Германия може да мине безопасно през зимата

Според Олаф Шолц трябвало адаптиране
11 окт 2022 23:55, Росен Стойчев
78
Германия може да мине безопасно през зимата
Снимка: БГНЕС/EPA

Германия може да премине през студения период, стига гражданите и бизнеса да продължат да се адаптират към новата енергийна среда.

Още по темата
Това обяви ръководителят на германското правителство Олаф Шолц, съобщи РТЛ.

Германия е достигнала плана за запълване на своите хранилища. Предстоят и разговори със САЩ за уреждане на пазарите.

"Щастлив съм да ви кажа днес, че можем да преминем спокойно през зимата, стига да продължим да се адаптираме към променената ситуация. Надявам се да видим това от гражданите и компаниите", коментира Щолц.

Призна, че Германия трябва да си сътрудничи с други страни. Така ще има общи действия.

Ще се предотвратят и неправилни действия по митниците. За това ще се проведат и широки преговори.

С тях ще се определят следващи действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Адаптация към студа ще им трябва. Да пробват методите на Вим Хоф.
40
2
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Тя Германия ще мине, ама ние сме много зависими от германски производства, за които произвеждаме. Част от тях директно прекратяват дейност заради високата енергоемкост. И не е до това има или не газ, а до това, колко струва тоя газ.Ако сметките не излизат, затварят се цели производства, от там спират и доставките от България. Ние сме много зависими от германската икономика. Аз реално цял живот работя за немски фирми и една да спре означава, че няма как ние в България да компенсираме.
39
1
 
15
 
! Отговори
Tchaikovsky преди 1 година
А след това???? От къде газ ги питам? Те си решили проблема за един период от време,но след това с какво ще им работят предприятията!!
38
1
 
18
 
! Отговори
Край преди 1 година
То германеца ще издържи като му каже телевизора че така трябва обаче немската промишленост отива в историята - китайци корейци турци с евтина енергия ще ги подминат като спрели.
37
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За разлиа от Шулц средностатистическият германец е на друго мнение, да не говорим за промишленоста и дребния и среден бизнес, с една дума голем 6уй!
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е Грета Тунберх да каже нещо по темата за замърсяването на планетата и зелената енергия?
35
2
 
20
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
Какво стана с гриин енерджи
34
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В статията се казва: ще минем зимата, ако не харчите енергия. Това се казва адаптация към новата ситуация !!!
33
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краварски администратор!
32
3
 
25
 
! Отговори
No comment преди 1 година
Когато Германия говори за солидарност и загуби, говори от името на ЕС, когато говори за енергия и ползи, говори за себе си!?
31
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ха ха, *** се руските прошляци
30
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато сме недоволни от ЕС ,просто трябва да го унищожим , а не да ходим в Русия. Смърт за ЕС!
29
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе то и магаpeто може да мине без храна, стига да се адаптира към липсата й
28
8
 
15
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 1 година
Германия може да премине през студения период, стига гражданите и бизнеса да продължат да се адаптират към новата енергийна среда, натресена им от нацисткия внук. Този мискинин нарича "нова енергийна среда" енергийния недоимък, в който зорлем набута германците, а и общо европейците. Какво става с парниковия ефект, със затоплянето, с климатичните промени, със зелената сделка, с борбата с въглерода?
27
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано пук нат гн.ус.ните шв.аби.
26
7
 
16
 
! Отговори
Без паника моля ! преди 1 година
Германия още не е замразила всички ядрени централи, има и въглища. Освен това запълниха до 80% запасите си на газ. Преговарят с Близкия Изток и Северна Африка за газ и петрол. Германците преминават на други енергоизточници: водород и т.н.
25
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забелязвам недоволниот санкциите на ЕС наложени на Кремъл. Нищо не Ви спира да се преселите в РусРай и да го ударите на живот под мъдрото ръководство на Батюшка Император.
24
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, ами ще се адаптират западняците. Те си имат вековечни традиции да не се къпят. Вече се задействаха и експертите и им обясняват, че трябва да се мият само 5 точки от тялото с мокри кърпички, а след втората седмица без къпане, кожата започва да се самопочиства и това е здравословно и природно. Ще спят облечени, ще ядат по-малко --- това също е здравословно в края на краищата. Ще са щастливи, за разлика от Руснаците, които ще пукнат от жега и преяждане в гадната Русия!
23
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както един от авторите в дъбулгариантаймс. бг писа в една от статиите там, който успее за 5 мин на седмоца да се изкъпе, успее, който не - да взема пешкира, шампоана и да ходи на протеста на водните оръдия да се доизкъпе. Да ви е честита зелената сделка, зеления хайвер и новият курс към икономическа и финансова разруха и отрицателен "растеж". Доживяхме "светлото" бъдеще на соларна лампа на батерии. Все пак е по- напредничево от вечерите на свещи от 80те години /о минало незабравимо о пресвещенни
22
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да мине, а може и да не мине... Под диригенството на задкулисие и САЩ, местните марионетки водят стадото си в пропастта. Практичните и стиснати немци сега им продават газчицата на тройни цени, че и ръката на грабителите си трябва да целуват едва ли не. Да видим останали ли са хора с топ ки /вероятно над 60-70 годишни/ , да вземат мерки и да думнат някой отговорен кадър от марионетките