Великобритания наложи най-тежките санкции в историята за Русия

Обединеното кралство е наказала с 18 млн. лири руски активи
10 ное 2022 22:17, Йоана Цонева
131
Великобритания наложи най-тежките санкции в историята за Русия
Снимка: БГНЕС

Великобритания е наложила санкции на руски активи за рекордните 18 милиарда британски лири, съобщава Службата за прилагане на финансовите санкции на страната.

В санкционния списък попадат руски олигарси, както и други лица и организации, обвинени от Лондон във финансиране на войната в Украйна.

Наложихме най-тежките санкции за всички времена на Русия и това осакатява нейната военна машина, изтъкна финансовият секретар в Министерството на финансите Андрю Грифит.

Той увери, че Службата прави всичко възможно, за да "запази натиска върху руския президент Владимир Путин и корумпираните му приближени".

Още по темата
Съгласно годишния анализ на Службата за прилагане на финансовите санкции на Обединеното кралство новите мерки правят Русия най-санкционираната държава от Лондон.

Великобритания наложи редица санкции на Москва в началото на украинската криза, които Лиз Тръс - тогава британски външен министър, заяви, че ще бъдат премахнати, ако руските сили се изтеглят от Украйна.

Обхватът на мерките срещу руски физически лица беше разширяван многократно, като санкции бяха наложени на топ руски бизнесмени и лица, обвинени, че са във "вътрешния кръг" на Путин.

Вследствие на наказателните мерки през август вносът от Русия на Острова беше сведен до най-ниското си ниво в историята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
3
 
0
 
! Отговори
Тон преди 1 година
Остров!
103
10
 
6
 
! Отговори
Nqkakъв преди 1 година
Аз ми е интересно Войната е Русия - Украйна Америка какво търси там?
102
2
 
10
 
! Отговори
Динев преди 1 година
Такъв е девизът на рубашкините,вас запада ви мразим и демокрацията ви ,но парите ви доларите,колите ,курорти те ,техниката ви обичаме
101
2
 
8
 
! Отговори
R.A.T.M преди 1 година
В миналото е имало един френски пират буквално името му се превеждало като алчен. След като кораба му пленил поредния английски кораб британския капитан му казал, че те джентълмените се бият и сражават за чест и слава, а не за пари. Френският пират му отговорил, че всеки се бие за това, което няма. Държави които са имали колонии, тормозили и избили милиони заграбили милиарди, сега се опитват да учат другите на морал.
100
7
 
10
 
! Отговори
Коментар преди 1 година
Как така се конфискуват активи на частни лица без съд и присъда. Достатъчно е само така нареченото политическо решение (т.е. няма друго основание или логика и не я търси). Нали са правова държава! Нали това че някой в Лондон го е обвинил, не значи че е виновен. Та дори никой не ги е информирал за да се защитят. Как биха ви гарантирали собствеността на вашето лично имущество????
99
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Санкции ли?!
98
4
 
1
 
! Отговори
Iordan Ivanov douser преди 1 година
ПОдобни черно чумно активни оръжия се инсталират вече години в нови долари и български левове от 50 лева.. Warnings about NE BLACK DEATH INVASION 2019 - 2029!!!
97
1
 
1
 
! Отговори
Iordan Ivanov Douser преди 1 година
WArnings about UK pounds .. На снимката тежко терористични дигитално холограмни оръжия инсталирани в банкноти...
96
3
 
10
 
! Отговори
Я преди 1 година
ми кажете колко колонии има великобритания и колко колонии има Русия? Кой е алчният тук?! Русканите не трябва да държат пари и ценни метали в чужди банки!
95
8
 
12
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
До Само питам... 109. Просто англосаксонците обичат да крадат. Затова са богати.
94
19
 
13
 
! Отговори
Чичовци преди 1 година
Всички трябва да действат така,както Англия!Мижитурките,като България,Унгария,Сърбия и други такива изклесъци,трябва да духат студената лятна супа!.
93
7
 
20
 
! Отговори
Само питам... преди 1 година
Много ми е интересно КАК И С КАКВО руски олигарх на който са санкционирали всичките пари, ЗАПОРИРАЛИ СА МУ СМЕТКИТЕ, блокирали са работата на фирмите му и са му конфискували имуществото ЩЕ МОЖЕ ДА ОРГАНИЗИРА ПО НЯКАКЪВ НАЧИН СВАЛЯНЕТО ОТ ВЛАСТ НА ПУТИН ? С какво бе ? С празните си джобове ли ? Трябва да си много Тъъъп че да повярваш на такава гл0п0ст . А още по-тъъъпо е да мислиш че такъв човек изнесъл цялото си богатство извън Русия и живеещ в в чужбина е приятел на Путин
92
4
 
20
 
! Отговори
До 106 преди 1 година
Брат'чед, не вси българи на Острова са ягодоберачи. Един нещастен клийнър на кънстракшън сайт получава по 16 паунда на час, бояджиите по 21, ония на пластербордърите по 28, пламърите - 30, а електришъните - още повече. И имат пари да ходят по целия нормален свят. Здрасти и чиърс!
91
1
 
15
 
! Отговори
Републиканец преди 1 година
В САЩ само натурализираните БГ селяни гласуват за магаретата, а всички нормални хора - за РЕПУБЛИКАНЦИТЕ. В САЩ има две основни партии, а не, като в България - 102 и кусур псевдо политически сформирования. В Кралството ситуацията е подобна. И стига с тези Британски Лири. Вижте какво пише на банкнотите и си сверете часовниците по Гренич, дето в БеГето му викате ГрийнУич.
90
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече не слагам лайкове те са яко фалшиви и крадливи.
89
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А не така ако днес крадат от Русия утре от теб финансисmъп.
88
11
 
18
 
! Отговори
112233 преди 1 година
Крадливо племе. ЕС се оказа US кученце, послушковците лапат, нарадеца духа супата
87
22
 
10
 
! Отговори
Финансистъ преди 1 година
Като гепат 18 милиарда паунда и най-богатите ще подскочат и колабират. Запор на финансови средства се налага на всички престъпници, вкл. и тези от кръга на Путин Фашиста. И стига сте ревали! Решението на Британското правителство е в унисон с озаптяването на самозабравили се мошеници.
86
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изборите в сащ са доста фалшиви още се видя на президентските а и сега тоже. Ама от сащ какво да откраднеш а от Русия има.
85
5
 
17
 
! Отговори
крали крали векове преди 1 година
Крал и Кралица, крадлива нация