На масов протест в Мадрид испанците поискаха по-високи заплати

Настояха да не се допуска обедняване на хората заради растящите цени
4 ное 2022 07:55, Елка Василева
57
На масов протест в Мадрид испанците поискаха по-високи заплати
Снимка: БГНЕС

Масова демонстрация, в която участваха 50 000 души, се проведе в Мадрид с искане за по-високи заплати. Протестиращите настояваха да не се допуска обедняване на хората заради растящите цени, предаде БНТ.

Испания успя да овладее инфлацията. Пикът ѝ беше през лятото. Тогава беше регистрирано най-високото ниво от 38 години - 10,8%. Последва забавяне и през октомври инфлацията падна до 7,3%.

Протестът идва в момент, когато испанското ляво правителство преговаря със синдикати и бизнес групи за ново увеличение на минималната заплата, която в момента е 1000 евро. Левите партии настояват за 10-процентно увеличение.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Сменете си снимката. Това са Каталунски знамена и дори плаката не е на испански.
47
10
 
1
 
! Отговори
Педро Санчес преди 1 година
В Испания управлява социалистическа партия и то много успешно. Само дето няма нищо общо с нашите социалисти. Те са За НАТО, против Русия и всичко друго както си трябва.
46
0
 
9
 
! Отговори
Роко преди 1 година
Днес, откъде намерихте тази снимка? Изглежда да е от митинг на сепаратисти в Каталуния...
45
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Антируските санкции в действие....
44
0
 
4
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
До Анонимен Я сравни Испания по площ и сравни България . Кой ще напълни влака София - Варна с тия коли . Просто няма клиенти . Като няма клиенти , ако ще и безплатна да е услугата - все тая . Просто на България и трябват 2-3 магистрали и 10 бързи пътя .
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Испания беше добре за работа от 2001 до 2007 г, точно в годините на строителния бум. След като изгърмя балона с имотите нещата тръгнаха надолу. Разбира се, Испания е по-уредена държава от България, имат високоскоростни влакове, които тук сигурно и след няколко десетилетия няма да има. Само, че Испания е уредена за испанците, за придошлите е друго, отнема време, ако въобще стане, особено сега.
42
3
 
5
 
! Отговори
До Пепи преди 1 година
Идеята на пропагандата е психически да се почувстваш, че си част от Европа....като живееш с техните проблеми и болки. А не с техните частни самолети и ранчота защото ще се подтисне раята която чете....която може да чете.... Капишчи ;)
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой даде за пример салама от 2 евро в Испания и от 5 лева в Лидл? А-а-а то пепи била ...
40
4
 
5
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
Защо винаги се дава за сравнение някакви неща от най ниско качество . Салам от 2 евро . Фланелка от 1 евро . Защо не казвате колко струват наем на апартамент ток вода интернет застраховка на кола или градски транспорт . Пък след като си платите разходите ми обяснявайте колко пари ви остават . Така малко сметките са ви накриво . Аз живях в стая в мадрид област - 160 евро наем . Ток и газ за ерген - 40 евро на месец .Интернет - 20 евро . Без телефон . Вода - 10 евро . Застраховка - 50 на месец
39
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам колко струва испанският салам, ама при нас не мисля, че е особено евтин. А за това че са монархия, само им помага. Няма бедна монархия в Европа.
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изкарах лятото в Гърция, при приятели. Добре си спомням как един ден ги питах защо е толкова висока цената на бензина, и едното момче отговори: Ами щом нашите не протестират, значи им харесва, да си ги плащат. Точно и ясно. Испанците също не търпят. Ние сме овцете за вълна!
37
1
 
7
 
! Отговори
Само да уточня преди 1 година
Че 1000евро е нетната минимална в Испания така се обяват заплати, а не като в Панелистан бруто!
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Испанците нямат ли си банани и тоалетна хартия, та искат по-достойна минимална заплата?
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България мутродемократите плащат по 710 лева заплата и реват, че е много, но така е при демокрацията и пазарната икономика в България.
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на испанците,нашите псевдо синдикати,червени робовладелци и продажни политици натискат раята с "огромната"заплата от 710 леФа!
33
3
 
3
 
! Отговори
Зелен Демократ преди 1 година
До Ел Чапо:- не драги ми Ел, пенсионните системи ще рухнат защото ще ги заменим с дигитално кредетирано доверие! Т.е. който не слушка няма да яде! А и е голям кеф да видиш плебса стъпкан!
32
2
 
3
 
! Отговори
Зелен Демократ преди 1 година
Да се бустерират и да спрат да досаждат! Да се връщат по работните си места, ако имат такива и да слушат , щото помощи на Куково Лято!!!!
31
6
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 1 година
Тези от Испания - да ми ядете салама. Въобще не ме интересува каква нискоквалифицирана работа сте бачкали в Искания и откъде точно сте си купували евтин салам поради бедност и ограниченост.
30
2
 
10
 
! Отговори
пепи преди 1 година
Салам има и от две евро килото . В магазин dia . Ама толкова и знаете де е Испания . Телешко месо е от 10 евро нагоре .
29
5
 
8
 
! Отговори
Ел Чапо преди 1 година
Не се притеснявайте - не само испанската пенсионна система ще рухне - и българската ще рухне, нищо че пенсиите са 50 лв с ДДС. В цяла Европа ще рухнат пенсионните системи защото пенсионерите са милиони, а младите хора вече са много малко.