ЕС не се споразумя за нови санкции срещу Русия?

Спорният момент се оказа въпросът за синтетичния каучук
16 фев 2023 16:30, Йоана Цонева
43
ЕС не се споразумя за нови санкции срещу Русия?
Снимка: БГНЕС

Посланиците на ЕС не успяха да постигнат споразумение за нов пакет от санкции срещу Русия, съобщава "Политико", позовавайки се на получените проекти на документи.

Спорният момент се оказа въпросът за синтетичния каучук, който Европа иска да санкционира, пише вестникът.

Индустрията за синтетичен каучук генерира милиарди долари приходи за Русия всяка година, отбелязва изданието. Например Европейският съюз през 2021 г. е купил каучук от Русия за 700 милиона долара. Синтетичният каучук се използва за производството на гуми и други автомобилни компоненти. Италия и Германия са скептични относно забраната на този продукт, докато Полша я подкрепя, пише "Политико".

Още по темата
Друг спорен момент се оказа предложението за санкции срещу дубайска корабоплавателна компания, получила собствеността върху 92 руски танкера през април 2022 година. Въпреки че нито един от посланиците не е бил официално против, тя не попада в санкционния списък.

По-рано медиите съобщиха, че още три руски банки също могат да бъдат включени в списъка със санкции - изключване от международната междубанкова система SWIFT.

Европейската комисия (ЕК) ще предложи това да са Alfa Bank, Rosbank и Tinkoff Bank по информация на Reuters. По информация на Bloomberg ЕС проучва възможността за налагане на ограничения и на Руския държавен инвестиционен фонд.

Освен това общността може да затегне ограниченията върху създаването на съвместни предприятия с Русия от физически и юридически лица от ЕС, както и върху присъствието на руски граждани в управлението на европейски компании.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
симо преди 1 година
До мак просия произвежда природни суровини
34
2
 
6
 
! Отговори
ЕС преди 1 година
Да се разпада вече!
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цирк бате!!!! Взимайте заплатите на уркопитеците и ги давайте на Украйна!
32
0
 
4
 
! Отговори
питаш преди 1 година
ли ме?
31
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ли на светът ще му писне от диктата на САЩ, който вреди на другите държави и е в полза само на САЩ.
30
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рублата расте ли, момчета ?
29
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС отдавна не е съюз на равноправни. За какво споразумяване говорим? Там от САЩ им нареждат на шепата марионетки и те шетат. Само че на хжрата, че и някои правителства им омръзна да са колонии.
28
33
 
4
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Как да се спораазумее, когато такива като нашиьо дъ пРезидънт и Орбан-Торбалан играят курваген и в полза на тяхната Матушка.
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ес-пар..азити решават, че щом Европа може (или си мисли, че може) без дадена руска суровина, налага санкции. Ако пък е много зависима от нея, прави изключения. Това е нелогично и т..ъ.по. -----///------ Хаха :)))) Е, кое е нелигичното? Удря се там, където може. Където не може, не се удря. Какво по-логично от това?
26
2
 
27
 
! Отговори
Стреляне в краката преди 1 година
Предлагам ЕС да си стреля в краката, щото обувките са с руски каучук
25
9
 
2
 
! Отговори
НюрнбергСезон2Серия1 преди 1 година
Погалето го като Чаушеско с Калашник; Полюлейте го като Хасан в Бримка; Палачинково го завийте като Хитлер в одеало напоено с бензин и го запалете от към краката; Пратетего на Нюрнберг -2 сезон, Серия 1
24
23
 
0
 
! Отговори
$ преди 1 година
До "към днешна дата колко е курса рубла долар." 1 рубла е малко над 1 американски цент. Все тая курса, не го гледай. Това което се вижда е че навсякъде руснаците плаюат с долъри. Явно си имат достатъчно долъри. За почивката си в рубли сигурно само в Сочи да плащат. В Турция вървят долъри, в Египет също, в Азия Тайланд и там. Няма да се изненадам ако и иранските дрони и тях си ги плащат в американски долъри. Путинисти са големи патриоти и се противопоставят на САЩ, но ползват американскита пари
23
0
 
15
 
! Отговори
ЗеленТруп по Днепър преди 1 година
Това е сигналът който ще спре Войната колкото и Зеленски да не иска. Като лудидиот че го показват в музея със свещениците и восъчните 3D графики. A в Укр над 200 000 за1ернени семейства, над 100 000 деца без бащи, жени без съпруси, майки и бащи без синовете си. Метър здав път, ЖП линия и дом не останаха. Зеленски нарееждаче, заповядваше и неплащаше компенсациите за загиналите мъже. Войниците изпълняваха. ПолПот е на метри от стилбицата за водач на избиване с авияцията си на собствен си народ
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 20 75 рублиса 1 долар, на 11 март 2022 година беше 134 рубли за 1 долар, тоест рублата се котира добре.
21
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски не е ли обявен вече за издирване "Жив, Мъртав, Разкъсан, Накълцан, Смазан. . ." или в консерви го изнасят ексклузивнически за папуаските райони??
20
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Получи се мечката Русия сита, агнето ЕС го няма.
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да знам,към днешна дата колко е курса рубла долар.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пакетировачната машина нещо взе да хлопа.
17
3
 
13
 
! Отговори
Съвет преди 1 година
Явно санкциите не вършат работа. Да се премине на друго ниво.
16
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да апват скакалци ,червей ,бръмбари