568 души в бомбоубежище в "Азот", сред тях 38 деца

Ситуацията в Азот е по-различна от тази в Азовстал
21 юни 2022 13:20, Йоана Цонева
37
568 души в бомбоубежище в "Азот", сред тях 38 деца
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на Луганската областна военна администрация Сергей Хайдай съобщи, че 38 деца са блокирани в бомбоубежище на територията на завод "Азот" в Северодонецк, предаде Уникформ.

„Ситуацията в Азот е различна от тази в Азовстал. Няма нито едно огромно бомбоубежище - има няколко по-малки. Тук са се приютили работници от завода и членове на техните семейства  - 568 души, включително 38 деца. Предлагахме им да напуснат много пъти, дори когато в завода попадаха само единични снаряди, а мостовете през река Донецк бяха цели. Хората отказаха.“ - заяви Хайдай.

Евакуацията от завод Азот в Северодонецк, Луганска област, в момента е невъзможна, смята Сергей Хайдай. "Сега е физически невъзможно да се излезе от завода и е просто опасно поради постоянните обстрели и боеве“.

Още по темата

Ръководителят на областната администрация каза също, че руснаците непрекъснато бомбардират Лисичанск. Точният брой на загиналите и ранените там към момента не е известен.

Както съобщи Укринформ, в завод Азот почти няма оцелели административни сгради.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Ясно е! преди 1 година
Eдинственото обяснение, да има деца и жени, които никой с нищо не заплашва, в канализацията на химическия завод, е че наврелите се там "герои защитници" разчитат така руснаците да не ги опърлят за час два. Но медиите не се сещат за това обяснение.
28
1
 
1
 
! Отговори
Верваме! преди 1 година
бомбоубежище в "Азот" с деца! Химически завод е най - безопасното място по време на война! Защото цистерните с отрови са най - безопасни тогава!
27
1
 
2
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
До До Слава на зеленият: Ако Русия воюваше в Украйна както САЩ, досега Киев отдавна да е сравнен със земята. Руската армия се стреми (доколкото е възможно) да пази мирното население. Изгорената земя е тактика на американската армия. За сравнение: Ракка в Сирия 2018. В края на август 2018, ООН излезе с изявление, критикуващо коалицията на САЩ. Хуманитарна мисия на ООН, заяви, че е шокирана степента на разрушение.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отново украинските нацисти използват за жив щит цивилни, вкл. и 38 деца.
25
8
 
3
 
! Отговори
До Слава на зеленият преди 1 година
Е добре де а тогава защо постоянно ревете ти и господарите ти НАТО да не изпраща ракети с по голям обсег на украйна!? Защо ревете да не се изпращат ракети които могат да поразят цели от 100км даже!? Дори да сметнем, че имате някакви победи то на каква цена и най-вече на какво унижение! Щото мисля, че в началото пак вие ми казвахте че украйна ще падне за 2 седмици! А сега се борите да завладеете един град месеци наред! Абе нещо лъжите ви не излизат нещо!? Що така? :)
24
8
 
3
 
! Отговори
.!. преди 1 година
Щеше да ме е срам ако имах такава арми като п.ткин! НАТО видя, че дори с малко уружия които дори не са най-модерните а на 20г. могат да смажат по какъвто и да било начин руската армия! Видя се, че руската армия е неподготвена и дори некомпетентна случая с крайцера москва! Също така дори самия п.ткин видя, че армията му не струва а танковете му още по-малко! Видя се, че и ракетите взеха да свършват и почна да се реве НАТО да не изпраща уружия на украйна! Бах го! За няма и 4 месеца това!!!
23
1
 
13
 
! Отговори
До Слава на зеленият преди 1 година
Toва й е хубавото на истината, че рано или късно излиза на яве. За съжаление, в 21 век е много лесно да се манипулират масите, които нямат никакво критично мислене и блеят в хора на платените медии.
22
0
 
20
 
! Отговори
L. преди 1 година
Това вече не е война или пък операция, а ситуация с масови заложници със стогхолмски синдром.
21
1
 
26
 
! Отговори
Слава на зеленият по преди 1 година
В продължение на много месеци политиците лъгаха защо и как е започнала войната в Украйна, и най-важното, защо се води. "Победите" на украинската армия и грешките на Русия бяха преувеличавани. Фактите бяха изкривявани, изфабрикувани или напълно игнорирани. Но сега стана очевидно: положението на Украйна вече е безнадеждно
20
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 19: а кого Украйна бомбардираше там 8 години??!?
19
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Болните русофили се правят на слепи и глухи, когато се говори и се показват зверствата на руските фашисти. РФ: Руски Фашисти
18
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аха. Жив щит от цивилни. Запазения номер на укрите. Пак ще има вдигнати лапички и ocpaни муcypи... АКХМАТ СИЛА!!!
17
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо Украйна не са изтеглили тези хора още преди??!? Защо пак са се окопали с тях??!?
16
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските *** не ги интересува нищо - трепят наред и после обвиняват нападнатите.
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната ситуация със заложници. С укротеронацита не се преговаря!
14
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нацистите използват цивилни за жив щит що не го кажете. Които гледат Руски телевизии знаят истината. Русия осигури коридор за евакуация на цивилните но нацистите не ги пуснаха. Истината я знаем не си мислете че ще успеете да ни излъжете.
13
2
 
31
 
! Отговори
Край преди 1 година
Ама цивилните и децата от какво ги е страх - че ще ги изядат руснаците ли?!? Или не ги пускат татуираните за да са жив щит. Давай Вова разчиствай тия храбри натовски"герой".
12
19
 
2
 
! Отговори
... преди 1 година
Епа то е ясно ***, дето тука всчики *** казват, че пазел жените идецата и цивилните, та то се разбра колко ги пази! Те рашките се доказаха през втората световна изнасилванията са били повсеместни от страна на руската армия! А руснак да ти пази цивилни!? че то това и по турско не е било така! Но пък виж ако ги питаш ... ехее! Ше ти разкажат куп лъжи и ще толкова измислици докато те пазели пък другите как трепели! Еми историята и фактите друго показват обаче! Та така по тоз свят!
11
28
 
5
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 година
Никоя война не струва плачът и убийството дори на едно дете !!!!___рашистите ще плащат още дълги години тази карма, която си навлякоха !!!
10
1
 
45
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Кой ги вкара у Азотстал за прикритие а не са на Съни бийч :)))