Естония отказва да даде убежище на бягащи руснаци

"Всеки гражданин е отговорен за делата на своята страна"
22 сеп 2022 17:36, Йоана Цонева
101
Естония отказва да даде убежище на бягащи руснаци
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят на Естония Кая Калас заяви, че Естония няма да даде убежище на руснаци, които искат да избегнат мобилизацията, обявена преди ден от руския президент Владимир Путин. Това заяви министър-председателят Кая Калас в отговор на въпрос на CNN.

"Приемаме украински бежанци. Всеки гражданин е отговорен за делата на своята страна и руските граждани не правят изключение. Ето защо не даваме убежище на руснаци, които бягат от страната си. Те трябва да се обявят против войната", казва Калас.

Още по темата
Въпросът идва в разгара на интензивни дискусии в социалните мрежи за реакцията на съседните на Русия държави, по-специално на балтийските държани и Полша, които обявиха, че затварят границите си за руснаци.

Много коментатори смятат, че за изхода на войната би било по-добре, ако руските граждани, които не желаят да се бият, могат по някакъв начин да избегнат мобилизацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците се доказаха като пълни комплексари, страхливци, егоисти и тотално нагли индивиди. СЕДЕМ месеца избиват хората в Украйна, но не направиха нищо, но сега, когато ги накараха да ходят и те, се сетиха да протестират... И то какви протести - седят като пънове и чакат някой полицай да ги отведе. Я вижте иранците и вземете пример, че станахте за посмешище вече... големите приказки, голямата работа, а накрая - въздух под налягане. Прави са естонците (а и останалите, които затвориха границите)!
46
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кво ще правят руснаците в Европа.Нали идва зима,газ няма и ще студуват.
45
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 56 Тези против войната, да си оправят страната. В Беларус как тръгнаха срещу Лукашенко и щяха да го свалят, ако не беше точно путин. А кой знае кой какъв е, може да са шпиони като Митрофанова. Нямат място в Европа.
44
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде са тръгнали? Не ги ли е страх, че отиват в страни без достатъчно газ и ще са на тъмно и студено? Е нашите русофили търсят начин да влезнат в Русия, те ще бягат от този рай.
43
3
 
5
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Нали ни са нацисти и мюслюми в ЕС нямат работа.
42
4
 
27
 
! Отговори
Обратно в преди 1 година
Раша! Да си извоювате демокрацията сами. И не правете нашата грешка. Никаква прошка за комунистите. За да стане наистина Раша велика.
41
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакви руснаци бие малко на расизъм тези, които са против войната трябва да се приемат!
40
1
 
26
 
! Отговори
вперьод рАсия? преди 1 година
Нали така пеехте, бре? Вперьод, ама на къде? Драпате като изоглавени към "умиращия" Запад. Защо ли?Стойте си в с-рашката и продължавайте да възпявате уродливото нещо, което ви разказа играта!
39
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странно е защо бягат все към враждебните и неприятелски страни,които самите те обявихаЗащо няма полети до Пхенян,Техеран,Дамаск и многото други приятелски страни от Африка?
38
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе къде са русофилските ***? Днес нали е почивен ден и май не са на работа да пишат проруски коментари.
37
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега Путин ще ги прати в гулаг заради естонското тесноггръдие.
36
6
 
8
 
! Отговори
Поздравления преди 1 година
"Пчеличката Мая" по този начин помага на Путин, който от 00:00 часа на 20.09.2022 година затвори границите на Русия за мъже подлежащи на мобилизация !Браво, дъще . . .
35
7
 
34
 
! Отговори
Nik преди 1 година
Тия волни бегачи през границата! Нима забравиха стадион Лужники. Нима забравихте как преветстваха уж специалната им операция. С бездействието си се докарахте до тука. Спахте 7 месеца, дечицата ви изписваха символа Z в дворовете на детските градини. Сега бягате и искате спасение от сатрапа ви в Кремъл.
34
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правят услуга на Путин. Като не ги приемат ще останат в Русия и ще се бият срещу тях.
33
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Естония Русия като има голяма територия защо не успя да се справи с Украйна? Впрочем, като има голяма територия, защо иска още, при това за сметка на съседите си?
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
48 В Лисичанск. Там имат нужда от смелчаци като теб. Ако не друго, поне ще "забавляваш" кадировците.
31
4
 
7
 
! Отговори
русофил че и путинис преди 1 година
Като избягат всички кой ще отиде на фронта бе путинисти?Естонците ни помагат.Иначе ние трябва да отидем.Украинците ни чакат.С нетърпение.
30
7
 
17
 
! Отговори
Хектор преди 1 година
Всеки гражданин е отговорен за делата на своята страна и руските граждани не правят изключение........Леле...........мале..........имало и по-зле от нашите "политици", не вервах ама ЕГО НА, . Ето, муха се мисли за самолет, Бръмбар за бетоновоз......аххахаах
29
19
 
26
 
! Отговори
Хммм преди 1 година
Уважаеми бягащи от мобилизацията руснаци, разбирам ви, но не ви оправдавам. Защо мълчахте досега, когато вашият сатрап президент убиваше чуждите жени и деца, когато ваши доброволци разрушаваха украински села и градове? Какво търсите в чужда държава? Сега си сърбайте попарата на малодушието и страха! Имате 2 изхода - или свалете това престъпно путиново управление или отивайте на фронта и се предавайте масово на украинците - те поне са хора!
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Понеже имам малка дъщеричка....една такава синеока и червенокоса и живеем на село...вечер след работа съм пътувал 40 километра до града за да й купя залъгалка (биберон) защото предната вечер беше изпуснала старата в цокалото. Вече не ползва биберон и порасна. Но когато видях по телевизията в началото на войната една украинска майка на полската граница с дъщеря си в ръце подобно на моята и с розово биберонче в уста просто въпреки че съм мъж се разплаках като дете.