Полша изгражда една от най-мощните армии в Европа

Тя ще има най-мощната сухопътна армия в региона
24 апр 2023 08:27, Елка Василева
101
Полша изгражда една от най-мощните армии в Европа
Снимка: архив, БГНЕС

Полша изгражда една от най-мощните армии в Европа и е на път до две години да разполага с най-мощната сухопътна армия в региона, заяви министърът на националната отбрана Мариуш Блашчак, цитиран от ДПА.

Блашчак направи това изявление вчера в град Воломин по време на предизборната кампания за парламентарните избори, които предстоят тази есен. Управляващата партия Право и справедливост вече започна да се обръща към гласоподавателите.

Министърът подчерта, че условието за укрепване на армията е неговата партия да остане на власт. "Ако гласоподавателите, народът, ни даде още един мандат, можем да се срещнем тук във Воломин след две години и аз ще мога да ви покажа, че полската армия е най-мощната сухопътна армия е Европа", обеща той.
(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Около ВМЗ то района живна, че то на рози само не се живее! Танкове, самолети- Ок, но хляба на войната са снарядите!!! Оказа се, че нашето производство е най- важното!!
74
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поляците и сега са яко въоръжени.Много скоро ще се въоръжат до зъби.Ще станат най-вероятно най-въоръжената армия в Европа.
73
2
 
18
 
! Отговори
Baff преди 1 година
До ЕвгениЕ то когато някой не познава историята си е обречен . Само като размисъл - Никой не е питал България дали иска или не иска социализЪма ! СССР си го сложиха , СССР си го махнаха ! А сметката и на двете събития плати Българския Народ !
72
5
 
8
 
! Отговори
до 74 преди 1 година
Не можеш да се оплачеш от русофобски български политици - Радев, Копейкин, БСП, ГЕРБ все от пасольство са се пръкнали.
71
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
73, полският народ страда от продажното си русофобско правителство по същия начин, както страда българския народ от своите предатели-изедници. По това ние и поляците си приличаме.
70
4
 
11
 
! Отговори
do 71 преди 1 година
Тея са някакви единични случаи. Позапознай се с повече поляци и тогава ще разбереш за какво става дума. Общо взето България е единствената държава в Европа, където сред част от хората, руснаците се ползват с някаква симпатия.
69
6
 
5
 
! Отговори
Евгени преди 1 година
До Baff Поредния облъчен и необразован мозък , заради такива като теб,държавата от 30те най богати държави през 80 и 90те години , се смъкна до място след африканските държави . Англосаксонски *** ..
68
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Работя с поляци. Мразят германците, но мнооого повече мразят руснаците" ------------- Вчера говорих с поляци от Североизточна Полша. Съседи са с руската Калининградска област. Пазят прекрасни спомени от времето когато свободно са си ходили на гости, търгували са на пригранични пазари, обменяли са дефицит в Полша срещу дефицит в Русия и до днес знаят отлично руски език.
67
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следващата най-разумна стъпка за нас е да започнем да придобиваме бойни кораби, които да носят реална служба, а не да ги показват само на Морска гара по празниците. В момента Черно море е най слабата ни страна, а там се очертава да е поредния напрегнат регион години напред. Надявай се на най-доброто, готви се за най-лошото. Е, украинците ги сполетя, а поляците се поучиха.
66
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Налага се. Не се знае кога съседът им ще нахлуе, дали в следващите няколко години или няколко десетитетия, но все някога ще го направи. Поляците няма да са в положението на Украйна, да молят за помощ и да задлъжняват, а ще са готови. Това трябва да направят всички европейски държави, защото Русия има претенции към целия континент.
65
12
 
10
 
! Отговори
Baff преди 1 година
В противовес на Русия и Германия ( заради случилото и се в миналото) Полша се обвързва със САЩ . Нещо което България трябваше да направи много отдавна като противовес на влиянието на Турция и Русия . Дори Гърция започна такова обвързване само на нашите чибурашки няма да престанат да се навеждат
64
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С помощта на Пиндостан, Полша изгражда една от най-мощните армии в Европа и я насочва срещу Русия. Поляците не са яли бой от 78 години и силно ги сърби съответното място.
63
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия избра да обърне гръб на Европа и ще им се сбъдне желанието. Тази война в един момент ще приключи по един или друг начин. Следващата стъпка ще здраво укрепване на границата от украинска страна и ще започне тежко въоръжаване на армията си, независимо в НАТО или не. Плоша вече го прави. Дето се вика поучиха се от грешката си.
62
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поляците добре знаят какво се случи в Катинка.
61
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още пушечно месо...
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 59 Също много И тук има територии, в които хората се определят като турци. Да ги дадем на Турция?
59
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работя с поляци. Мразят германците, но мнооого повече мразят руснаците. Разбирам ги, едните са ги окупирали 2-3 години, а другите - 50. Повече от 20 години им трябваше да се върнат на картата като нормална държава в Европа. Нещо за което ние дори не можем да си мечтаем. Защото нали, "вечна дружба" и малкия и големия брат.
58
10
 
10
 
! Отговори
до 59 Също много преди 1 година
слаба теза. РФ била тръгнала да присвоява територии. Имаш в предвид територии, на които живеят хора, които се самоопределят предимно като "руснаци", и които хора, бяха подложени на системен тормоз и геноцид. Аз бих казал, че РФ е единствената държава от ВСВ, която се противопостави на тиранията, която ни донесе рекламираната демокрация.
57
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полша и през септември 1939г е имала една от най-мощните армии в Европа.
56
7
 
12
 
! Отговори
До 55 преди 1 година
Ами това би било вярно ,ако човек мисли рационално , но както виждаме от последната година в Русия не са поддръжници на рационални решения ,т.ч. както се казва по-добре да имаш пистолет и да не ти трябва , отколкото да ти трябва и да нямаш. А за торбалан не знам ,но Русия е първата европейска страна след ВСВ тръгнала да присвоява територии. И относно историята , защо така удобно се пропуска факта че ВСВ започва като Германия ЗАЕДНО с Русия нападат/окупират Полша ?!