Британското МО: Путин се опитва да сломи Украйна с постоянство

Русия иска контрол на съседката си
24 фев 2023 15:04, Йоана Цонева
49
Британското МО: Путин се опитва да сломи Украйна с постоянство
Снимка: БГНЕС

От 2014 г. стратегическата цел на Русия в Украйна много вероятно е била последователна - да контролира своя съсед. През 2014-2021 г. тя преследва тази цел чрез подривна дейност, чрез разпалване на необявена война в Донбас и чрез анексиране на Крим.

Това съобщи британското министерство на отбраната в ежедневната си сводка за войната в Украйна.

На 24 февруари 2022 г. Русия се обърна към нов подход и започна пълномащабно нахлуване, което се опита да завземе цялата страна и да свали нейното правителство.

До април 2022 г. Русия осъзна, че това се е провалило, и се съсредоточи върху разширяването и формализирането на управлението си над Донбас и юга. Той постигна бавен и изключително скъп напредък.

Още по темата
През последните седмици Русия вероятно отново е променила подхода си. Нейната кампания сега вероятно се стреми основно да деградира украинската армия, вместо да се фокусира върху завземането на значителна нова територия.

Руското ръководство вероятно провежда дългосрочна операция, при която смята, че предимствата на Русия в населението и ресурсите в крайна сметка ще изтощят Украйна.

Констатацията на британското военно разузнаване е обобщителна, точно в духа на днешния ден, когато светът отбелязва 365 дни война на територията на Европа. И в обобщението на ISW преобладава също оценката, че с воля и постоянство руският лидер Владимир Путин смята да сломи съпротивата не само на Украйна, но и на западния блок, който се обедини около нападнатата страна.

Тази нощ ООН успя обаче да гласува втора резолюция за войната на Русия срещу Украйна, получила подкрепата на 141 държави и само 7 против - Беларус, Северна Корея, Еритрея, Мали, Русия, Никарагуа и Сирия.

Едновременно с това днес Китай излезе и с предложение за план за регулиране на конфликта в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До На война като на вой, на европа не и трябва сибир, виж с китайците нещата стоят по друг начин
18
8
 
16
 
! Отговори
Охььь... преди 1 година
Пак ли Британското МО...??? Отивам до тоалетната...по голяма нужда!
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 17.Така е щото ги е страх от такава голяма държава с такива ресурси,ама сега ще си отнесат боя и ще им държи влага за години напред да не се пробват.Щото те изкарват пари на гърба на другите държави,а после набутват една час от парите на бедните и там да се пробват срещу Русия.
16
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лекувайте се русофили невежи! Клишетата ви за "геноцид" в Донбас не са актуални отдавна...
15
8
 
17
 
! Отговори
На война като на вой преди 1 година
Запада искаха война - сега била систематична и с постоянство! Тия какво искат в крайна сметка? Сибир ли? - еми да се пробват да си го вземат ! А те все войни по границата с Русия палят! Е на- Грузия, Опит в Беларус, Украйна, Армения, Опит в Азербеджан, сега се канят на Киргистан....
14
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 13.Сигурен ли си щото единствения независим източник твърди друго.157000 украинци срещу малко над 18000 руснака .Путин може още много да изкара така,ама Украйна от де ще вземе хора,а и тези хора ще може ли да ги обучи като боеспособна армия,а техника също те трябва,а тя от къде ще дойде.
13
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е те какво си мислят? Няколко месеца дум-дум и всичко свършва? Русия си обича войни. Две-три годишни войни им се водят кратки. Обичайно са в диапазона 4-7 години. Над седмата година вече се води война на изтощение. До тука руснаците още не да минали във военен режим на производство на икономиката. Укритата да си слагат памперсите, очаква ги още много. А ония бълнувания че някак щели да победят да почват да ги забравят от сега - въпроса е колко ще загубят.
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То един ден и Путин иска не иска ще се сломи чисто физически, ама ще остане с кофти име в историята. Важното е много бомби и снаряди да има.
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това за умаряне на противника с постоянстовото е вярно. Сухата статистика показва, че за 1 година на всеки 1000 руснака, един е умрял в Украйна. Путин си прави сметката, че по този начин ще може да изкара 1000 години. Ако не брояхме човешки животи, даже щеше да е забавно.
10
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Довчеращните колониялисти избили повече хора в Китай, Индия, Африка и други от Хитлер и сталин накуп обвиняват други в съшото.
9
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Говорителят на китайското външно министерство Ван Венбин: Това, което наистина е тревожно, е опустошителното въздействие на САЩ върху световния мир и стабилност.Америка е най-големият производител на война. САЩ не са били във война само 16 години от своята 240-годишна история.САЩ са инициирали около 80% от световните въоръжени конфликти след края на Втората световна война.Съединените щати най-много нарушават суверенитета на други държави и се месят във вътрешните работи на други държави.
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А руското разузнаване разкрило че Путин е висок 186см.
7
6
 
13
 
! Отговори
Най яките държави преди 1 година
Подкрепят Русия. Дружно всички комунисти да емигрират там. Има опции за различни континенти. Браво, другари!
6
2
 
16
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Британското МО е ,такто британските учени ....
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работаем, Братя!
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що САЩ не я ли контролират сега.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо това писание на ингилизкото МО трябва да го приемаме за истина? Те пишат каквото им е изгодно, но дали е вярно е друга тема. Само годините приемам за верни, но да бяха написали, че 2014г. благодарение на САЩ имаше преврат.
2
2
 
21
 
! Отговори
Жебок преди 1 година
Ох, ама как може Путин да прави такива работи?! Да сломява украинците с постоянство?!?!? Това е недопустимо и неприемливо!!!!!!
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези трябва да мълчат ,правят навсякъде раздори войни омразЪ между народите а са на 2 Инса всичките под вода