Столтенберг: Войната в Украйна "навлиза в критичната си фаза"

НАТО очаква сблъсъци в Европа и през зимата
7 сеп 2022 17:30, Йоана Цонева
143
Столтенберг: Войната в Украйна "навлиза в критичната си фаза"
Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че войната в Украйна "навлиза в критичната си фаза", и предупреди за трудна зима за членовете на военния съюз, съобщи Bloomberg.

Столтенберг заяви, че през зимата са възможни прекъсвания на електрозахранването, протести и евентуално дори граждански сблъсъци.

Още по темата
"Нашето единство и солидарност ще бъдат подложени на тежко изпитание, тъй като семействата и бизнесът изпитват рязко покачване на цените на енергията и разходите за живот, причинени от бруталната инвазия на Русия. В името на бъдещето на Украйна и на нашето бъдеще трябва да се подготвим за зимна война и да запазим курса", заяви Столтенберг.

По-рано той заяви, че страните от НАТО могат да подкрепят Украйна в продължение на години в борбата срещу военната агресия на Русия. Според Столтенберг задачата на западните страни е да "увеличат максимално вероятността за приемлив изход от войната от гледна точка на Украйна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия отива към дъното с бързи темпове.
112
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възможни са сблъсъци, протести , гражданско неподчинение и край на евроатлантическите мъки .
111
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО загуби войната! 30 държави срещу една и Русия печели войната!
110
4
 
20
 
! Отговори
Къ да не преди 1 година
Хич не ми се вярва европейците да се съгласят да им затварят заводите, мръзнат, да се къпят веднъж седмично, само и само за да могат да умират повече украинци по-продължително време. Това е нонсенс!
109
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната в Украйна е гражданска война в която вземат участие,почти цяла Европа и САЩ.Не знам, кога на Русия ще им писне и ще заджаска бомби и в Европа, че може чак и в САЩ.На вас, може и да не ви се вярва но аз го очаквам, ако не тази година то през следващата, сигурно ще се случи.Руснаците в украйнината си я започнаха на майтап тая война, но наистина ще я завършат и не се знае до къде ще стигнат.Пък тоя на снимката и хабер си няма, какво могат лудите.
108
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната в Украйна е гражданска война в която вземат участие,почти цяла Европа и САЩ.Не знам, кога на Русия ще им писне и ще заджаска бомби и в Европа, че може чак и в САЩ.На вас, може и да не ви се вярване аз го очаквам, ако не тази година то през следващата сигурно ще се случи.Руснаците в Украйна я започнаха на майтап тая война но наистина ще я завършат и не се знае до къде ще стигнат.Пък тоя на снимката и хабер си няма, какво могат лудите.
107
3
 
15
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
"Великите сили" чрез марионетните си правителства са решили да ни избият нас славяните по стария начин: да ни настроят един срещу друг докато се изпотрепем, а англосаксонците и другите евроатлантици доволно потриват ръце и с готовност ни продават оръжия!!! Така де, освен да ни затрият да ни вземат и парите като сме прости... Време е всички славяни да осъзнаем, че врагът не са: руснаци, украинци, поляци, литовци, българи, сърби, македонци... врагът е на запад и гледа кървав сеир в момента
106
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия западни *** ще ни докарат до там, че не само икономическата, енергийната ами и ядрената война ще ни навести, и то защо? Заради личните интереси на семейството на Байдън. Сега се чудят, какво да ни лъжат. Обаче и на тях няма да им простят руснаците. Ще мятат бомби не само в Украйна, ами и в Европа до като не остане живо псе.Тоя на снимката си трупа пачките, опръскани с кръв, а вие му вярвайте.
105
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама разбира се, ние ще гладуваме, вие ще "Воювате" до последния украинец.Чудовиша.
104
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната не знам, ама и ние, пък и цяла Европа, навлизаме в критична фаза. Ама на Столтю това му е покрай ушите. Украйна ни е в Нато, ни в ЕС. Какъв е зорът за Украйна? Риторичен въпрос, не че не стана ясно на всички вече. С леки изключения.
103
0
 
8
 
! Отговори
R.A.T.M преди 1 година
Когато тигрите се бият в джунглата, маймуните ги гледат от клоните на дърветата.
102
8
 
11
 
! Отговори
До Говедо преди 1 година
Не просто не завладяват нови теиротрии, но минаха в отбрана, при което гинат и са раненни хиляду Украинци, за което разбира се и наркозависимия е виновен, че ги праща за пушечно месо.
101
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инвазията на Русия била причината за качването на цените.Хм,аз пък защо си мислех,че санкциите са причината.Защо НАТО се меси във война в която не е намесен член на съюза.ЕС също се меси за страна,която не е негов член.Вкараха ни в конфликт в който нямахме участие нито пък имаме интерес,всъщност интерес имат единствено щатите и НАТО от тази война
100
2
 
2
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 112 Пич, леля ми беше юрист по конституционно право, чичо ми също! Да не те отварям повече за подробности, освен че работеше в сградата на Президентството, а после в Министерството на Правосъдието! И ние пушим "Кент" и ядем бонбонки "Тик-Так"!!!
99
5
 
8
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
Мръсните руснаци умишлено не завладяват нови територии,тънки сметки,Зеля( ЕС и САЩ) ще трябва да издържа населението през зимата,а как ще стане тая работа...
98
6
 
8
 
! Отговори
до анализатор преди 1 година
Ами попрочел е книжки тоя с 108, знае как се обявява война. То и в Конституцията пише кой какво прави. Обаче такива като теб не четат. То Столтенберг не чете, какво да очакваме от вас.
97
6
 
14
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Как го бяха казали французите? На война като на война!!! Радвайте се че още няма купонна система и можеш да си купиш всичко от магазина!!! Истински гадно става, когато ти се полага само един хляб за определено време, един чифт обувки примерно за година или повече, и т.н.
96
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обикновено обяваване на война се гласува поне от парламента, а тея от ЕС без да ни питат нас народа си обявиха енергийна война на Русия!! Която ние плащаме с живота си!
95
3
 
21
 
! Отговори
До 107 преди 1 година
Ние сме икономически войници бе! Оръжие и боеприпаси са заплатити ни, детските на децата, пенсиите на бабите! С това води война Нато за доминиране на света- с пенсите и заплатите на бедните! Не случайно Киро призова да дариш оръжие тоест заплата! А сега даже не е доброволно вече!!!
94
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи изведнъж народите из Европа се оказаха в някаква зимна война, така ли? Ами тогава поне да ни раздадат оръжие и боеприпаси. Не е ли редно?