Берлин зове за по-бързо присъединяване към ЕС

Шолц: Европейският съюз да се подготви за разширяване на клуба
59
Берлин зове за по-бързо присъединяване към ЕС
Снимка: Pixabay

Европейският съюз трябва да направи по-лесно присъединяването на нови страни, заяви германският канцлер Олаф Шолц в интервю за ДПА, предаде БТА.

Време е не само страните кандидатки, но самият Европейски съюз да се подготви за разширяване на клуба, каза Шолц.

Той подчерта необходимостта от модернизиране на структурите и процеса на взимане на решения в ЕС. "Няма да бъде възможно да се решава всичко, което днес се решава с единодушие, пак с единодушие в бъдеще", каза германският канцлер. Той заяви, че се надява да изложи предложенията си на срещата на върха на ЕС в четвъртък и петък, на която ще бъдат обсъдени кандидатурите на Грузия, Молдова и Украйна.

В интервюто Шолц призова Русия да облекчи световната продоволствена криза, като помогне за осигуряването на зърнените доставки от блокираните украински пристанища.

  
"Русия трябва да осигури безопасен транспорт и същевременно да даде надеждни уверения, че няма да използва коридора за инвазия", каза Шолц.

В четвъртък след среща с Шолц и други европейски лидери в Киев украинският президент Володимир Зеленски отправи критика към Русия, че предизвиква хранителна криза в части на Африка и Азия, като възпрепятства с морската си блокада износа на зърно. От своя страна Русия твърди, че експортът е спрян заради минирането на морето и санкциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: ГерманияУкрайнаЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е ОК за присъединяването на Молдова, Грузия, Армения, Украйна, Русия, Либия, Сирия, Ирак, Иран и който още си искате. Единствен проблем имаме с Македония заради кражби на история и отказ от териториални претенции и Турция, защото и тя не иска да подпише отказ от териториални претенции! Ако тия две държавици се съгласят да влизат където искат!
34
0
 
21
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
АКО СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ НЕЩО ЩЕ ОСТАНЕ ОТ ЕС СЛЕД ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НА УКР - ДЪЛБООООКО СЕ ЛЪЖЕТЕ.
33
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
французите никога не са мислили за доброто на българия, те са един от наи големите врагове на българите,,,,,вижте историята
32
5
 
35
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Стига ни лъгахте в очите! ЕС нищо не може да гарантира! Хайде публикувайте го това френско предложение да го видят хората! Никаква вяра на западняците не бива да имаме! Лъжовни, лицемерни и зли са! същите т.нар.велики сили франция и англия, които унищожиха санстефанска България и се погавриха с националния ни идеал и с хилядите жертви, дадени за обединението на родината ни, сега ни залагат капан за рсм! Стига натиск! Който наш политик се огъне сега е национален предател!!! Нито крачка назад!
31
3
 
32
 
! Отговори
Hari преди 1 година
Искат квалифицирана и евтина работна ръка,демек роби
30
1
 
28
 
! Отговори
Нико преди 1 година
По бързо присъединяване към ЕС искали германците .Значи сън не ги хваща от желание За албания македония босна молдавия украйна и тн Все от гладни по гладни И от корумпирани по корумпирани. Ако някой може да изтъкне поне 1 сериозна причина Да искат разширение в ЕС Евалла ще му кажа! Демагогия са думите на този шваба както и на макрон. Много ва искаме ама стойте на страна ...ето това е истинското им желание
29
0
 
27
 
! Отговори
във всяка пирамида преди 1 година
Във всяка пирамида, тия дето са на върха зоват за нови членове в основата...
28
2
 
19
 
! Отговори
Улав Шулц преди 1 година
То ЕС подстрекаван от краварника зовеше за санкции - нещо не ги бива в зоването! Пак ще реват!
27
1
 
21
 
! Отговори
В преди 1 година
В Европа всичко е цветя и рози пуфлека мисли за Африка.Санкции и глад за зеления гущер.
26
2
 
27
 
! Отговори
стига бе преди 1 година
Шулца и сие не се спряха да налагат санкции на Русия, но сега я призова да облекчи коридори за снабдяване?! Тия нагли ли са или проостти, а може би и двете.
25
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Присъединяването на България към ЕС не можа да ликвидира Еесовската Зона, но присъединяването на Укропия към нея, ще е последният гвоздей в ковчега й.
24
3
 
17
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Защо тия всички не зоват за присъединяването ни към Шенген? Макар да сме изпълнили критериите, колко години вече не ни приемат?
23
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото повече държави се приберат в къщата наречена ЕС, толкова по малко храна за изгладнелият до смърт медвед.
22
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разширявайте, разширявайте - ще се налапате с още като нас, още Българи и Румънци, ама още по хубави от нас, по мързеливи и по кофттти. После да не ревете що ЕС станал тоалетна
21
4
 
19
 
! Отговори
Чедтито СССР2 преди 1 година
Време е за Екзит! Велика Британия - отново Показа Мъдростта и Далновидността си!!
20
1
 
14
 
! Отговори
Есаул преди 1 година
И македонците не одобряват френския план и не знам тук защо се тревожите повече от самите тях!?
19
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С една дума Германия казва, че ако немците и франсетата решат че българския диалект е вече македонски език няма да има никакво значение какво мислим ние. Защото не е важно какво мисли член на ЕС, важно е какво иска някой който не е член на същия ЕС. Евала на Брюксел. Превърнаха България от най-подкрепящата ги държава в най-мразещата ги!
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги съм смятал че приемането на еврото е важно и полезно за нас. Спорил съм с приятели по темата. Като го гледам как разсъждава тоя картоф вече напълно разбирам позицията на Великобритания. Тоя си мисли че всички са му длъжни!? Немското лицемерие и надменност е безгранично.
17
1
 
28
 
! Отговори
Granik преди 1 година
Германеца иска ,вече да не се събираме ,като равнопоставени рицари на кръглата маса и всеки да може да налага вето. Германеца иска той да е императора и да ходи в малките страни като господар и всички да му се молим и да се караме в коя страна ще избере да си направи завода за немски дизелов тарал*ясник.
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е и ако снемем ветото от РСМ, то утре ще я присъединят независимо, че България няма да е съгласна защото НЯМА ДА СЕ ИСКА ЕДИНОДУШИЕ, казва Шолц