Българинът от Бристол, изчегъртал името си на Колизея, го грозаят до 5 г.затвор

След няколкодневно разследване италианските власти успяха да идентифицират младежа
29 юни 2023 22:46, Йоана Цонева
213
Българинът от Бристол, изчегъртал името си на Колизея, го грозаят до 5 г.затвор
Снимка: БГНЕС

27-годишният българин Иван Димитров, фитнес инструктор, който живее и работи в английския град Бристол, е човекът, който на 23 юни изчегърта с ключ името си и това на приятелката си Хейли на Колизея.

След няколкодневно разследване италианските власти успяха да идентифицират младежа, който надраска стена в Амфитеатъра на Флавиите с имената Иван и Хейли, добавяйки и датата 23 юни. Италианските медии съобщиха, че двойката туристи се прибрала в Бристол, но че карабинерите вървели по следите им. За да стигнат до тях, контролирали хотелски нощувки, самолетни билети и други документи.

Видеокадрите с младия мъж, който чегърта усмихнат с ключ името си и това на любимата си, бяха заснети случайно от американски турист, намиращ се наблизо. След това той ги публикува в социалните мрежи и така стигнаха до милиони хора. Ръководството на археологическия парк на Колизея направи оплакване пред карабинерите в Рим, които започнаха разследване. Сега са изпратили директно в дома на Иван в Бристол документите, че се разследва.

Според в “Кориере дела сера” ако вината му сe докаже, рискува до 5 години затвор и 15 хиляди евро глоба. Същевременно приятелката на българина не се разследва, защото е била само зрителка на вандалския акт. До самоличността на българина стигнали и английските медии, които публикуваха и снимки на българина.

Министърът на културата Дженаро Санджулиано благодари на карабинерите, че са разкрили кой е виновникът за “нецивилизования акт”.

“Това е постъпка, която обиди всички хора в света, ценящи стойностите на археологията , паметниците и историята”, коментира министърът. Той допълни, че сега очаква и правосъдието да свърши своето. В момента в парламента се разглежда проектозакон, който трябва да направи още по-строги санкциите срещу онези, които ощетяват културното наследство.

Директорката на археологическия парк на Колизея Алфонсина Русо каза пред радио РАИ 1, че хората, които извършват вандалски постъпки, “не са били възпитани в респект от страна на семейството и училището си”.

Видеото с Иван в Колизея беше публикувано в социалната мрежа Reddit.

И в миналото българин изчегърта името си на Колизея. През 2015 г. футболистът Благой Георгиев беше хванат да пише името на тогавашната си годеница Есмер върху стена от Колизея. След това беше отведен в близкия участък на карабинерите, където беше написан рапорт по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако беше ромб,нямаше да му напишете имената нали долллни драскачи?
173
3
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 10 месеца
Преди седмица гледах как изкарват предавания, колко грешно е представил Алеко Константинов бай ***. Колко не е вярно простуйята в и извън България.Ей го..***
172
0
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 10 месеца
*** *** ха ха ха
171
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
100% е гласувал за Възраждане.
170
1
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 10 месеца
Българен е как да не е
169
0
 
1
 
! Отговори
Психолог на българин преди 10 месеца
27 г.момче И. с 33г.британска жена Х.?Понижено самочувствие на младеж от България пред Х. Британска и повишена самонадеяност е причината този И. да дълбае по Колозеума и хилейки се пред камерата да позира Ще плати с затвор и глоба,а за британката заради която се е правил на "мъж" Нищо...Хубав урок за всеки младеж с чужденка или бълг.приятелка как да ги впечатлява...Същото и за нашите политици чуждопоклонници за да угодят на амер."снимачи видео"да ни включат в страните желаещи на страна на
168
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе този сел так не е ли чувал за случая с Благо и той и кифла с него трябва да плащат, ако и тя имаше акъл, щеше да каже недей, така не се прави. Простотия.
167
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Те пък как не са се сетили още, че е демократично да си разрушат Колизея? И без това трябва да ги е срам от него, все пак гладиаторските битки са варварски, нецивилизационни и нелиберални! По-добре е да го премахнат, за да не се излагат пред чужденците.
166
0
 
2
 
! Отговори
до Алекс преди 10 месеца
цветнокожи има и в Румъния, Унгария Испания, Гърция - обаче само българите са известни с драскането на надписи , и то от преди 1500 години датира този обичай когато не е имало цветнокожи .
165
3
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Не е българин.Цветнокож от Лом,който е британски гражданин.Англетата да се оправят.
164
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя си е мислел че е в България,като е чегъртал името си. Това си е май български патент! Графити и надписи има навсякъде в Европа и това е напаст,но да драскаш по исторически сгради е нещо друго! Ако министъра на културата си е на мястото,публично трябва да заклейми драскача и да се извини за българите като цяло! Е ,това май е лична фантазия!
163
2
 
5
 
! Отговори
... преди 10 месеца
Бай *** все още е жив. Ха ха ха, а сега в затвора ще му трябва 5 кг вазелин .
162
4
 
3
 
! Отговори
Микеланджело преди 10 месеца
Аз съм римлянче и 12 годишна майка мене е родила. С гадости и бедност е обилна, родината ми мила. Аз съм римлянче обичам, наще планини кафеви, римлянин да се наричам - първа радост е за мене! Аз съм римлянче свободно, в край колониален аз живея, всичко българско и родно, крадна, чупя и пилея! Аз съм римлянче и расна, в дни велики, в робско време, син съм на земя ужасна, син съм на крадливо племе!
161
0
 
13
 
! Отговори
Този е от преди 10 месеца
поколението индиго - за 33 години никакъв brain само copy-writers
160
4
 
3
 
! Отговори
Тошо преди 10 месеца
Защо му е трябвало да се подпише там, явно за да остане в историята...!?Защо ли ....виждам бизнес идея в цялата тая работа !?Всеки който желае, срещу 15 000 , да му сложат името да седи 15 дена, ама до сградата!
159
1
 
21
 
! Отговори
SPQR преди 10 месеца
Поредният невеж чалгаелемент с птичи мозък,амфетаминен бройлер дето си мисли че светът почва и свършва с него!По римско време главата на този поcepko щеше да се търкаля отрязана из конските фшкии по улицата край Колизеума!
158
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Такива чалгари като този, гласуваха за голямата измама ИТН и ПП.
157
10
 
1
 
! Отговори
ОЩЕ НЕЩО преди 10 месеца
че е вандалски акт така е. ама и тоя колизеум трябва да се вдигне във въздуха, че ......ужас
156
4
 
2
 
! Отговори
нерез преди 10 месеца
Италия , ла мафия и спагетите
155
1
 
1
 
! Отговори
каброн аскеросо преди 10 месеца
Алфонсина русо е руски агент под прикритие