
! Отговори
Хахахахах преди 2 години
Хахахахахха. Тази *** някой брига ли я за нещо? Дори дядото зад океана е по-обаятелен.
157
1
 
11
 
! Отговори
госпожа ЛАЙНЕН преди 2 години
До само питам: скоро ще ти разпореди чрез европейска директива и ако не я спазваш следват глоби!
156
3
 
12
 
! Отговори
Евроскептик преди 2 години
Никога не съм вярвал в този ЕС и ето че съм бил прав ! Тази скоро ще Ви продаде и личните данни , защото е назначена за слугиня ,а за тази сладка службичка е готова да носи втечнена газ и в кофи ако и кажат - Ще видите вие " кон боб яде ли .." !
155
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази мумифицирана бабишкера направо пращи от акъл! Чудя се, къде ги намират такива? Явно ги избират с конкурс за ***. Работата на тази уфца е да ги намери тези доставчици, а не да ръси простотии. Интересно е какво очаква този дърт *** - всички да ахнат пред интелекта и спосабността и да анализира факти и да прави констатации, които знаят дори децата?
154
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Норвегия взима на концесия завода Татра за камиони срещу петрол
153
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 1990г. Вацлав Хавел постави условие на Москва до 24 часа не пуснели гориво прекъсва договора. Така Чехия си осигури Петрич от Норвегия
152
1
 
17
 
! Отговори
как къде преди 2 години
До само питам: Не знаеш ли? В Ямал! Всичката газ която продават американците преди това е добита в Русия и след като се качи на американските танкери става американска и се демократизира там докато пътува за азия!
151
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грешката на руснака е , че живее с мисъл от времето когато бе СССР и си кръсти държавата Балшая и Магучая. По времето на Мао китайците натириха през границата със СССР около 100 000 безработни с лопати, мотики, кирки на рамо. Съгласно конвенцията за свободен труд , но Брежнев ги изгори на самата граница. Сега 45години от тогава, Китай без оръжие управлява Сибир.
150
0
 
10
 
! Отговори
само питам преди 2 години
До Някой ще ми...: А къде се пълнян тези танкери?
149
1
 
18
 
! Отговори
Някой ще ми... преди 2 години
...припомни ли какво бяха реакциите на тази дама, когато танкерите на "сигурните" доставчици, САЩ, просто се изпариха ВСИЧКИТЕ в посока Азия?
148
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е ясна от години. Русия е длъжна да дава първо на Китай и ако има излишък да е доставчик на ЕС. Това се каза преди години от експертите на САЩ , ЕС. Но руснак от дума неразбира. Сега Син Пин нареди на Путин да пусне новата тръба за Китай и стана. Иска или не иска. Путин е длъжен да усугори газ с преоритет за Китай.
147
8
 
4
 
! Отговори
госпожо ЛАЙНЕН преди 2 години
На 22.02.2022 г. ще изчезнат всичките ви проблеми, защото ще се пренесете в един по добър свят!
146
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тая бабичка нямамли кой да и избуе един шамар да и фръкне ченето
145
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След спирането на атомните и въглищните централи на Германия ще и трябва газ, още много газ- като "междинен" енергиен източник за газотурбинни електроцентрали. Сименс правят най- добрите газови турбини на комбиниран цикъл с кпд 60% и отгоре.
144
1
 
16
 
! Отговори
хх преди 2 години
ЕС си направи харакири криза след криза , за да могат шепа тарикати от ЕС да станат милиардери !!!