Кирил Петков: Даниел Лорер е изборът на ПП-ДБ за еврокомисар

Сарафов да не е поредният Гешев, призова той
Обновена: 20 юни 2023 18:22 | 20 юни 2023 18:01, Анисия Иванова
178
Кирил Петков: Даниел Лорер е изборът на ПП-ДБ за еврокомисар
Снимка: БГНЕС

Даниел Лорер е изборът на ПП-ДБ за еврокомисар, заяви Кирил Петков пред bTV. Той посочи, че от българска страна кандидатите за еврокомисар ще бъдат двама – мъж и жена, но Европейската комисия ще реши кой от двамата ще поеме поста. Петков отбеляза още, че няма информация кой е кандидатът на ГЕРБ. 

Той описа като "пълна подмяна" назначението на Борислав Сарафов за временен главен прокурор. "Идеята, че от Гешев да отидеш при Сарафов е напълно неприемливо. Затова реагирахме веднага", каза Петков.

Според него такива "заменки" не е пътят, по който България да се движи и няма да вървят със затворени очи.

Рано или късно промяната идва, и те няма да са част от нея, допълни Петков.

7-дневният срок, в който трябва да бъде стартирана процедура по избирането на нов главен прокурор, не е задължителен, категоричен е бившият премиер. "Според нас сега е моментът да се покаже и от Сарафов, и от ВСС, че да - грешки се случват, но това напрежение в обществото, което ще създаде задължителното заставане на позиции без да има промяна, няма да доведе до нищо добро за България".

Изцяло се движих от принципната си позиция при отказа си от имунитет - първо, исках да видя цялата документация на моето дело. Това беше важно, за да може всички депутати да се запознаят с това дело, в което три прокуратури казват, че няма престъпление, и изведнъж ВКП изисква документите, и на следващия ден отменя решението на трите предходни прокуратури. В момента, в който се случи подмяната от Гешев към Сарафов, в същия момент казах, че няма да разчитам на преценката на този човек за моя имунитет, и затова веднага си го дадох, допълни Петков.

"Има много по-резонни промени в Конституцията. От наша гледна точка най-логично е докато тече промяната в конституцията  да не се бърза, ВСС да покаже, че времената са се променили. Сарафов да не застане с лицето си и да не е поредният Гешев", каза бившият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
9
 
! Отговори
Само да вметна преди 10 месеца
Абе Кире,ти У ред ли си? Фондерлайн студената немкинЯ И змия,каза Отчетливо,че Чака ЖЕНА за този " пост"! -:) Ама Ти не Четеш ли бе човек? Няма значение какво сте " решили Вие"!-:))))) Там Не е България! И слушаш и Изпълняваш! На Диктатурата на " ЕС" , Никой Не може да Противоречи!!!-:) Та? Ще клекнете ,няма къде да ходите Кире!! Лъгахте ни и гласувахме за вас 3 г! Следващите Управляващи ще са други!! Лицемери и предатели Се оказахте!!
94
1
 
4
 
! Отговори
Лена Гугълката преди 10 месеца
Киро ме обара по сочната дупарка на парапета
93
1
 
3
 
! Отговори
Борци Ганчев преди 10 месеца
Еееех Гешо за смях стана бе брато::))Бе ти чак мен надмина бряг, народът се залива със смях като ти чуе пламенните речи::))БЪЛГАРИНО НЕ МЕ ГЛЕДАЙ УМНО!!!Ееех Гешка , понаебаха те изотзадя ,ама сам си виновен? Предлагаха ти посланик, а ти- не та не!?!? Даже и вазелина отказа?А бре Гешо къде си хукнал мафията да бориш бре, справедливост да търсиш??Ей тоя Гешо много ме разсмива...
92
2
 
6
 
! Отговори
Инженер преди 10 месеца
Тази пък от Герб, искала да е от тяхната партия. С такава коалиция, само Сатиричния театър може да се похвали. От ПП искат да е техен човек. Не знам до кога Българията ни ще има редовно правителство. Че дори и депутати си имаме. Те да ги мислятпроблемите с парите. А такива няма. Дори и за заплатите им. Че даже и в БНБ-то няма никакви.
91
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Евреина не можа да уреди жена си и сега лично се вре де не му е мястото. България трябва да излъчи БЪЛГАРИН за еврокомисар, а не евреин!!!!
90
5
 
2
 
! Отговори
До 86 преди 10 месеца
Смятай колко са и дали да се откаже от поста еврокомисар!
89
1
 
6
 
! Отговори
анонимен келеш преди 10 месеца
Са ако напиша пак един смешен виц за Русия или Путин дали другарите и другарките модератори от Днес БГ ше ми набият един 24ч бан?:):):)Само питам:):):)
88
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя тартора на дружинката ли е,че все обажда като първи.
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПП с 32 дилепутати, при това с манипулиран и този път, машинен вот, искат цялата власт?! Що за нахалство!
86
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами то като не стана с жена му явно това е нещо утвшително ако ще е и без заплата още по добре сма надали
85
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Що за наглост от страна на ПП! Първо, това е комисар излъчен от ГЕРБ, която е членка на ЕНП. А ПП не членува в ЕНП. При това е от квотата за жени. ДБ е твърде малка партия, за да излъчва десни еврокомисари. Можеше само в коалиция с ГЕРБ. Както бе случаят с Радан Кънев, който се оказа ляв...ГЕРБ имат зоконоворо и морално право, да излъчат жена, която да довърши мандата на своята представителка в ЕНП Мария Габриел.
84
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не го харесвам тоя. Изглежда ми един мазен такъв и мек.
83
1
 
13
 
! Отговори
супер нагли преди 10 месеца
Тези не са участвали в изборите за европарламент,от къдя на къдя ще слагат техен човек?
82
2
 
6
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 10 месеца
Предлагам да изпратят Лена Борислава-юрист,знае добре английски, жена е, млада е.Стига с този Лорерчо.Не може едни и същи да се предлагат за всякакви постове.
81
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С ТОЗИ НАХАЛЕН ХОД КИРО ЗДРАВО Е СТИСНАЛ БОИКО ЗА ТОПКИТЕ И БОИКО МИШОКА ДУМА НЕ ОБЕЛВА
80
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Месечната заплата на всеки един еврокомисар е 63 000 евро (125 000 лева!), но отделно всеки от тях получава по още около 11 000 евро. Тези пари се водят "представителни разходи" и покриват вечери, обеди и командировки, както и дрехи.Отделно всички самолетни билети за пътуванията се плащат от Европейския съюз.Борбата ще е безмилостно жестока, борбата както казват ще е епична. На края ще бутнат правителството от лакомия понеже лаком """ да не казвам какво сеpe.
79
2
 
9
 
! Отговори
Не бе преди 10 месеца
Абе средната дъщеря на Петков пратете! Няма значение, че е малолетна - то и Петков нямаше гражданство! То и Габриел не е Българка, нито Лорер! Конституция, закони - тия от ПП не признават! Така че аз викам - детето да пратят! Баща му ни Български, ни английски говори, детето хич да не говори, по-добре ще е от него! Не знам какво гражданство има - уточнихме, че явно не е от значение. Даже човек не е нужно да е-ако не стане щерката, ако има куче, да пратят! Така и така са пудели тия!
78
1
 
12
 
! Отговори
полковник Колев преди 10 месеца
Драги българи и сънародници,не хранете илюзии за БГ - тя е предадена,подарена и продадена за много,много години напред...
77
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Балдъзата или шурея на Лорер предложете.
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е как иначе?