ЕС ще окаже по-голяма военна подкрепа на Молдова

Това заяви Шарл Мишел при посещението си в Кишинев днес
4 май 2022 20:03, Йоана Цонева
21
ЕС ще окаже по-голяма военна подкрепа на Молдова
Снимка: БГНЕС

Председателят на Съвета на ЕС Шарл Мишел при посещението си в Кишинев днес заяви, че се планира допълнителна военна помощ за Молдова.

27-те държави от блока проучват възможностите за оказване на по-голяма военна подкрепа на Молдова, включително за повече помощ при изграждането на въоръжените сили на страната, заяви Мишел на съвместна пресконференция с молдовския президент Майа Санду, предаде "Ройтерс".

Още по темата
Той заяви, че това ще допълни помощта в областта на логистиката и киберзащитата, за която ЕС вече се е договорил. Мишел отказа да даде каквито и да било подробности, но заяви, че е изключително важно да се избегне всякаква ескалация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
1
 
! Отговори
Мирослав преди 2 години
От руското посолство са активирали троловете да подготвят общественото мнение. Явно и там руските джихадисти ще освобождават нещо или някой,които не иска да е приятел с тях. Молдова не е нападала никой,както и Украйна не е нападала Русия,греха им е,че пораснаха и казаха на пияните си приятели от махалата,че ще учат в университет и ще си променят средата. Това не хареса на кварталните пиянки и хулигани и решиха да ги тормозят и бият,защото вече не дружат с тях,а си имат други приятели.Това е исто
14
1
 
7
 
! Отговори
Русофил преди 2 години
За всичко са виновни американците ,които от където са минали са унищожили и тревата.Путин не е *** и знае какво прави и защо го прави.Аман от русофобски настроения.Четете история!Опитайте се да научите уроците на историята!Никога България не бива да застава против Русия!Украинците не разбират ли че са заложници на интересите на клана Байдън.И кои са украинците- руснаци !Каква прилика с нашите македонци.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е гейтаците като чуят руска реч - да пълнят гащите , пък нека каквото искат да говорят и правят едногласните.
12
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашистите от Кремъл трябва да бъдат заличени и техния режим нищо лично към руснаците който не подкрепят режима на путин но вие си го отгледахте е сега тази война ще се отрази на всеки нас аз не мразя хората но и не понасям агресията насилието и убийствата безмислена кървава война за егото на един диктатор и неговите подръжници
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна прави деницификация на комунисти . Евала.
10
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна ще освободи Приднестровието от Русия и ще го даде на Молдова. Рускоговорящите са магнит за Путин. Африканци да са рускоговорящите, той отива и ги освобождава. Руският език е опасен за говорене. Трябва да се забрани по целия свят. Руският език е опасен за целия свят. Рускоговорящите ще се депортират в Русия да говорят на руски.
9
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доживяхме азовци да малтретират българи и в центъра на София. Така както го правеха 8 години в Донецк и Луганск. Фашистите си остават фашисти.
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Молдовците висят на Газпром милиони за газ. След 5-6 месеца лятото ще свърши...
7
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защо бе миролюбци като искате да помагате даите им финансова помощ даите им хуманитарна помощ вие им давате оръжие или и молдова прежалихте
6
9
 
17
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Следващата жертва ще е Молдова! Явно Източна Европа ще гори! Искам да видя как точно американски войници ще дойдат да се бият за такива като нас!
5
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има коренна разлика в говоренето и поведението на Майа Санду от преди година и сега. Прехапала си е русофобския език. Не казва лоша дума и за предстоящия празник 9-ти Май. Страшно е уплашена от това, което от 2,5 месеца се случва на колегата й Зе-клоун. Пък и руските високоточни далекобойни крилати ракети поразяват цели в непосредствена близост. Ето и тук цитират само Шарл Мишел.
4
9
 
15
 
! Отговори
Адмирации преди 2 години
ЕС само трупа напрежение! Молдова винаги е искала да се върне в Русия, а дали ще стане по-лесния или трудния начин, ще видим много скоро! Молдова, ще се превърне в 3 Республики - Молдовска, Гагаузка, Приднестровска. Западняците продължават да ръчкат и Грузия и Армения, искайки да станат пушечно месо, но това може да запали цяла Европа, а Европа е на 2 атомни бомби живот и ще бъде пустиня!
3
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ауу, сега и Молдова ли ще денацификират из веригите??
2
4
 
17
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Сега ще подпалят и Молдова....
1
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започна се... Едно по-едно отдалечават малките държави от Русия.. Това е обичайната практика з ЕС.. Даже ще искат да ги вкарват в Отан..