Разкриха плана на Путин, искал да предизвика глад

Германски дипломат вижда опит за дестабилизация в Европа
22 май 2022 22:23, Росен Стойчев
167
Разкриха плана на Путин, искал да предизвика глад
Снимка: БГНЕС/EPA

Руският държавен глава Владимир Путин се опитва да предизвика глад в Африка и Близкия Изток. Това обяви бившият германски посланик в Русия Рюдигер фон Фрич, цитиран от Тагешпигел.

Дипломатът обяви, че така се прави опит за дестабилизиране на Европа.

Още по темата
Вариантите за това са различни.

"Планът е чрез срива на доставки на зърно, гладуващите да избягат от тези региони и да стигнат до Европа. Това ще засили натиска над европейските държави и може да доведе до обществени настроения срещу позициите спрямо Русия", заяви Фон Фирч.

Той добави, че се работи по различни направления. Това е част от нова програма.

Действа се с хакерски атаки и кампании за дезинформация. Планът цели промяна на настроенията в европейското общество.
Важно е да се гарантират продоволствени доставки за определени региони, които са зависими от тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
4
 
48
 
! Отговори
Влади преди 1 година
И от двете страни има пропаганда , ама това западната пропаганда се прави от *** , такива глупости се пишат , разкриха тайната на Путин , иска да предизвика глад САЩ , ЕС налагат санкции на Путин , забраняват му да продава газ , забраняват му да има сметки в долари и евро , предлагат газ на Европа от САЩ на 10 пъти по висока цена , всички цени се вдигат 10 пъти настава глад и накрая Путин е виновен , че чак разкрили и пъкления мъу коварен план , жалки сте просто !
93
40
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е толкова подъл и коварен, че някои негови поклонници даже не го осъзнават и продължават да му бъдат безплатни адвокати! Ще съжалявате, щом един ден истината излезе на яве, че сте защитавали престъпник! Вие мазохисти ли сте, какво сте??
92
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали те разкриха плана на Президента Путин или той разкри тяхния? Вземайки пример от фон Фрич, защо ние с вас да не предположим, че изнасяйки украинското жито, колективният запад иска да остави украинския народ без хляб, да предизвика нов голодомор в Украйна и да хвърли вината за него върху Путин и неговата специална военна операция?
91
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Аз пък разкрих че точно тия като тоя искаха да предизвикат глад в Русия, а Путин просто им отвърна" ________________________________________________________ Президентът Путин много често дори не им отвръща. Собствените им ходове и сделки са провални. Например: Блокирайки руските златно-валутни резерви и активи, Пиндостан подкопа доверието на чуждите инвеститори.
90
1
 
30
 
! Отговори
Von преди 1 година
Този Фон що не пита буля Меркелица, дето отвори африканската кутия на Пандора?
89
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Правилно ли прочетох "а Путин просто им отвърна". Колкото повече "отвръща" толкова по-верятно става да има глад в Русия. :)
88
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълна глупост! Какви са тези измишльотини? Много фантастика е гледал този немец.Тези пълчища от Африка и Азия , друг много преди него ги е насочил към Запада . Орбан го разбра, и изгони всички сороси от страната си.
87
6
 
25
 
! Отговори
Правилно ли прочетох преди 1 година
"Разкриха плана на Путин, искал да предизвика глад"- хахаха журналистите още копаят дъното. Разкрили били? Аз пък разкрих че точно тия като тоя искаха да предизвикат глад в Русия, а Путин просто им отвърна.
86
4
 
17
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Русия не е СССР и не и дреме за световни или каквито и да било революции,а най-малко я боли за Африка.Само парите гледат и вероятно много ги е яд за блокираните средства и едва вече ще оставят и една унция злато в банка от свободния свят.
85
5
 
4
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Проблемът е,че не само в Африка и Близкият Изток не могат да разберат мъдрите мисли на фон Фирч,а и в света извън свободния.Дори се радват на всеки неуспех на свободния свят.Не стига че им дадоха свободата през 60-те на миналият век бившите метрополии,ами са и неблагодарни че ги освободиха и не са вече колониални държави.
84
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плана на Путин за глада е като военния му план за блицкрига в Украйна.
83
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"какъвто и да е делът на Русия (а вече и Украйна защото фактически техния износ не може да се осъществи ако Русия не го допусне)" Както написах делът на Русия отнсно пшеницата е около 16% преди войната. На Украйна е около 8% пак преди войната. Проблемът е, че ЕС и САЩ въпреки, че спряха всякакъв внос по море от Русия към тях и реално освободиха количества пшеница то главно страдат Египет защото потребява 80% и други държави от северна и източна Африка. Пак се чудя с какво те са им виновни те?
82
8
 
29
 
! Отговори
Значи ЕС и ФАЩ преди 1 година
самосиндикално спряха всякакъв внос от Русия. Забрана за акустацив на кораби и тн. Обаче после като ни скочиха цените на храните П-***-и-н искал глад да предизвика хахаха
81
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
,"И да, факт е че много от западните страни, не произвеждат достатъчно основни храни за свои нужди. А ти си дудни..." Това не отменя факта, че Русия не са световен фактор, чисто като износ, нали така? Това значи, че е върос на време по веригата нещата да се нормализират и ще видиш, че света няма да загине без тези доставки, още повече пък в Европа да умрем от глад. Ще страдат отново най бедните страни, които не знам какво са и виновни на Русия? Можеш сега и ти да продължиш да си дуднеш..
80
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДО 104 Ако не си *** - вземи отвори виж колко войни са водили Русия в историята и с колко различни държави. И ако си толкова безсрамен, ела пак тук и ми кажи, че те са в правото си да го правят. -- Пасва и така нали? Пак питам, с какво Русия са по-добри от останалите империи?? Сега ще ми кажеш, че ти гледаш българските интереси, нали? Само, че в момента за добро или лошо нашите съвпадат със "западните" интереси. В противен случай най-вероятно щяхме да се озовем в позицията на Украйна или Молдова
79
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 101 - знам нещо много по просто - какъвто и да е делът на Русия (а вече и Украйна защото фактически техния износ не може да се осъществи ако Русия не го допусне) фактът е, че спирането на техния износ е достатъчно за шок по цялата верига, а именно, че намалява общото разполагаемо количество, което пък кара и други страни като Индия да спрат своя износ за свои нужди. И да, факт е че много от западните страни, не произвеждат достатъчно основни храни за свои нужди. А ти си дудни...
78
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 102 - аз не гледам руска телевизия така, че си спети опита за ирония - не струва. Просто не знам как ви промиха мозъците толкова сляпо да вярвате че САЩ има морално или каквото и да е друго право да влиза с военна сила навсякъде по света, където реши и това е демократично и справедливо и човешко. Ако не си *** - вземи отвори виж колко войни са водили САЩ в историята и с колко различни държави. И ако си толкова безсрамен, ела пак тук и ми кажи, че те са в правото си да го правят.
77
11
 
6
 
! Отговори
Диана преди 1 година
И как ще предизвика глад Путин? Като спре доставките на украинско зърно? А не смятате ли, че спирането на доставките на украинско зърно за Русия е предизвикало глад там - Украйна беше житницата на Русия! Или руснаците са магьосници и си правят зърно от въздуха, значи..Лошото на подобни западни разсъждения е, че са много едностранчиви - така може да се измисли всичко, но то винаги ще е далеч от истината..Африка не е толкова зависима от Украйна, колкото беше Русия и ако в Русия не е настанал глад
76
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"До Анонимен 98 - верно ли си толкова ***? Кой си ти че знаеш какво искал народът на Сирия?" Който си и ти, та да знаеш, че не искат!!! А да, сетих се, по руската телевизия казаха, че не искат да свалят правителството ами се бият за цената на доматите...
75
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"До 90 - последния ти въпрос явно е замислен, като някакъв риторичен довод, но е просто плод на ограниченост. Ще ти го обясня просто - светът не е спирал да се върти и да слагаш знак за равенство между ситуацията в света днес и по времето на СССР е супер тъпо." -- Моля, точно ти, недей да ми обясняваш просто. Още не си дорасъл: юли 2020 г. дo юни 2021 г., нa Pycия ce пaдaт oĸoлo 16% oт вcичĸи cвeтoвни дocтaвĸи нa пшeницa! Още ли твърдиш, че са световен фактор? Задавам риторичен въпрос, не довод.