Германия срещу идеята за забрана на визи за руснаци за ЕС

Противопоставя се на други държави
16 авг 2022 14:03, Росен Стойчев
32
Германия срещу идеята за забрана на визи за руснаци за ЕС
Снимка: БГНЕС/EPA

Германия отказа да подкрепи идеята за забрана за издаването на визи на руски граждани, съобщи РТЛ.

Очаква се решението да бъде разгледано на следващата европейска среща на върха. Няколко държави вече подкрепиха предприемането на такива действия.

Ръководителят на германското правителство Олаф Шолц днес говори по темата.

Още по темата
Това стана при провеждането на среща със скандидавските държави.

Той обясни, че много руски граждани бягат от страната, защото не са съгласни с действията на правителството. Финландия и Естония са на дурго мнение.

Според тях много руснаци, които пътуват в Европа, използвайки определени решения, отиват на екскурзии без да се съобразяват с европейските правила. Те настояват за координиран европейски подход.

Очаква се европейските външни министри да обсъдят решение през август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Мая преди 1 година
4 милиона руснаци, бодигардове и "труженички" обслужват Германия
22
0
 
2
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Няма идеи има само интереси! А интереса, клати феса!
21
2
 
0
 
! Отговори
Митко преди 1 година
До П.К.Май въобще не си нормален. Вместо русия да показва напредък в култура и икономика, само оръжия и са в бюджета. Оказва се, че е държава-терорист, и по нищо не е по-добра от други такива. Вместо да се позиционира като алтернатива на САЩ, те определено ги надминават и пренастройването на световния ред ще ни носи само вреди.
20
0
 
2
 
! Отговори
Shark преди 1 година
До 13. Това е абсурдно. Европа ес връща в средновековието и то с много бързи темпове. Тогава обвинените във вещерство са ги приканвали да се отрекат от дявола и ако го нпаравят публично ги помилват. Сега същото. Ами ще ви подпишат, колкото си искате декларации ще ви подпишат, ама дали ще е истина е друг въпрос. Типично Средновековие. Сега като останат в Европа-та зимата на тъмно и студено и картинката ще е пълна.
19
0
 
0
 
! Отговори
Имах си хаз! преди 1 година
На немците, последните забрани със евреите им носят много лоши спомени!
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Геьовете от ЕС гестапо тая зима че стот на студено
17
3
 
1
 
! Отговори
Хора пазете се преди 1 година
България изнася тероризъм в Европейският Съюз,секта от Перник преследва и убива Българи в целият Европейски Съюз!
16
1
 
1
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Голямата работа тук е, че световния жандарм губи позиции. Но, това е трайна тенденция, не от вчера и връщане назад няма. От друга страна, ние, малките нации нямаме полза от еднолични жандарми. По-добре бихме живяли, ако тези жандарми са, поне двама трима. Те да се борят за надмощие, а ние да си вършим спокойно нашите си работи. В тази връзка, считам, че РУСИЯ, за такава позиция, е претендент от световна величина. Тя предстои да показва колосални природни богатства и оръжия от висши технологии.
15
0
 
7
 
! Отговори
Льольо преди 1 година
Ония щеха да гладуват до месец, те не разбрали и си правят почивки из Европа
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политиците а и много граждани на ЕС постоянно чупят ***. Не случайно казват че тежките времена раждат силни мъже и жени, а добрите време рждат ... мисири и пуйки :), които водят след себе си тежки времена. Тежките време ще ни отърват от подобни политици.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както каза Джонсън, време е за нов ЕС .
12
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повечето руснаци са възпитани прокремълски т.е., те са завоеватели . И се държат нагло и извършват шпионска дейност. Трябва да им се разреши пребиваване само по хуманитарни причини!!
11
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще трябва колкото и парадоксално да е, да се подписва декларация, че гражданинът на Русия не одобрява политиката на Путн, за да напусне Русия. Ако не подпишат такава декларация, няма да ги пускат в демократичните държави. Който е привърженик на режима на Путин да си стои в Русия.
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Признаците на поумняване леко се увеличават.
9
2
 
7
 
! Отговори
Абдал преди 1 година
Като останат с гъзев газ ще си говорим
8
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В руските емигрантски среди има доста хора, които са против това да забранят на рунсци достъп до страни членове на ЕС, защото доста от руснците, които бягат сега са политиески емигранти несъгласни с политиката на Кремъл. И ако им забранят достъп до демократичният свят, това не е правилно. Но факт е, че от руснците живеещи постоянно на запад доста са с пропутинско мислене. Но не искат да се връщат в матушката разбира се. Обичат я така от далече. И под путински ботуш не искат да са. Искат свобода.
7
7
 
2
 
! Отговори
да ама не преди 1 година
Германец кога стане реуски шпинионин е неспасяем.Пример Парвус -любовниа на Ленин каква кариера прави в СССр докато джугашвили не му реже квитанцията както и на други от гейската дружинка на Ленин.Та и Шолц може да е минал на лява цолова резба.
6
4
 
21
 
! Отговори
хехе преди 1 година
За санкциите най-много драпат разни мижави либерастчета, соеви хипстери, застарели лелчета седесари, и атлантически *** (електората на ДБ, демек). И е много забавно, когато видиш как се гърчат когато западният чорбаджия, в лицето на германия (основа и главна държава в ЕС) е на друго мнение. И се почва едно въртене и сукане. Драго е да ги гледа човек.
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в Германия крадат и колетните пратки,представете си какво става в тази държава,за мръсотията и неспазването на сроковете по договорите да не говорим..арабистан.
4
9
 
9
 
! Отговори
ъъъ преди 1 година
Тия нерешителни Германци ще съсипят Европа