Кипър търси нов модел на туризъм

Експерт даде важни идеи
21 авг 2022 15:40, Росен Стойчев
13
Кипър търси нов модел на туризъм
Снимка: БГНЕС/EPA

Кипър планира да промени модела на туристическата индустрия в страната, съобщи Катимеирни.

През последните години страната стана много популярна дестинация. Реалните приходи от индустрията обаче така и не се повишиха реално.

Правителството отпусна субсидии и различни програми.

Още по темата
Това доведе до повишаване на броя на туристите.

Експертът Павлос Лоизу даде своето обяснение. Той смята, че повишеният брой на посетители е нещо, което няма как да гарантира повече приходи.

Обясни, че страната е дала приоритет на обема пред качеството. Не се съблюдаватп законите за околната среда и важни аспекти, привличащи туристи.

Настоява страната да се съсредоточи върху високо профилен продукт, който да гарантира истински възход на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато изпълнява прищевките на мастодонта СЗО-ЕС-НАТО-САЩ, какъвто и вид да опита, все ще е на загуба и без полза.
8
0
 
3
 
! Отговори
кристина преди 1 година
без руснаците кипър е загубен..и това ще се усети не от изкуствените дадени субсидии.. ще се усети и по спада на бизнеса и по износа на пари от офшорките, от всичко! Руснаците са сила, те са около 70%, 80% на острова, сега ще се изнесат и последните, ще останат само смесените бракове.. Кипър ще стане бедна църковна мишка, като България, ако Авероф или който там спечели изборите февруари и не промени ситуацията в полза на кипърския туризъм и връщането на здравия разум, т.с. връщането на руснаците
7
0
 
5
 
! Отговори
Токмаса преди 1 година
Ей ако слушате още Европейския съюз ще стане още по-зле сами си го навряха след като забраниха на руските самолети да летят на тяхна територия единствените туристи които оставят много пари това са само руснаците много се пише в интернет точно затова че в Италия Испания Франция всичките хора казват единствените туристи които оставят най-много пари за своята ваканция са руските туристи
6
0
 
11
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Те всички страни уж обръщат периодично насоката към "по-качествени" туристи (каквото и да значи това - явно с повече пари), ама те не са мнозинството. И повечето места се провалят в тази стратегия, или успяват леко и временно и после почват пак да гонят масовия турист да си избият парите. И после кръга се повтаря. Туристът иска да му е хубаво, но да не се харчи.
5
4
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Е сега че дойдат туристи да остаят торби с пари, вие луди ли сте ве
4
1
 
7
 
! Отговори
акъл та прелива преди 1 година
И тоя е торбаакъллия!
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В днешно време европееца се е обърнал към животинското в себе си и не се интересува от история и култура. Европееца е консуматор на допамин и главната цел на масовия турист е да си начеше нагона. Затова на Червените фенери ще видите повече хора от колкото в Лувъра, а на опашката пред кофи шопа в Амстердам ще намерите повече туристи от колкото на опашката пред Айфеловата кула. Лувъра и Айфеловата кула се посещават веднъж в живота, а бардaка и кофи шопа по няколко пъти на ден.
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моят братчед донесе марихуана от Кипър. Баба вика - ми ква е тая чубрица?
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да пробват с тревица...