Русия ще се опита да унищожи духа на цивилното население

Москва е повредила до 40% от енергийната система на страната
11 ное 2022 18:45, Йоана Цонева
31
Русия ще се опита да унищожи духа на цивилното население
Снимка: БГНЕС

Редовните руски атаки, насочени срещу електроенергийната инфраструктура на Украйна, оказват влияние върху ключови услуги за украинското цивилно население като здравеопазване и отопление. Последиците от тях ще се усетят най-силно през зимата, съобщи на 11 ноември разузнавателният отдел на Министерството на отбраната на Великобритания.

"Продължаващото приоритизиране (б.а. - от страна на руснаците) на критичната национална инфраструктура пред военните цели силно подсказва намерението на Русия да нанесе удар по духа на цивилното население", се казва в доклада.

Още по темата
От 10 октомври насам Русия систематично предприема масирани атаки срещу обекти от критичната инфраструктура на Украйна, като според президента Володимир Зеленски е унищожила до 40% от енергийната система на страната.

Украинските власти започнаха да въвеждат планови и аварийни прекъсвания на електрозахранването в цялата страна, за да стабилизират работата на енергийната система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Путин. Успя за собствена сметка да спести труда на цивилизования свят ликвидацията на комунизма. . Интересно какво трябва да правим тукашните му памперси? Лично аз не си слагам идентификатор, защото той е зарегистриран при *** и просто не е допускан за публикация. Вярно, това беше когато Путин и сие изстрелваха по 1000 боеприпаса на час по украинска територия. Сега нещата дооооста се промениха, пък и резервите доооста понамаляха. Играта аборигени срещу цивилизация is over
17
0
 
4
 
! Отговори
Биволъ преди 1 година
Русия си изкопа собствения си гроб в Украйна.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе да в нашите села хората се отопляват на печки на дърва и въглища не са измръзнали нямат газ парно а на електричество им е доста скъпо :) Не правете драма Украйнците ще се справят
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Раша стана на каша ще се утешава с пиян казачок Путин спечели едно вечно вряло джакузи в ада
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия изкопа гроба на Украйна и сама падна в него хайде лека и пръст
13
1
 
2
 
! Отговори
40° spirit преди 1 година
Как така, и водката ли ще им спрат на горките 0рки?
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се запише в новите учебници по история, че не руснаците, а украинците са ни освободили от османско иго. И да не ходите да триете имената по паметниците на армията освободител, които са ясно доказателство за горното твърдение!
11
7
 
15
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
Русия нищо не може да унищожи, освен себе си!!! Успех!!!
10
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В полския Сейм е внесен закон против бандеровщината. Законът е по повод украинците в страната. Те трябва да докажат, че не са привърженици на две националистически формирования. след като е внесен такъв законопроект, значи има някакви "нежелани действия" на украинците в Полша. За което естествено в България не ни осведомяват.
9
6
 
15
 
! Отговори
Управленски талант преди 1 година
Кремълските управленци малко по малко успяха да настроят цялото цивилно население на Украйна срещу Русия.
8
7
 
11
 
! Отговори
Тц,тц преди 1 година
Единственото,което Русия може (да опита) е точно това. Видя се, че на бойното поле Тя е книжен тигър и беше направена на пух и прах. Но какво ли може да се очаква от държава,чийто военен министър НЕ Е СЛУЖИЛ ,а министъра на труда - НЕ Е РАБОТИЛ!
7
11
 
7
 
! Отговори
Вова гр. Мухосранск преди 1 година
Спешна новина!!! След проведения днес референдум между 1:00 и 2:00 часа следобяд, 98.6 процента от жителите на Херсонска област са потвърдили желанието си да останат в рамките на Украйна. С указ на местната администрация, предишния референдум за присъединяване към Руската Федерация се обявява за недействителен. Путин е решил да се съобрази с референдума и е казал глас народен-глас божи, щом искат да отиват в Украйна.
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Румен Рашков а кой освободи България украинците ли?
5
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
урките ако не бяха направили терористичен акт върху кримският мост сега щтяха да си имат ток без прекъсване!!!
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чрез аварийни прекъсвания на електрозахранването в цялата страна се опитвали да стабилизират работата на енергийната система. Опитвали се малко или много успешно когато е все още топло, но от днес настъпват студове и стабилизирането на работата на енергийната система ще е невъзможно, тъй като няма от къде да се вземат свободни мощности за покриване на пиковите натоварвания.
3
14
 
15
 
! Отговори
Румен Рашков преди 1 година
Русия е способна на всичко. Нищо добро не е дошло от там. Няма и да дойде.
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По колко такива са ви поръчали и платили на ден?
1
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя Русия това го прави и когато не е във война. Трабанти и Москвичи и другите подобни мачкащи духа мизерии