Германия е готова за спирането на руските доставки

Това обяви Олаф Шолц
Обновена: 10 сеп 2022 19:35 | 10 сеп 2022 19:15, Росен Стойчев
176
Германия е готова за спирането на руските доставки
Снимка: БГНЕС/EPA

Германия и Европа са готови за пълно спиране на доставките на руския газ. Това обяви ръководителят на германското правителство Олаф Шолц пред Блумбърг.

На северното крайбрежие на Германия са поставени терминали за внос на втечнен газ.

Още по темата
Страната е влязла в режим на пестене.

Реално хранилищата са почти пълни. Това означава, че Германия може да е спокойна при спиране на руските доставки.

Готви се отново да използва капацитета на въглищните си централи. От началото на следващата година ще заработят и източниците в южната част на страната.

Той призова ЕС да обърне внимание на всички страни. Визира тези, които са много зависими от руски доставки.

Диалогът може да се води на различни нива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Шокиращо е как живеещи в ЕС и САЩ и други Натовски държави подкрепят руския фашизъм и изтреблението на православни.Но никога няма да стъпят в рая на бункерния фюрер!
129
3
 
3
 
! Отговори
През октомври преди 1 година
Харакири..ХараКиро..БокоХири..НиноКири..
128
4
 
11
 
! Отговори
Извода преди 1 година
Веднага да се мобилизират Про100 Киро и Кокорчо, да им връчат кирки и лопати и да ги пратят да копаят въглища за зимата !!! Те решиха, че няма да ни трябват въглища ! Е, оказва се , че не са научили нищо в Харвард ( явно само са минали покрай оградата на Харвард) ! Такива л.а.й.нар.ковци като тях направиха от България кофа за отпадъци !!!!!!
127
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия така и не можаха да се уточнят какво искат. Ту го спират, ту го пускат, ту са готови, ту съвсем не са. Големи приказки голямо чудо. Като сте готови-спирайте доставките там и се кротнете. Защо постоянно вдигате шум? Надухте ни главите с вашата газ.
126
0
 
1
 
! Отговори
truth преди 1 година
До Анонимен 4mmmda. begat u amerika. vseka nemska kompania mesti produkciata tam sega qko. ama tia on dnesa sha triat tova che ne vurvi s propadandata che evropa ne e umrela.....
125
6
 
24
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
ЦЯЛА Европа нека спре всякакви доставки от Русия ..... За сметка на това САЩ УВЕЛИЧАВА търговския си стокооборот с Русия . Дори ОТКАЗА да я включи в списълка си с държави подкрепящи тероризма ... Що ли ? АМИ САЩ СЕ КАНИ ДА ПРОДЪЛЖИ ДА КУПУВА СУРОВИНИ И ГАЗ ОТ РУСИЯ И ДА ГО ПРОДАВА НА *** ГЛАВИ В ЕВРОПА ... Срещу подходящата надценка , разбира се .... МИЛИАРД беше оборота миналия месец ... до края на годината ЩЕ СЕ УДВОИ .... БАААЛЪЦИ НЕКЪПАНИ дето си заслужават съдбата на васали на САЩ .
124
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Нов: ГАЗ имаме :) И то за цели 150 години напред. Доказано още през 2012-та в района на Етрополе. През 2013-та под внушението на гъзпром си въведохме мораториум за добив на газ на наша територия. Толкова :)
123
2
 
11
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Е как сега? Слаботоковите пyтинoпитeци казаха, че няма да се къпя и ще стоя на студено без мордорската газ? Нима са се заблудили?
122
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Който го може го може"моля ви, вместо да завиждате се чуете!
121
8
 
7
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
министъра на индустрията на германия каза че много бизнеси ще спрът да произвждат и после пак ще започнат, нямало да има фалити
120
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До-Уили Не са много бре,сал 300 'смели' войни на покрайнината били дали фира!
119
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен138 Путин ще клекне и ще я свърши една, че цялата му държава ще се умирише. И тогава от екологични съображения пак ние ще трябва да я чистим. Е, може и да им съсипем производството на водка и ще има няколко години бунтове на битова основа, ама КАКВО НИ ИНТЕРЕСУВАТ ТОЛКОВА АБОРИГЕНИТЕ
118
0
 
24
 
! Отговори
Нов преди 1 година
Интересно ми е какво мислите за Германия и за Русия? Как щели да изкарат?Понеже у нас всичко е цветя и рози. Газ имаме в изобилие и то без пари,заплатите големи -помагаме на украйна, даже и на пострадалите от наводненията...Хвала на такива състрадателни хора - мислят как да помогнат на целия свят. ХВАЛА
117
10
 
25
 
! Отговори
Ето този... преди 1 година
...много ясно го погледнете на снимката - това е истинският лицемел! Купува като обезумял газ от руснаците тихомълком, докато си напълни хранилищата, окраде зърното на Украйна и обрече хората там, а и в Африка на глад, а сега с натъпкан тумбак съветва бедните ЕС републики, които нямат средства да си купят ембарго луксозни стоки да стоят на тъмно, но студено, гладни, пък и кредити да теглят. Благодаря ти, няма как да се вържа на лъжите ти! Приказката ви свърши!!!
116
29
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германия няма какво да я мислим. През зимата на 1948 -1949 г. Западен Берлин удържа на съветската блокада и бе снабдяван само по въздух почти 10 месеца. Берлинчани тогава изсекоха почти всички дървета в парковете и удържаха в студената зима. Накрая Сталин клекна и свали блокадата. Ще клекне и Путин. Германия ще удържи.
115
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При 84% запълнени газови хранилища,теоретично Германия може 28 дни да преживее без допълнителни количества газ!Ами после???
114
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се косете, ние сме 6 милиона с АЕЦ без индустрия, само тоя танкер дето го купихме ще ни стигне. Хубавото на газа, освен ниския въглероден отпечатък, е че може да заменя в някаква степен с други видове горива. На пролет Путин ще плаче.
113
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С нетърпение чакам да видя един нормален западняк / те тези дето ги търсят съдебните органи/ , да емигрира в постСССР заради по добрите условия за живот. !00 г. комунизъм , 100 г. МИЗЕРИЯ. След войната разграбиха Германия, оглозгаха я до дъно и след 20 г. се молиха на Дойче Банк за заеми за закупуване на немска техника. Това е истината комунопитеци. Германия е минала през хилядократно по тежки периоди . И ако , заради мързела си и жълтите стотинки не сте "поняли" не ставате и за зоопарковете.
112
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са свикнали на скъпотия.Ще свикнат.Пригответе пуканките.
111
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайл Хитлер! ***?