Разкриха плана на Путин, искал да предизвика глад

Германски дипломат вижда опит за дестабилизация в Европа
22 май 2022 22:23, Росен Стойчев
167
Разкриха плана на Путин, искал да предизвика глад
Снимка: БГНЕС/EPA

Руският държавен глава Владимир Путин се опитва да предизвика глад в Африка и Близкия Изток. Това обяви бившият германски посланик в Русия Рюдигер фон Фрич, цитиран от Тагешпигел.

Дипломатът обяви, че така се прави опит за дестабилизиране на Европа.

Още по темата
Вариантите за това са различни.

"Планът е чрез срива на доставки на зърно, гладуващите да избягат от тези региони и да стигнат до Европа. Това ще засили натиска над европейските държави и може да доведе до обществени настроения срещу позициите спрямо Русия", заяви Фон Фирч.

Той добави, че се работи по различни направления. Това е част от нова програма.

Действа се с хакерски атаки и кампании за дезинформация. Планът цели промяна на настроенията в европейското общество.
Важно е да се гарантират продоволствени доставки за определени региони, които са зависими от тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 98 - верно ли си толкова ***? Кой си ти че знаеш какво искал народът на Сирия? А да забравих, CNN са ти казали. Убеден съм че знаеш какво иска и целия свят, и марсианците също. Щом ти го казваш, или щом САЩ го казват няма как да не е така.
73
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, САЩ нападнаха Ирак защото Саддам влезе с танковете си отново в суверенна държава, Кувейт! За Сирия си питай руснаците защо се бият във вътрешна война, отново след като народа не иска диктатора Асад? Питай Асад, защо не подаде оставка за да избегне кръвопролитията в собствената му държава ами вкна на помощ руснаците за които знае, че живота никога не е бил от значение? С какво руснаците са по-добри от всяка една от предишните империи??
72
6
 
12
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Във война всички средства са позволени.
71
24
 
11
 
! Отговори
Смешни преди 1 година
Русия изгуби войната.
70
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 90 - последния ти въпрос явно е замислен, като някакъв риторичен довод, но е просто плод на ограниченост. Ще ти го обясня просто - светът не е спирал да се върти и да слагаш знак за равенство между ситуацията в света днес и по времето на СССР е супер тъпо. То и България на времето беше износител на селскостопанска продукция, а в момента не може да си осигури сама дори собствените нужди. Аман от хора с нулеви аргументи. И още нещо - "светът" и "западния свят" не са едно и също нещо.
69
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя дето в писал статията ,майка му му е диктувала. Аз докато вчера я оправях на задна прашка и диктувах какво да му каже.
68
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ех тая Русия, уж слаба, а изведнъж изхранването на света зависи от нея :)" Не, не зависи. Само пречи, точно защото е слаба и няма друг ход. Светът ще се оправи, както винаги и без тях. Докато бяхме зад желязната завеса да не би другите да не са живяли? Сигурно СССР е хранил целият свят?
67
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 87 - да САЩ нападнаха суверенни държави (Иракл, Сирия, Сърбия и кой ли още не). И да, такива като теб едва ли са се възмущавали на смъртта и мизерията оставане за народите на тези страни. Що за мръсен морал имате...
66
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Б. М. - ти пък кой си, че да даваш клалификации? Ще ти дам жокер - не е нужно да си симпатизант на Русия, за да си против деградиралия морал и ценности на запада, алчността им да живеят за сметка на други и да дават то на други нации как да живеят. Целият висок стандарт, там където все още го има - винаги е бил и продължава да е за сметка на други държави оставени да мизерстват. Това е и една от изначалните причини за омразата към Русия изобщо - алчността за природните й богатства.
65
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, Путин нападна суверенна държава и извърши военни престъпления там. Да, Путин блокира пристанища и спира износ на храни. Да, Европа и САЩ му няложиха санкции за да се разбере, че в Европа не може да се действа като през 18 век в който си мисли отново Путин, че живее.
64
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех тая Русия, уж слаба, а изведнъж изхранването на света зависи от нея :)
63
6
 
24
 
! Отговори
... преди 1 година
Да да, той Путин налага санкции. Алцхаймера ще доведе до разпад на ЕС и до още по-голяма зависимост от Русия.
62
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно откъде българинът е наследил тази простотия на Вуте да му е злеОт "братята" и "асвабатитьелити" рашисти
61
15
 
7
 
! Отговори
Б. М. преди 1 година
До Честито. Нещо терминологията ти куца. Казва се не "освобождаване", а "завоюване". В този конкретен случай, "окупиране" . Само че Вие Чебурашките, сте пропуснали много от тези знания. За сметка на това сте по - усърдни от Амазонски папагали в повтарянето на руските опорки.
60
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, той иска целият свят да живее мизерно като в Русия! Иска всички да са еднакво бедни и скромни като болшевики (явно защото самият Путин е отгледан в бедност), той мрази високия жизнен стандарт налаган от Запада, само комунистите могат така да мразят богатите и успелите. И в същото време е милиардер!!! А държи народа си беден. Отвратително е това, което Путин прави!!
59
23
 
9
 
! Отговори
999 преди 1 година
Много се кефя като напиша как България има по добра икономика от Русия и веднага група ""патриоти " набиват минусите.
58
10
 
9
 
! Отговори
666 преди 1 година
До Честито. Е тоя Шойгу разправяше , че крайцера Москва е потъл от пожар и буря. Както се казва "вервайте ми"
57
9
 
17
 
! Отговори
Честито преди 1 година
Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу докладва на руския президент Владимир Путин за приключването на изтеглянето на предадените украински военни от завода "Азовстал" в Мариупол и пълен контрол над града, съобщи Министерството на отбраната.Според военното ведомство Шойгу е докладвал на Путин за завършването на операцията и пълното освобождаване на завода и град Мариупол.
56
10
 
24
 
! Отговори
Кой крив кой прав преди 1 година
Русия и тази година ще бъде най-големият износител на пшеница в света. В Русия се очаква производство от 39 милиона тона пшеница, от които поне 20 милиона тона ще бъдат изнесени.
55
20
 
18
 
! Отговори
999 преди 1 година
Русия додив на декар пшеница 2021 - 250 кгБългария за същата година - 594 кг. Е тия ли ме хранят, то и земеделието им е в средновековието като всичко останало.