Украинци твърдят: Няма коледно примирие от Русия

Руските сили продължавали с военните действия
6 яну 2023 23:31, Йоана Цонева
119
Украинци твърдят: Няма коледно примирие от Русия
Снимка: БГНЕС

Въпреки изявлението на руското министерство на отбраната, че от 6 януари по обяд в зоната на военните действия се въвежда "режим на прекратяване на огъня" по повод коледните празници, обстрелът от руска страна не е спрял, твърдят украинците, и много жители на Украйна са били принудени да прекарат Бъдни вечер в бомбоубежища, обобщи руската редакция на "Би Би Си".

"Руснаците стреляха 14 пъти с артилерия и три пъти щурмуваха едно от нашите селища", написа Сергей Гайдай, ръководител на Луганската областна администрация, в канала си в Telegram. - Хората в освободените села седят по цял ден в мазетата. Така православните убийци ни пожелават весела Коледа."

Още по темата
Руската страна твърди, че само е отвърнала на огъня, докато ръководителят на самопровъзгласилата се ДНР Денис Пушилин подчерта предишния ден, че такъв ответен огън не попада в обхвата на "коледното примирие".

Украинските власти твърдят, че "прекратяването на огъня" не е продължило и минута. Още около обяд московско време Кирил Тимошенко, заместник-ръководител на украинската президентска канцелария, съобщи за обстрел на Херсон. Целта на удара е пожарна станция. По-късно областният управител на Херсон Ярослав Янушевич потвърди, че при обстрела е загинал един пожарникар, а други четирима са били ранени.

В Краматорск 14 частни къщи са засегнати от обстрел, но за щастие няма жертви.

На 6 януари град Курахово в Донецка област също беше подложен на силен обстрел. Кметът на града Роман Падун съобщи, че са нанесени щети на многоетажни жилищни сгради и че е ударено инфекциозното отделение на местната болница, при което е пострадала една от медицинските сестри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 80. Те затова музикантите не празнуваха.
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 95. Байдън да си смени памперса и да не се напъва да мисли. Нищо не зависи от него.
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долното дори не знаеш че нацистите са съдени в Нюрнберг а не в Хага . Не знаеш елементарни неща но успяваш да заблудиш себеподобните си нищо не знаещи и нищо не можещи по друг начин освен с ехидности по опорки..
87
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смешно, един евреин честити православния празник Рождество Христово, когото самите те разпънаха и все още не признават за Спасител. Чудни са делата ти, Господи! В какъв луд свят живеем!
86
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се вълнувайте и не гадайте бъдещето! От руснаците нищо не зависи! Симпатичното старче Байдън ще определи кога, по какъв начин, какво да се случи! Може и да е жесток, но е справедлив! Ще гарантира териториалната цялост на Русия. А процеса в Хага срещу върхушката в Кремъл си е башкъ! Ша ги изтапанят всичките, както нaцитaта през втората световна война!
85
2
 
8
 
! Отговори
Пускай Преслава преди 1 година
Че нали не искате примирие?????? Бат Джо съвсем забравя вече какво ви заповядва
84
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма и да има,нали не го искахте?Продължавате с обстрелите...получавате си,каквото искахте!
83
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не го твърдят, а е факт, цял свят видя, че русия са измамници, лъжци от последно поколение
82
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Путин на въжетосамо гледаи да него сменят зеленият шоумен и неговите превърженици вместо тях да не ходиш ти на въжето неонацист
81
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нацистите от укропия пак с своите лъжи а бг медии го твърдят
80
6
 
14
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Ако бяха приели примирието за Рождество, щяха да имат 36 часа да изтеглят и спасят войските си. Ама Зельо и шефовете му пет пари не дават за обикновените войници!
79
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
79- И ЗА ДА НЕ ГИ НА ВИКАТ ГОСПОДАРИТЕ ОТ САЩ, ВИКАТ ЧЕ ЩЕЛИ ДА ОТСТЪПЯТ БАХМУТ И СОЛЕДАР. ТО ТАМ НЕ ОСТАНА ВЕЧЕ ЖИВ УКЪР ЩЕЛИ ДА ОТСТЪПЯТ. ХА ХА ХА. ХИЛЯДИ ГНИЯТ ВЕЧЕ, А КОЙТО Е ЖИВ ОЩЕ БЯГАТ.
78
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ЗАЛУЖНИ ГО НЕМА ВЕЧЕ ДА ДРЪНКАТ. ЩО ЛИ? - АЛЕКСАНДЪР ПОЛИЩУК НАЦИСТА ВЕЧЕ ГНИЕ. АЙДЕ БЕ ОБРАТНИ, РЕВЕТЕ БЕ.
77
0
 
0
 
! Отговори
щом трябва преди 1 година
!
76
1
 
3
 
! Отговори
пак ти преди 1 година
ли се произнасяш компетентно. Да не си неслучайно некроман ?
75
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия урки голямо реване реват,като стрелят руснаците що стрелят,като не стрелят що не стрелят..Ами те само 14 пъти са гърмяли само са празнували Коледа
74
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен до 92 преди 1 година
Ами вчера на Соледар това което гледах и аз е как ВСУ бягат за да не попаднат в обкръжение. Това което има като информация е от самите тях един кото снимаше точно това каза сега напускаме този град но пак ще се върнем. Хем въобще не не проверявате за информация хем пищете простотии.
73
21
 
11
 
! Отговори
пак аз преди 1 година
Ами рашисти ... какво да очакваш от тях. Най-добрия рашист е мъртвия рашист!Като им избият още стотина хиляди и ще клекнат, ще си се приберат в блатата и степите и света ще миряса за следващите 20-30 години.
72
2
 
9
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
За примирие са нужни две страни,ако едната страна откаже - примирие няма как да има!И после:"Ама нас защо?"
71
9
 
4
 
! Отговори
Чудя се преди 1 година
До Анонимен - "***,кво стааа бее...", - а ти агнешка *** Й ко, освен да блееш май друго не можеш, нежели пък да четеш с разбиране!?!!! Говориш за Соледар, който заедно с Бахмут наричат "МЕСОМ елаЧка за ру шисти"?!?!? За какви рушистки лилипутинистки успехи пишеш и къде си ги чел!?!?! Сигурно в комсомолская правда, РТ и др. псевдо информационни агенции!?!?!