Кирил Петков: Даниел Лорер е изборът на ПП-ДБ за еврокомисар

Сарафов да не е поредният Гешев, призова той
Обновена: 20 юни 2023 18:22 | 20 юни 2023 18:01, Анисия Иванова
178
Кирил Петков: Даниел Лорер е изборът на ПП-ДБ за еврокомисар
Снимка: БГНЕС

Даниел Лорер е изборът на ПП-ДБ за еврокомисар, заяви Кирил Петков пред bTV. Той посочи, че от българска страна кандидатите за еврокомисар ще бъдат двама – мъж и жена, но Европейската комисия ще реши кой от двамата ще поеме поста. Петков отбеляза още, че няма информация кой е кандидатът на ГЕРБ. 

Той описа като "пълна подмяна" назначението на Борислав Сарафов за временен главен прокурор. "Идеята, че от Гешев да отидеш при Сарафов е напълно неприемливо. Затова реагирахме веднага", каза Петков.

Според него такива "заменки" не е пътят, по който България да се движи и няма да вървят със затворени очи.

Рано или късно промяната идва, и те няма да са част от нея, допълни Петков.

7-дневният срок, в който трябва да бъде стартирана процедура по избирането на нов главен прокурор, не е задължителен, категоричен е бившият премиер. "Според нас сега е моментът да се покаже и от Сарафов, и от ВСС, че да - грешки се случват, но това напрежение в обществото, което ще създаде задължителното заставане на позиции без да има промяна, няма да доведе до нищо добро за България".

Изцяло се движих от принципната си позиция при отказа си от имунитет - първо, исках да видя цялата документация на моето дело. Това беше важно, за да може всички депутати да се запознаят с това дело, в което три прокуратури казват, че няма престъпление, и изведнъж ВКП изисква документите, и на следващия ден отменя решението на трите предходни прокуратури. В момента, в който се случи подмяната от Гешев към Сарафов, в същия момент казах, че няма да разчитам на преценката на този човек за моя имунитет, и затова веднага си го дадох, допълни Петков.

"Има много по-резонни промени в Конституцията. От наша гледна точка най-логично е докато тече промяната в конституцията  да не се бърза, ВСС да покаже, че времената са се променили. Сарафов да не застане с лицето си и да не е поредният Гешев", каза бившият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
118 Никой не се договаря да представя Киро про100 в лоша светлина, той просто си е такъв винаги.
114
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кире, Ленчето трябваше да пратиш ама ти я оноди в най-неподходящото време. Сега втората булка Лорер ще пращаш. Аз знам че ти не подбираш, ама от Брюксел казаха жена. Тази дето пращаш е много космата.
113
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мария Габриел не е с изтекъл мандат, прекъсна го, за да се включи в правенето на редовно правителство. ЕК иска жена, от ГЕРБ, която партия членува в най-голямата и дясна европейска партия ЕНП, за да довърши прекъснатия мандат на своята еврокомисарка Мария Габриел. Когато дойдат вови изборите за евпопейски комисари, ДБ ще има възможност да излъчи свой десен кандидат, защото се учлени в ЕНП, заедно с ГЕРБ преди време. ПП не са представени в ЕП, къде се бутат?
112
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя е постоянно с отворена и изкривена уста на снимките.И има уникален поглед на такъв,който ако го напиша,автоматично се трие.Сещате се нали?
111
1
 
12
 
! Отговори
Кикито преди 10 месеца
Ей,редакцията,защо винаги слагате снимки,на които изглеждам като неадекватен,меко казано.И не сте само вие.На всички снимки изглеждам така.Да нямате някаква договорка всички редакции.
110
0
 
15
 
! Отговори
Кикито преди 10 месеца
Урсула вика давай някой за комисар.Аз и викам ,знам един.Тя ми вика ,да не е Лорел.Аз и викам,четеш ми мислите.Урсула вика,Кики не чета мисли.Нали го съгласувахме с Посолството.Аз и викам ,да бе Урсула,забравих.
109
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Позор за България
108
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Що за наглост от страна на ПП! Първо, това е комисар излъчен от ГЕРБ, която е членка на ЕНП. А ПП не членува в ЕНП. При това е от квотата за жени. ДБ е твърде малка партия, за да излъчва десни еврокомисари. Можеше само в коалиция с ГЕРБ. Както бе случаят с Радан Кънев, който се оказа ляв...ГЕРБ имат зоконоворо и морално право, да излъчат жена, която да довърши мандата на своята представителка в ЕНП Мария Габриел.
107
0
 
18
 
! Отговори
Краси преди 10 месеца
Лорел за евро комисар? Израел не е в ЕС???
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Напишете за Хънтър нещо де хаха
105
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вас от ПП никой не ви пита, за евроковисар. ПП не членува в ЕНП, където се бутате? Егати началството! С 32 депутата и с подрравен машинен вот?! Що за наглост!
104
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След Тези Предателства,към Избирателите си,да " гушнеш" МутроКомуниста Борисов и " създадете" " правителство заедно"! Ти си г-н Никой вече!-:)))))) Птиченцето веднъж в живота на човек,му кажа на " рамото"! Така както " кацна" и на рамото на Слави! Издъни се бе Политическа ЛЕЖ!!-:(( И Американофил! Плановете Ти ,нямат нищо Общо с Българите а Само със САЩ Американофилче! Да го......!
103
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
108 Искаме да е българка и да е от ГЕРБ, ЕНП, където ГЕРБ членува. ПП не е представена в ЕПарламент. Къде се врат?
102
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За евроковисар от десницата в ЕП ЕНП, ПП,ДБ нямат никакво право да излъчват евроковисар, при това от квотата на жените. Защото ПП не членува в ЕНП, не е част от десните в ЕП. Само ГЕРБ-СДС имат законовото право, да излъчат евроковисар/ка, която да довърши мандата на Мария Габриел. На нея тя ще предаде своя опит и докъде е стигнала, не на Лорер. Нали си нямат доверие, което от ПП непрекъснато повтарят? Как би станало изобщо?! Никак.
101
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе ужким всичките идват от частният сектор,създали успешни стартапи,успешни бизнесмени а пък голямо натискане за тая пуста държавна софра...то не бяха назначения на жени,на любовници,на баджанаци,на роднини нямат навеждане маааамка им ненаяли се...
100
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кой е Кирил Петков, че да посяга на Кинституцията ни?
99
0
 
11
 
! Отговори
Xммм преди 10 месеца
Пacитo kвo cи мисли, caмo тoй ли мoжe ga kaзвa Шaлoм?
98
1
 
5
 
! Отговори
До спящите . . . преди 10 месеца
От наша гледна точка най-логично е докато тече промяната в конституцията . . . А бе всички ли спите или сте за гъби! Определят ви бъдещето какво правите в землянките си още? После ще ревете, ама ще е късно! Да, цвета на нацията се изнесе, което е вече факт!
97
0
 
6
 
! Отговори
Алф до 102 преди 10 месеца
Майтап бе, Уили!!
96
5
 
5
 
! Отговори
Най-Сетне преди 10 месеца
Един Истински Българин за ЕвроКомисар!