Германия с призив към Северна Македония за българите

Франк-Валтер Щайнмайер на посещение в страната
Обновена: 30 ное 2022 09:14 | 30 ное 2022 09:11, Росен Стойчев
70
Германия с призив към Северна Македония за българите
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавният глава на Германия призова Северна Македония да признае наличието на българско малцинство в страната, съобщи Нова Македония.

Темата е основна за придвижването на европейската интеграция на страната. Франк-Валтер Щайнмайер пристигна на посещение в страната във вторник.

Предстои да посети и Албания.

Още по темата
Македонското правителство обсъжда промяна в конституцията, съобразена с българските условия. Предстои да се събере голямо мнозинство, за да бъде тя въведена.

Опозицията в страната отказва да подкрепи решението. Повечето европейски представители настояват за бързи действия.

Германският представител призова за реално решение и продължаване на реформите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонизмът е сектантство.Сектантите трябва да бъдат облъчвани непрестанно с мантри и лъжи, за да не подлагат на съмнение каноните. Агресията се получава,защото нямат логични отговори на въпросите,които изникват в главите им и ги объркват.И колкото и да пищят,няма да променят факта,че Гоце Делчев е българин и сънародниците му в СМ ще бъдат признати като държавотворен народ.
25
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То освен българи други няма. То дори половината от така наречените албанци са ислямизирани българи, *** и гърци. От Драч до Митровица винаги са живяли българи. Държави като Косово, Македония, Албания, Черна гора, Молдова, Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина, Украйна, Русия, Гърция и Турция са естествени продължение на българския държавен ред. Във всички споменати държави генетично във всеки един човек има над 30% български гени, а в някои райони са 100% българи!!
24
7
 
4
 
! Отговори
До 35 преди 1 година
Не са!
23
1
 
7
 
! Отговори
До до 25 преди 1 година
Хипотези има много? Истината е една! Защо не ни я казват? Какво мислят за произхода ни Раковски, *** Ценов, професор Чилингиров и други?
22
6
 
6
 
! Отговори
Къде пише преди 1 година
кога и къде е роден, хан Тервел Аспарухов Кубратов?
21
2
 
13
 
! Отговори
Чърчиллл преди 1 година
1.признание2.референдум3.съединение.Ура!Всичко е на ред
20
8
 
14
 
! Отговори
В сайта преди 1 година
на турската радиотелевизия, ТРТ, има историческа поредица, според която българите, сме турци! От което следва, че и македонците са турци! Дали го знаят?
19
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То самата страна Македония е едно голямо българско малцинство ха ха ха
18
3
 
29
 
! Отговори
Социално дистанциран преди 1 година
Не като малцинство, а като държавотворен народ трябва да бъдат записани. Точно както и останалите. За съжаление нашите управляващи ще пропуснат и този детайл и пак ще сме прецаканите.
17
0
 
30
 
! Отговори
До 20 преди 1 година
В Република България няма малцинства по конституцияИма индивидуални права,не малцинствени,капиш?
16
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дават ли си сметка, нашите управници, че след като впишат българите като малцинство в СРМ, после те ще поискат и тук да се впише македонско малцинство. ТОВА Е АВТОГОЛ. Нали историци и политици искаха да докажат, че голяма част от народа на РСМ са си българи живеещи в географския регион Македония, както българите в Тракия, Добруджа и т.н. Баварците, саксонците и др, не се наименоват като народ според географската област, нали?
15
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за да се изгради линията от Вльора до Бургас, за да може да се прехвърлят войски и техника от Италия към украинското направление...----------T.e. вместо да стоварят войските в Констанца, Бургас, Варна или Александропулис, те ще ги стоварят в Албания и ще ги прехвърлят по планински пътища на Албания, Македония и България? Плоски мозъци сте и не би трябвало да имате право на глас при избори.
14
1
 
37
 
! Отговори
рижко преди 1 година
македонски депутат - "ние искаме да влезнем в ес, но българите не дават"...хахаха сериозно ли, разказват им смешки
13
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъпоумния швабистанец чак сега взе да осъзнава с какво си има работа. Досега ние му бяхме виновни.
12
3
 
30
 
! Отговори
Мхмм... преди 1 година
К'во се занимавате с тия измислени герои - македонците (пардон... Северномакедонците). Щом не признават българско малцинство, значи не ни признават и за държава, а това е едно от основните изисквания за влизане в ЕС. Да бягат при руснаците... Там ще им е най-добре!
11
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не разбирам какво всеки им се кланя на тази шепа смешници, които ще изчезнат като нация след 20 години така или иначе...
10
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Побързайте с промените драги македонци... Нашата и вашата територия са нужни на общия ни господар, за да се изгради линията от Вльора до Бургас, за да може да се прехвърлят войски и техника от Италия към украинското направление... Нужни сме само като територия... ЕС така или иначе ще се разпадне до 15-на години, а ние с вас ще бъдем турски провинции!
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стига с тая македония и претенциите й - ше ги ива в шмкарите прости и газолизващи астралопитаци
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой трябва да ги събере и да им каже на тия еврогейци, че искаме да се признаят българите в РСМ. А колко ще са, ще се види в последствие.
7
3
 
21
 
! Отговори
без име преди 1 година
македония - троянският кон на балканите