Атаката срещу ТЕЦ-овете у нас: Ще останем ли без част от енергетиката?

Говори Емил Димитров - Ревизоро пред Bulgaria ON AIR
28 фев 2023 10:25, Анисия Иванова
173

Европейската прокуратура обяви, че разследването на ТЕЦ-ове в България е заради фалшифицирани данни за парникови емисии.

"Естествено продължение на започнат процес от предходно правителство, които започнаха проблема да се спре част от енергетиката в България и след време да плащаме скъп ток. Предполагам, че накрая ще останем или без част от енергетиката, или ще започне подмолно разпределяне коя ТЕЦ да работи и коя - не. И накрая, понеже ще останат топлофикации в много градове, ще трябва или държавата да ги купи, или да ги национализира, или да се чуди на кого да ги даде да ги управлява", заяви бившият министър на околната среда и водите Емил Димитров в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Той уточни, че има протокол, който казва как трябва да се намалят емисиите спрямо 1990 г. Всяко предприятие има емисии, които излъчва и въз основа на тях има квоти, които трябва да получи безплатно или да плати. Когато успееш да намалиш емисиите, плащаш по-малко квоти. Има служби, които проверяват какво е изгорено, има и верификатор, който атестира.

"Ние, за да не си решим проблема в България, сме сезирали Европа, та белким тя ни го реши по някакъв начин. Ще видите как лошо ще го реши", алармира Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Гостът уточни, че Европрокуратурата се съмнява, че тези заводи са бълвали повече емисии, отколкото са декларирали и че въз основа на механизма, който работи в цяла Европа, сертифицирани у нас фирми може би са съдействали, но това е много трудно да се докаже.

"Ние заявихме, че ще спрем страшно много мощности и емисии въз основа на по-скорошна година, отколкото трябваше. Ние бяхме много добре по отношение на емисиите, но някой я започна тази война. Реши, че трябва да се хареса в Европа, обвърза го с ПВУ и сега трябва да се спрат определени заводи, за да може другите да работят и да постигнем резултат. Не знам с колко е злоупотребено точно, но в България има лош въздух", подчерта Димитров.

Гостът отбеляза, че няма как да се спрат топлофикации, защото хората ще излязат на улицата. И добави, че се опитват да закрият два от ТЕЦ-овете, които не са държавни, за да можем да влезем в квотите.

"Предстоят много тежки дни за енергетиката", заключи Димитров.

Гледайте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
2
 
9
 
! Отговори
коча преди 1 година
аХмед Доган с позивна СоколА ще оправи нещата,ТолУпа С ПОЗИВНА Винету и Пеевски с позивна ШИШИ ЩЕ ПОмогнат това да стане.
135
1
 
9
 
! Отговори
Защита на държавата преди 1 година
До АнонименНяма ли Закон за защита на държавата ?
134
5
 
8
 
! Отговори
Атаката преди 1 година
Преди изборите, по всички линии- и от ЛЯВО и от ДЯСНо т.е. /със Щатите, или Русия, с Еврогея, или против, кой от комшията, коя от партиите/ П Р О Д Ъ Л Ж А В А. Целият ПИАР- до изборите след което следва власт, плячкосване и грабеж, безконтролие и хаос, програмиран хаос от хъшлаци със власт. Нищо ново. Тия избори ги знаем. Гответе се за следващите-наесен. Дедо Ви.
133
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Води се последователна и координирана атака срещу българската енергетика! Спряха АЕЦ Белене, зарязаха чисто нови реактори и оборудване за милиарди. Съсипват АЕЦ Козлодуй и накрая ще ни принудят да го затворим. Никакви американските реактори и горива няма да има там! ЛЪЖАТ НИ! Потрошиха ПАВЕЦ Чаира по пръчка. Чист саботаж. Ремонта му ще струва най малко 1 милиард лева. Сега атакуват всички ТЕЦ-ве в цялата страна. Унищожават икономиката ни а наши служби СПЯТ. Никой нищо не разследва.
132
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЕЦ също да се затвори! 90-95% са евроатлантичесщите про'с'таци, които гласуват за това!
131
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСИЧКО строено преди 1990 година трабва да се срути! ТЕЦ-ове, язовири, мостове! Евроатлантическите про'с'таци заслужават да живеят само с това, което те са построили!
130
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е мутрите приватизатори да са добре и демократично нахранени
129
2
 
11
 
! Отговори
проф. Голд преди 1 година
На калпав народ ТЕЦ-овете му пречат. Уникално *** ли са българите или ги правят на такива. И двете .
128
0
 
16
 
! Отговори
Tangra преди 1 година
Голи, боси не можеш да се разминеш от S класи. Крадци под път и над път и без път.
127
3
 
25
 
! Отговори
ОФчо преди 1 година
Проблема с нашите ТЕЦове е, че откакто са били построени още по времето на Соца, са се екслоатирали до ден днешен по максимум, без модерницация и оглед на използването на новите високи технологии за понижаване на вредните емисии. Печалба!!!! Това е единствената мисъл която вече 33 години демокрация се върти в главите на всички!
126
4
 
20
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
ЧЕ ТОЯ Е ГОЛЯМ МОШЕНИК Е ЯСНО ОДАВНА. ВЪПРОСА Е ДАЛИ СА СЕ ЗАГРАЖИЛИ ЗА НАС, ИЛИ ГЛЕДАТ СОБСТВЕНИЯ СИ ИНТЕРЕС. ОТГОВОРЪТ Е ЯСЕН. ПРОСТО И МАЛКОТО НИ ОСТАНАЛО, ЗАТРИВАТ. МИ ВЕРНО СМЕ МНОГО *** И ПРОДАЖЕН НАРОД. И С ГОСПОЖА "ЕЙС" БЕШЕ ТАКА, ТА ЗКРИХА РЕАКТОРИ БЕЗ НЯКОЙ ДА Е ИСКАЛ ТОВА. КОРУПЦИЯ, КОРУПЦИЯ, КОРУПЦИЯ.
125
7
 
26
 
! Отговори
Ще останем преди 1 година
Голи боси,ако продължим да се вързваме на гаврите на ЕС за зелената им енергия!ЕВРОУТАЙКИТЕ ДА ЛАПАТ ПИ..КИ,КАТО СА ТОЛКОВА НЕЗАВИСИМИ ОТ РУСИЯ.НИЕ СИ ИМАМЕ ВЪГЛИЩА С КОИТО ЩЕ СЕ ОТОПЛЯВАМЕ А НЕ ЗЕЛЕТА ЕНЕРГИЯ НА ЕВРОПУМИЯТА ДА МИ Е НАТРАПВАТ И ДА ИМ Я ПЛАЩАМ В ПЪТИ ПОВЕЧЕ! ЯСНО ЛИ Е ЕВРОБАУШИ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПОЛЗВА ПЕТРОЛ ОТ РУСИЯ ДОКАТО ИМА ВИЕ СИ КАРАЙТЕ ЕЛ ИГРАЧКИТЕ,КОИТО ПАК ЦАПАТ И СА СУПЕР НОКОМФОРТИ И НЕУДОБНИ С ТЕЗИ ОТ ДВГ
124
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целта на евротиквите е да започнем да пестим ток като тях поради недостиг на производствени мощности. В момента работят по осигуряването на недостига.
123
7
 
35
 
! Отговори
факти преди 1 година
Интересно кои ТЕЦ тормозят, американските дали ги разследват, или просто целта е те да нямат конкуренция и да надуят цените си.
122
13
 
23
 
! Отговори
"Журналисти&quo преди 1 година
А защо днес ру озаглаявва статията "АТАКАТА" кое му е атаката. Това сега статия ли е или свободно ЕСЕ? Значи когато ГДБОП и ДАНС правят проверки по сигнали на ЕС и европрокуратурата е "АТАКА", а когато се използват от родните комунягии като разни бухалки е просто "ПРОВЕРКА". Аре у лево да ва евва в смотаните руcoроби, кравороби и всяки гнусни недъгави чичаци
121
1
 
26
 
! Отговори
позор преди 1 година
все се намира някой само да плаши народа, истината е че от бизнесмените *** за зеле не става, цените са ни като на запад обаче заплатата е в пъти по-ниска, сами си направете изводите къде отива разликата
120
0
 
23
 
! Отговори
цепелина от тук мина преди 1 година
Ревизоре,вече всичко е съсипано,няма какво да се съсипва вече.
119
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В миналия век изпратихме двама български пилоти в космоса. Сега с четири очи гледаме някой да докара отпадъци за изгаряне и да го наричаме инвеститор.Дъно!
118
4
 
8
 
! Отговори
фермер преди 1 година
Е защо тридесет години Чакаме и стоим в Чакалнята.
117
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кики за да удари бате е готов да затвори енергетиката! На всичко подло е готов за да се докопа до властта! И винаги ще се оправдава с лошите! За него все някакви лоши са виновни!! А кой ще стои на студено и без пари?