Протести блокират цяла Белгия, затварят и супермаркети

Настоява се за компенсации заради инфлацията и енергийните цени
9 ное 2022 08:23, Елка Василева
63
Протести блокират цяла Белгия, затварят и супермаркети
Снимка: архив, БГНЕС

Обща стачка, организирана от основните синдикати, ще блокира днес цяла Белгия.

Протестиращите настояват за допълнителни компенсации заради галопиращата инфлация и високите цени на енергията извън предвидените индексации, предаде кореспондентът на БНР.

Кралството на практика днес ще бъде парализирано от различни видове протести - стачки, спиране на работа, събиране на персонала, демонстрации в почти всички области. 55 полети са отменени на летище "Завентем", като общо засегнатите са 200.

Смущения се очакват и на летището в Шарльороа, без да е ясно колко пътници ще бъдат потърпевши.

Едва една четвърт от влаковете в страната ще се движат, силно ще бъде засегнат и общественият транспорт в Брюксел.

Над 1/3 от болниците във Валония и в белгийската столица ще забавят ритъма си на работа, като нормално ще работят само спешната и неотложната медицинска помощ.

Врати ще затворят и основните вериги супермаркети в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
10
 
! Отговори
Тон преди 1 година
Украйна не е държава, тя е опитно поле на англо саксите
34
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами ако Путин ни блокира Козлодуй и стане тука има, тука нема? Ще има диско.. А, какво ще правят нашите под'лиги, разни Боковци, Кирчовци, Христовци и тям подобни, като дядо Байдън го импийчмнат? А това ще стане, защото републиканците печелят и в двете камари. Не се научиха нашите тикви на стратегия кога, къде и с кого. Това ни е проблема, че си избираме все крадливи кратуни.
33
2
 
15
 
! Отговори
Albi преди 1 година
А тук всички са предоволни.
32
4
 
21
 
! Отговори
Руснак преди 1 година
Евала на нашият президент Владимир Путин скъса *** на краваристан и еврогейстан .....те му слагат санкции той им го навира до сливиците бдо разпърдяване!!!
31
4
 
23
 
! Отговори
Джордже Балашевич преди 1 година
И всичко това се получава от действията на един болнав, дезориентиран и губещ сражения на територията на Украйна, президент на Русия! Изключителен феномен! Налагат санкции на Русия с президент, умиращият Путин с демотивираната войска и, О чудо, убийствена инфлация и непоносими цени и сметки за енергия в Европа! Уж Русия изнемогва, а западноевропейски компании фалират ежедневно! Чудо! Ако Европа продължава да слуша англосаксонските интриганти, и не помисли за своите интереси, БАНКРУТ!
30
1
 
19
 
! Отговори
Жададык преди 1 година
Въведете още санкции, може да се оправят нещата...
29
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подозирам, че както винаги реформата на реформата ще тръгне от Евопа. :-)
28
2
 
40
 
! Отговори
Jordan's first преди 1 година
До като давате пари на наркомана Зеленски,така ще е....
27
7
 
81
 
! Отговори
ъхъ преди 1 година
В Европа вече е зле. Лудите им управници от 56-те пола мислят само за джоба си. Изпратиха милиарди на Зеления, а за народите им среден пръст. Затова хората са на улицата. И за нищо не им е виновен Путин, нали те сами решиха да не му купуват газта, а ще я носят от майната си. Е, ето го резултата.
26
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези какво искат повече?Искат пари без да работят.Искат компенсации ли?Пуснаха емигранти да работят вместо тях,но не им се получи нещо.Разграден двор.А на всичко отгоре и гей общност.И протестират за повече анархия.
25
3
 
10
 
! Отговори
До хаха преди 1 година
Викаш само с тирове се решават нещата.
24
9
 
29
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Досега не съм чул с протести нещо да се е променило. Тези "протести" се организират от глобалистите, за да могат иdиотитe, вярващи че ще има промяна, да изпуснат малко пара.
23
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия май не са дарили по една заплата за ОКрайна, а?
22
1
 
56
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Може би правителството в Белгия трябва да прати още пари и оръжия за Украйна. Не знам сещали ли са се да пробват този цяр за икономиката, енергетиката и социалните проблеми. Хората ще се кротнат тогава.
21
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемът е сериозен. Афро белгийците вероятно бързо ще възвърнат първичните си инстинкти.....
20
3
 
69
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
И българите ще излязат скоро на улицата и ще обикалят палатите на провокаторите и престъпниците. Тогава ще четем как Гешев, Борисов и Пеевски са избягали в Брюксел и ги арестували на летището. Аз лично смятам, че 90% от собствеността на Аамет Доган е купена с мои пари и трябва да бъде възстановена справедливостта за харчене на народните пари. Много бързо хората ще забогатеят, а леките личности като Манев, Биков, Цонев, много бързо ще получат заслуженото си наказание
19
4
 
45
 
! Отговори
Беко преди 1 година
Лигльовците почнаха протести за няма нищо почти. Представям си какво ще стане като почне истинският глад и мизерия. Вече Европа не е това, което беше и се чудя защо все още се тъпчат в нея, явно не е достатъчно обедняването. Мои познати се връщат поради ниски заплати и това, че им удържат огромни данъци за издръжка на хрантутници всякакви - именно! Не си погледнат фискалния харчлък за всякакви yтайки и непрокопcaници, културтрегери и политкоректори, но пак държавата виновна, че болното жyже апе!
18
0
 
77
 
! Отговори
До 34 преди 1 година
Да, лигльовци, защото имат куража и мозъка да се борят за правата си. А ние понеже не сме лигльовци, а герои се гърчим под игрите и схемите на мафията и се радваме доволни на ежемесечното скачане на цените.
17
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 33 - Не съм чул досега с какво Белгия е помогнала на Украина , или може би съм пропуснал ?! Единственото с което свързвам Белгия , е че от Брюксел Урсула ЩЕДРО раздава милиарди , и не става ясно дали е от джоба на Европейците или от собствените си спетявания ?!
16
8
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Лигльовците почнаха протести за няма нищо почти. Представям си какво ще стане като почне истинският глад и мизерия. Вече Европа не е това, което беше и се чудя защо все още се тъпчат в нея, явно не е достатъчно обедняването. Мои познати се връщат поради ниски заплати и това, че им удържат огромни данъци за издръжка на хрантутници всякакви.