Урсула фон дер Лайен ще посети България

Тя ще пристигне за откриването на интерконектора с Гърция
14 сеп 2022 19:45, Нели Христова
110
Урсула фон дер Лайен ще посети България
Снимка: БГНЕС

Урсула фон дер Лайен идва у нас за откриването на интерконектора с Гърция.

Това потвърди днес лично председателят на Европейската комисия пред bTV.

Още по темата

"Това е решение за надежден източник, който не търси да използва газа като оръжие", коментира тя веднага след речта си за състоянието на Съюза пред евродепутатите в Страсбург.

Тонът и посланията в речта на Урсула фон дер Лайен днес бяха категорични – авторитаризмът се изправи срещу демокрацията ни, но Путин ще загуби, а Украйна и Европа ще победят.

"Зависимостта ни от Русия ни струва много скъпо", каза тя.

Урсула фон дер Лайен коментира в този контекст и опитите на България да възстанови преговорите с "Газпром".

"Видяхме през последните месеци, че Путин използва газа като оръжие. Всички 27 държави членки се съгласиха, че трябва да се търсят други източници, различни от руските, за да се освободим от тази зависимост. Това отключи настоящата енергийна криза. Причината за енергийната криза е войната на Путин в Украйна. Много е важно да се търсят алтернативи. Аз ще бъда в България за откриването на интерконектора с Гърция. Това е добро решение за търсене на надеждни източници, които не използват газа като оръжие", каза Фон дер Лайен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
1
 
! Отговори
българин преди 1 година
Урсула! Добре си дошла в България! Ще те посрещнем с хляб и сол, по стар български обичай! По-добре европейска мечка да ни дойде на гости в България, отколкото руска, азиатска!!!
75
3
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
не си добре дошла в българия финансов одит на ек за ваксините и траншоветеза украина
74
0
 
3
 
! Отговори
Янко преди 1 година
До 84. Да си сложиш новия анцуг. 😅
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си носи *** и кисе. Ще и честитим банята дружно.
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами къде ще бъде тази да я освиркаме
71
7
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонименуау...газ...имаш работа с немска машина...вече се строят терминали за втечнен,имаме и атомни централи който ще заработят при нужда,въглища..за година две газа на путин ще остане в историята,но позора му ще е вечен..."успех" в рекета раша и обслужващите ги,Свободният Свят си има достатъчно газ...руски манипулации са за да плашат хората..ще е малко по-скъпо...но ще има компенсаций,Свободата ни е безценна ...г-н пУтин!!!
70
9
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
търсете алтернативи,година две няма да свърши Света ни,спрете да финансирате троянски като орбан-борисов...обслужват путин като манипулират Народите си,изтеглете инвестицийте от Унгария...путин да им създаде работни места!вЕбер е руски агент...с борисов правят всичко възможно да обслужват путин...и слепите го виждат...само вие в ЕС не...или всички сте зависими?МВФ...управляван от...Сталинка...за Бога...или сте слепи или ви държат зависими,британците ви предупредиха...а юнкер и путин
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво ще минава по този конектор ?!
68
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Азербейджан иска помощ от Руснаците , и те ще му я дадат ( можете да те сигурни в това ) , така че бляновете Ви за "евтин " Азерски газ бяха дотук , а ти Урсулке заедно с нашия Киро продажника този конектор можете само да го излъскате !
67
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин НЯМА да се провали г-жо *** , защото на половин Европа вече и писна от НАГЛОСТТА , ПРОСТОТИЯТА и СЛУГИНАЖА Ви за сметка на Европейските граждани : БЕЗМОЗЪЧНИ директиви , зелени ГЛУПОСТИ , НЕГРАМОТНИ и ДИВИ емигранти от където се сетиш , КОРУПЦИЯ и ИЗМИШЛЬОТИНИ и сега за капак СТУД и БЕДНОТИЯ - ЕТО НА ТОВА АЗ МУ КАЗВАМ ПРОВАЛ !!!!! Путин ще Ни шамари до 101 и обратно ,заради вашата ПРОСТОТИЯ и АЛЧНОСТ , Вие НЯМА да му вземете рсурсите , но той ще ни вземе здравето за още една година !
66
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От самото начало се знаеше , че ще сме само СМЕТИЩЕ в задния двор , ДОНОРИ за млади СПЕЦИАЛИСТИ и ЕВТИНА работна ръка , ПАЗАР за некачествените им стоки и БУФЕР за емигранти ! Каза се хиляди пъти , но простия и наивен Г'н'ЬО така и не си размърда мързеливия мозък да го разбере ! Е ето - Идва господарката да си нагледа бунището !
65
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да си облиме синйо жълтата бронежилетка още сега!
64
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми посрещнете я както заслужава още от летището , за да разбере какво мислят Българите за скапания "съюз" - Щом е " демокрация " може да върви и с демонстрация !
63
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СССР беше управляван от маразматици, а сега ЕС в командван от жени и ***. Нямам съмнение, че ако съществуваше по-силна форма на живот щяха да я сложат.
62
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хич да не идва! Нищо добро не сме видели досега от такива "височайши" особи. Пак ще ни четат морал, ще ни извиват ръцете, а ни ще трябва мило да се усмихваме и да им благодарим.
61
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
какво ли ще иска Урсула и дали ние ще разберем или ще го усетим след време?
60
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде няма нужда, да не идва!
59
1
 
21
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
За какво ни е потрябвала да иде при заленски в украйна
58
2
 
24
 
! Отговори
БРЦК преди 1 година
Най долното и гадно нещо на планетата
57
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази шарлатанка не трябва да живее. Да заминава при кралицата!