Откриха останки от ракета в Северна Полша

Районът, в който са открити, е на стотици километри от украинската граница
27 апр 2023 14:53, Йоана Цонева
12
Откриха останки от ракета в Северна Полша
Снимка: БГНЕС

Останки от неизвестен боеприпас бяха открити в Северна Полша близо до град Бидгошч, съобщиха полското министерство на отбраната и министърът на правосъдието в четвъртък, потвърждавайки по-ранни съобщения в медиите за откриването на "неизвестен обект" в района, предава "Ройтерс".

На свой ред радиостанцията RMF информира, че става въпрос за фрагменти от ракета въздух-земя.

"Военният отдел на Окръжната прокуратура в Гданск, под надзора на Националната прокуратура, започна производство по отношение на останките от въздушен военен обект, открит в гора на няколко километра от Бидгошч", каза министърът на правосъдието Збигнев Зиобро в "Туитър".

Министерството на отбраната съобщи в "Туитър", че останките от "неидентифициран военен обект" са открити в околностите на село Замошч близо до Бидгошч.

Още по темата
"Ситуацията не застрашава безопасността на жителите. Мястото се обследва от полски служители и военна полиция," казаха от министерството.

Районът, където са намерени останките, е на стотици километри от границите на Полша с Украйна, Беларус и руския ексклав Калининград.

Военната полиция, регионалната полиция, кметът на село Замошч, прокуратурата в Гданск и правителствен говорител отказаха да коментират случая.

Припомняме, че на 15 ноември миналата година двама души загинаха в Полша след падане на ракета във ферма близо до границата с Украйна.

В последствие бе установено, че става дума за украинска зенитна ракета, която е изстреляна от украинската противовъздушна отбрана срещу руска ракета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
"Районът, където са намерени останките, е на стотици километри от границите на Полша с Украйна, Беларус и руския ексклав Калининград." Излиза че е изстреляна от полка територия .........
8
0
 
4
 
! Отговори
И сега СПОРЕД БИЛД: преди 1 година
Имало е опит за атентат над Путин със неустановена ракета! ХА ХА ХА!
7
0
 
5
 
! Отговори
мак преди 1 година
Ако укр. са виновни, едва ли някой ще го признае. Ако пък руснаци, поляците и ес ще раздухат случая до небесата. И сега поляците ще имат оправдание да се въоръжат още повече и да станат едва ли не суперсила, защото не се знае, откъде и от кого може нещо да им падне в нивите.
6
0
 
10
 
! Отговори
Парче метал в нива преди 1 година
Oстанки от неизвестен боеприпас..... Oстанки от неизвестен въздушен обект.... Абе, не знаят нищо за обекта, ама го квалифицират, пък то може да не е "боеприпас" и да НЕ Е "въздушен обект" ))))
5
0
 
4
 
! Отговори
стига бе преди 1 година
Това "ракета въздух-земя" и това "украинска зенитна ракета, която е изстреляна от украинската противовъздушна отбрана" са две взаимоизклюващи се твърдения. Мислете поне малко преди да пишете. Недей драскате машинално без да влагате капка разум.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Противоградна ракета са намерили.
3
2
 
21
 
! Отговори
София преди 1 година
Разбира се, за горките двама поляка загинали заради това, че украйнците са некадърници, няма и дума. Всички скачаха, че била руска ракета, че Русия била виновна. Изведнъж като се установи, че Украйна е виновна всички млъкнаха и случая се замете под килима.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурен съм, че ако се поразровят, поляците могат да намерят на територията си и няколко цели ракети. даже и годни за употреба.
1
2
 
23
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Отново поредната "*****" на Ройтерс. Ако наистина Русия стреля ракети по Полша целият сват да е разбрал на секундата. Дори в Англия вече не вярват на "БРИТАНСКИТЕ НЕЗАВИСИМИ АГЕНТИ НА ВЛИЯНИЕ".