Столтенберг: Русия няма да се откаже да поеме контрола над Украйна

Според него е нужен дългосрочен план за подкрепа за Украйна
2 яну 2023 07:30, Петя Славова
461
Столтенберг: Русия няма да се откаже да поеме контрола над Украйна
Снимка: БГНЕС


Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви пред Би Би Си, че е необходим дългосрочен план за западната подкрепа за Украйна, която се противопоставя на Русия.

"Трябва да сме подготвени за дълъг период от време, защото, както забелязахте, Русия няма намерение да се откаже от основната си цел - да поеме контрола над Украйна", каза Столтенберг.

Още по темата

Според него успехите на украинската армия не бива да създават измамно усещане за предстояща победа на Киев.

"Украинските войски контраатакуват от месеци, но също така знаем, че Русия е мобилизирала и попълнила редиците на армията, а много от мобилизираните сега преминават обучение. Всичко това подсказва, че те се подготвят за продължаване на войната и за евентуален опит за нова офанзива", заяви генералният секретар на НАТО.

Йенс Столтенберг подчерта, че в сегашната ситуация Украйна има голяма нужда от военна подкрепа от Запада, предава БТА.

"Ако искаме мирен договор да утвърди позицията на Украйна като суверенна, независима и демократична държава в Европа, трябва да й осигурим подкрепа. Включително и военна подкрепа, защото това е единственият начин да убедим Русия да седне на масата за преговори и да признае Украйна като суверенна, независима европейска държава", уверен е Столтенберг.

"Повечето войни завършват с мирни преговори. Това вероятно ще се случи и в тази война. Но знаем, че условията, при които ще бъде сключен мирът за Украйна, зависят изцяло от баланса на силите на бойното поле", заяви генералният секретар на Северноатлантическия пакт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


461
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
370
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Интересно как Столтенберг реши, че единствения начин Русия да признаела Украйна била победата на Украйна /или успехите й на бойното поле/?! Това са само негови предположения, които не може да се изказват като факти! Нека той разговаря с Русия и да получи потвърждение официално от тях на тези свои предположения и тогава вече може да говори така. Сега едно такова твърдение от човек като него звучи точно като манипулация и най-вероятно си е точно една манипулация, целяща да разклажда конфликта
369
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този слуга на военнопромишления комплекс на сащ винаги ще развива подобни теорийки, толкова е прозрачен и евтин, само че едно е да искат, друго е да могат и трето да го направят -- не са в състояние да победят и бавно, но сигурно отиват в небитието.
368
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Население, което си направи кумир от плешивият Сатана и счита себе си за най-велико, при това нищо не е изобретило и произвело!И това супер се харесва на българите с IQ80 и надолу!?Е как да обичам Русия и да плюя по Запада, докато живя в ЕС? Как бе ? Имам поне 101 оправдания защо не емигрирах в Русия...а Ти ?
367
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каза им се на укрите, до последния жив ще се бият. А като свършат, до последния беге хипстър.
366
2
 
0
 
! Отговори
РККА преди 1 година
До До 363Такъв ритник ще ти набия в кратуната,че нема можеш да се опомниш една седмица
365
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ако не стане с канвентионални ракети, САЩ пускаг и някоя друга атомна бомба или бомби с наситен уран!
364
7
 
20
 
! Отговори
До Ракетчик преди 1 година
И американските ракети са много ефективни срещу беззащитните цивилни в Сирия, Ирак, Либия, Афганистан, Сърбия и Донецк!!
363
17
 
11
 
! Отговори
Ракетчик преди 1 година
СъвеЦките ракети доказаха, че работят перфектно срещу беззащитне щатски пътнически самолети.
362
3
 
6
 
! Отговори
Има доказателства преди 1 година
Явно вие сте забравили беззъбо-златнозъбата пасминна, която се подвизаваше из ония територии, под-надслов "Отпускари".
361
2
 
9
 
! Отговори
До 407 преди 1 година
Хаха в района имало съветска техника! Ми то в цяла Украйна има..Това в никой международен съд няма да мине като доказателство! Освен това не и важно къде е произведено оръжието, а кой го е изстрелял! И диоти!
360
2
 
7
 
! Отговори
До 396 преди 1 година
Може да е имало руски и съветски оръжия само, но не оръжията убиват а хората! 2022 са осъдени за използване на тези оръжия двама руснаци и двама украински граждани! Държавата Русия не е осъдена оради липса на доказателства!
359
4
 
7
 
! Отговори
До Алекс преди 1 година
Ти можеш ив елфове да вярваш или в зелени човечеге, но официално Русия не е била в ДНР 2014! Точно както сега официално няма натовски инструктори в Украйна и Нато не е страна във войната! Така и 2014! Официално нямаш доказателства!!
358
7
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
До До Алекс2014 беше първата атака на Русия срещу Украйна.Т.нар.опълченци са руски войници без униформа.Трябва да си доста наивен,за да повярваш,че опълченци може да разполагат с танкове,РСЗО "ГРАД" и зенитни комплекси.
357
8
 
5
 
! Отговори
До 407 преди 1 година
Има преки доказателства, че в същият район са се намирали САМО руски войски и съветска техника. Дори телефонните записи на рашките бяха прослушани, а те казват всичко. Имаше ентусиасти, които твърдяха, че самолетът не е бил с пътници, а "баятите трупове" са били нахвърляни в последствие от друг самолет, което говори, че извънземните имат намеса, нали така? Освен това, руското овенно мисистерство лашна невероятни фейкове из нета, които още веднъж доказаха намесата на русия в свалянето на Боинга.
356
6
 
5
 
! Отговори
До Алекс преди 1 година
Да, 2014 беше свален над Украйна! Тогава Русия не беше нападнала Украйна. 2022 бяха осъдени двама руснаци и двама украинци! Няма никакви доказателства, че Русия е била в ДНР! Водеше се сепаратистка област на Украйна! И даже Русия я признаваше все още за част от Украйна!!
355
1
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
До До Арекс Свалиха го 2014.И тогава окупираната част на Донецка област,наречена ДНР, се контролираше от Москва.
354
6
 
4
 
! Отговори
Дежурен Наблюдател преди 1 година
До Анонимен 384 - Не идвам от никъде. Стоя си вкъщи и се кефя на словесните излияния. Повярвай ми, че доста от тях издават нездравата психология на творците, за да не кажа нещо по-лошо. Иначе казано, забавлявам се с поддръжниците на губеща Русия. Само гледай продължението на филма "Войната в Украйна".
353
0
 
3
 
! Отговори
Debian преди 1 година
До 390 - Лошото е, че лично имам идеална представа как става далаверата, а тя става по много начини, но въпросът е, "трябва ли?" и какво, и кой печели от това? ;)
352
2
 
7
 
! Отговори
Тоя натовец преди 1 година
Откри топлата вода!
351
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другарят Столтенберг стопли, че Русия няма да се откаже от Украйна. :-) Цяла година мислене е трябвало. Сигурно на нова година са правили брейнсторминг, за да стигнат до това епохално откритие.