ЕС предупреди Сърбия

Очаква страната да покаже единство с европейските решения
18 май 2022 15:36, Росен Стойчев
113
ЕС предупреди Сърбия
Снимка: БГНЕС/EPA

Поведението на Сърбия не е съвместимо с идеята на страната да се присъедини към ЕС.

Още по темата
Това обяви върховният европейски дипломат Жозеп Борел, цитиран от ДАНАС.

Европейският представител визира външната политика на страната. Сърбия продължава да работи за близко партньорство с Русия.

Сръбското правителство настоява, че няма да прибегне до крайни действия спрямо страната. Борел обясни, че това не е съвместимо с единните европейски решения.

Сръбски представител участва в срещата на европейските външни министри. Борел отправи призив, партньорите и държавите, които опитват да се присъединят към ЕС, бързо да покажат своето единство с европейските идеали.

Те трябва да се присъединят към съгласуваните действия на групата. Допълва се, че поддържането на близко партньорство с руското управление, не е съвместимо с европейските идеи.

Сръбското правителство настоява, че ще запази своето приятелство с Русия, но от там признават, че трябва да намерят вариант за договаряне с Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: СърбияЕСрешения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предупреди, заплаши или си намира предтекст? Всъщност и за БЪлгария е добре да започне да не се поддава на натиска на безумията, идващи от глутницата, управляващи ЕС. С какво , аджаба, Катар е по-демократичен от Русия? С какво Азербайджан е по-малко авторитарен и олигархичен? Че суровините от там са премливи? Пък и САЩ?
33
4
 
37
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Сърбите и да не искат да са в ЕС,насила ще ги натъпчат в ЕС,за да се оформи един континент,напълно русофобски и намиращ се под тоталният диктат на САЩ.Това се нарича сероатлантически,евроТейски,демократичен неолиберализъм.Целта не е нито Македония ,нито Сърбия ,целта е Русия и прекъсването на китайският път на коприната.Целта е народите безворемо и покорно да поглъщат всяка нагла лъжа,която им пробутват за обща консумация,никакво инакомислие
32
5
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Странно, защото ЕС е мащеха за страните членки, а толерира трети страни. Справка мигрантитИ.
31
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 37 - НАТО не е унищожило армията ни! Унищожиха я алчни фуражки и политици с комунистически сои, които могат да предложат на Запада само това - слугинаж и роболепие, в замяна на индулгенции за управление. Повече от 30 години България не е имала и един достоен политик който да защитава българския интерес.
30
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напоследък тоя Борел много глупости каза.Време е да излезне в пенсия
29
12
 
6
 
! Отговори
Sk преди 2 години
По_добре по_малко държави в ЕС, но по_качествени. Стоят в ЕС само да се ползват от благата, които да занесат при руснаците.
28
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европейски решения...Срам и позор за ЕС, който не направи нищо за мирното решение на конфликта. Срам за Франция и най-вече за Германия, гарантите на мира според Минските споразумения. ЕС разрушава икономиката и унищожава живота на хората си, работейки за чужди интереси, и ще се разпадне под силата на собствената си глупост. Сърбите не са самоубийци и знаят, че са на правилната страна на историята!
27
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 34 - защото ние сме в ЕС, обаче управляващите ни са с единия крак в Кремъл. Докато ни управляват руски подводници, все такива ще бъдем! Благодари на партията хранителка чиито метастази и до ден днешен те яздят!
26
6
 
11
 
! Отговори
Bp преди 2 години
Каква полза има ЕС от т,р,о,я,н,с,к,и коне?
25
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 11 - а ти ще направиш услуга на всички ни, ако мигрираш за Русия. Там ще видиш красивото лице на Путинската демокрация. И вземи със себе си Костадинов и откровенните руски *** от възраждане дето веят из цяла България руски знамена. Не стойте повече в пропадналия ЕС с грозното лице! Не ви трябват тея европейски пари. Бягайте в Русия - върху вас ще се излее рога на изобилието - нефт, газ, рубли! Те за вас са го натопорчили, не се съмнявай!
24
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние като сме в ЕС защо сме с най-ниски доходи, нали сме голямата работа.
23
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакай ся... Германия не иска много много да спира газ и петрол... Унгария не ще, България по принцип не ще, Гърция него е спряла, Испания не им пука особено... Абе в общи линии са се събрали Полша и още три квартала хора(Литва, Латвия и там другата), дето искат да спрат? Ми да спират бе! Сърбия пък какво общо има с 10% русофоби от ЕС?
22
5
 
18
 
! Отговори
Ss преди 2 години
С африкански заплати и европейски цени е много хубаво да си европеец.
21
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората не са в ЕС и им дреме на пуловерите. Никой не може да им каже каквото и да било.
20
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Факт - браво, браво, ама седиш тук в България да *** от ЕС и да дефекираш върху него. Що не си хукнал още за обетованите земи - я Русия, я Сърбия - все райски кътчета.
19
13
 
29
 
! Отговори
Позор преди 2 години
ЕС не е в позиция да дава съвети или да заплашва след като подкрепя фашиският режим в Киев.
18
15
 
29
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Браво на Сърбите....
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гочо,да те разбирам,че искаш да си европеец и да ти е скъпо?Нещо не си в ред с мозъка.Аз искам да съм евроеец ама да ми е евтино!
16
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
После сърбите да не ни се чудят що сме толкова криви и членуваме в НАТО и ЕС :))) Българите немат избор, всеки ги дърпа към тех, никой не е независим, освен САЩ може би :))
15
26
 
9
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Война има, те се натискат на агресора за горива, ....това е ...трудно ми е да го определя на нещо ...жалко е, че са ни съседи, а и при тях беше зле, но не го помнят ли, защо се държат така, а искат в ЕС, ами режат клона на който искат да седнат, а така се пада на земята !