Украинците са готови да умрат за европейската перспектива

Всичко е в ръцете на Украйна, каза Фон дер Лайен
17 юни 2022 17:22, Нели Христова
103
Украинците са готови да умрат за европейската перспектива
Снимка: БГНЕС

Украйна тръгва по пътя към ЕС от "ниско ниво", но скоростта, с която ще изпълни условията за членство, ще определи времето за присъединяване, всичко е в нейните ръце, заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Още по темата

Днес Европейската комисия препоръча на Европейския съвет да предостави на Украйна и Молдова статут на страни-кандидатки за членство в ЕС, като постави редица условия. Грузия все още не получава препоръка за такъв статут и Тбилиси трябва да изпълни някои предварителни условия, след което ЕС отново ще оцени готовността на страната.

"Бързината на присъединяването зависи от страната-кандидатка и от изпълнението на условията... Да, Украйна тръгва от ниско ниво, но всичко е в нейните ръце", заяви ръководителят на Европейската комисия.

Фон дер Лайен заяви, че украинците са готови да умрат, за да задълбочат връзките си с Европейския съюз.

"Всички знаем, че украинците са готови да умрат за европейската перспектива. Искаме те да живеят с нас за европейската мечта", каза Фон дер Лайен пред репортери, докато обявяваше препоръката на комисията Киев да получи статут на кандидат за членство.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства подкрепата на ЕС като "историческа стъпка по пътя към присъединяване към блока“.

"Това е първата стъпка по пътя към членството в ЕС, която със сигурност ще доближи нашата победа", написа Зеленски в социалните мрежи и добави, че е "благодарен" на ръководителя на ЕС Урсула фон дер Лайен и "на всеки член на ЕК за историческото решение".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виж коментариите на пленените украинци, те разказват как са ги ПРИНУДИЛИ да воюват насила, те не ви искат!Виж как бягат като луди , за да не получат призовки и се крият, защото не искат да воюват срещу руснаците!
47
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжкиньо, ще воювате до смъртта и на последния украинец, за да заграбите Украйна, ли? Та ти работиш срещу Европа и затова мнението ти не е меродавно, неслучайно Ердоган те остави да висиш и не ти дадоха стол да седнеш! Виж коментариите на пленените украинци, те разказват как са ги ПРИНУДИЛИ да воюват насила, те не ви искат!
46
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То пък едни фондове, на Гърция и на Полша наливат стотици милиарди, в Прибалтийските няма никаква икономика никой нищо не произвежда и ЕС ги храни, а на България подхвърлят жълти стотинки и българите се влачат по корем пред брюкселските началници да им целуват задницитe.
45
2
 
10
 
! Отговори
Евразия преди 1 година
До ЕвропаТе и нашите Оправляващи разсуждават така, източват еврофонфовете за собствени нужди, а за нас обикновените хора няма нищо, заплатите на работодателите, които печелят тези пари са все така жалки, продукцията им е все така скъпа. Мен като редови гражданин какво ме топли това? Какво изобщо ме топли ЕС? Какво изобщо се промени за тези 15 години членство? Колко литра бензин можеше да си купиш през 2007 и колко сега? Не ви е виновна Украйна!
44
5
 
12
 
! Отговори
а Косово преди 1 година
Брюкселските фашисти поставят условие за влизане в ЕС на Сърбия да признае Косово! Фашистите от ЕС защо не поставят условие и на Украйна да признае Косово?
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв късмет, точно това ще им се случи. Добре че се готови...
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
поредните глупости ръсени от запада - кой украйнци, тези 7 млн които само чакаха за да напуснат държавата, или тези които искат да напуснат ама не ги пускат на границата или теи отгоре дето крадат млрд долари. Питайте пак теи на Сланчака дали са готови? или тези дето ме задминават на магистралата с поршето.
41
2
 
3
 
! Отговори
hasmokar преди 1 година
Готови сме и без гинекологически внушения да умрем за НАТО.
40
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мадам Урсула на тази снимка прилича на водач на секта,който сугестира сектантите.Притворила очи и вдигнала сбръчкано показалче,докато припява мантри за умиране и европейски ценности.
39
2
 
16
 
! Отговори
Православен преди 1 година
Сатанинистите обичат да се лее православна кръв
38
1
 
14
 
! Отговори
Европа преди 1 година
Окрайна е корумпирана, окраинците смятат, че благата на ЕС им се полагат по право!
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие сте луди, където сте оставили евреите да ви управляват и да ви карат да се избивате едни-други във войните им. Продали сте се за пушечно месо за жълти стотинки.
36
1
 
26
 
! Отговори
Кирил преди 1 година
На мен ми се струва ,че европейската лъжа умря! Урсула да замине в Азовстал да умре с наемниците ,,оказва се че поляците се бият за фашизма!
35
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе не са много готови да и кажа на лелката... Като изключим радикалните батальони и наемниците, на резервистите хич не им се воюва, камо ли за *** (така де, европейските) ценности!
34
0
 
17
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Глупости....
33
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лайен говори като Хитлер.Едно към едно.
32
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лaйнен пак се е изходила....били готови да умрат....готови са, до последния.......за американския кеф.... тая и цялата клика около нея трябва да са в лудницата задето позволиха другите луди отвъд океана да забъркат такава каша в Европа...
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хазрите цаниха източна Украйна за нов Израел е не им се получи.
30
0
 
22
 
! Отговори
От народа преди 1 година
Това г-жо фон ден Лейн се нарича лицемерие от ваша страна. Ама яко. . А звленскибв един наркоман, който продаде народа си, толкова хора измряха, за да може някои да си напълнят повече търбусите и джобовете. Дано да ги напълнят толкова, че да преядат и ....знаете какво следва.
29
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Урсула малко срам да покаже поне, тя направо им казва, че са пушечно месо :))