Зеленски: Очаквам ЕК да отмени ограниченията за внос на 15 септември

Госпожа фонд дер Лайен лично ми го обеща, похвали се той
29 юни 2023 11:12, Стела Стоянова
39
Зеленски: Очаквам ЕК да отмени ограниченията за внос на 15 септември
Снимка БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски очаква, че Европейският съюз ще отмени ограниченията върху вноса на украински селскостопански продукти от 15 септември, предаде БТА, цитирайки УКРИНФОРМ.

Държавният глава на Украйна направи заявлението на пресконференция след преговорите с президента на Полша Анджей Дуда и президента на Литва Гитанас Науседа в Киев вчера, съобщава пресслужбата на украинското президентство.

Зеленски отбеляза, че това е важен момент за Украйна. Той припомни, че тъй като Русия блокира зърнената инициатива, поне на Украйна трябва да остане възможността за транзит, но добави, че днес и транзитът е усложнен.

"Този въпрос излиза извън рамките на двустранните отношения на Украйна и Полша - този въпрос вече е поставен на ниво ЕС", каза Зеленски.

Още по темата
"Ще видим как всичко това ще може да се разблокира. Почитаемата госпожа фон дер Лайен лично ми обеща, че не може да има удължаване на блокирането на транзита след 15 септември. Ние вярваме в това", заяви държавният глава.

Президентът на Полша, от своя страна, заяви, че има определени решения за осигуряване на свободна търговия, но все още има въпроси, по които трябва да бъдат взети рационални решения, което ще отнеме време. Дуда се надява, че след изработването на съответните механизми забраните ще бъдат отменени възможно най-скоро.

Както съобщи УКРИНФОРМ, в началото на юни президентът Володимир Зеленски и председателката на ЕК обсъдиха начините за прилагане на украинската мирна формула, въпроса за гаранциите за сигурност и износа на украински селскостопански продукти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зеленски много весел и хилнат на тая сравнително нова снимка. Не е ли малко неудобно на фона на толкова много загинали и осакатени хора и то по негова вина. Колко разбити човешки съдби и отнети животи а той буквално се хили.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички сме му длъжни на тоя.......
35
2
 
0
 
! Отговори
Mногознайко преди 10 месеца
Как върви контраофанзивата?
34
0
 
4
 
! Отговори
Сигурно ще отменят преди 10 месеца
Нали няма да има производство на селскостопамска продукция - Вече няма нито вода нито горива нито торове!
33
1
 
6
 
! Отговори
Жуков преди 10 месеца
*** дано изгориш в ада!!!
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще отменят, бе, щот Зельо рекъл. Светът се върти около него!!!
31
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Истината е че заради продажната Украйна намразих всичсо европейско и американско!!!
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Време е цените на храните след години на спекула да се сринат до земята, не е реално някакви полуграмотни млекари но с лоби да продават палмов кашкавал на двойни цени на моцарелата и синьото сирене!
29
0
 
12
 
! Отговори
До 24 и 25 хм, Бих преди 10 месеца
спорил с теб на живо по темата, защото не е толкова едностранно, колкото ти изглежда. Това с радиацията си беше фейк нюз, но това се очаква от медиите, друго не може да бъде. Пестициди и хербициди обаче са съвсем реален проблем. Не е нормално бългъската продукция да залежава, а безконтролния внос от Украйна, който не е съобразен с никакви норми на ЕС да стига до магазина без проблем. Убиват се не само приходите на зърнарите, но и отраслите като цяло. А това не се нуждае от обяснение, надявам се.
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този още ли,не е убит??
27
1
 
6
 
! Отговори
УРА СТАВАМЕ ГЕРМАНЦИ преди 10 месеца
НАЙ-НАКРАЯ И НЕ ЯДЕМ ХЛЯБ КАТО ТЯХ. НАЛИ СМЕ В ЕС ВСЕ ПАК !
26
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зеленски хвърли в затвора американец, който се осмели да напише истината за правителството, но Байдън нехае. Миналият месец Зеленски изпрати човек на име Гонсало Лира в затвора за неопределено време, защото се осмели да пише нелицеприятни неща за украинското правителство. Интересното и това, което отличава този случай от другите е, че Лира гражданин на САЩ.И Гонсало все още е в затвора.
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 24 хм.Ами България си произвежда зърно ,а тоя да си го продава там в Африка,където и преди си е продавал.Украйна не е най-големия производител дори и в Европа.
24
1
 
14
 
! Отговори
хм преди 10 месеца
Познат кара зърно за износ на пристанището в Бургас, Жалва се, че два дена го държат, защото църното гъмжи от гъгрица, обгазявали го с някви химии и чакали да измре гъгрицата, щото така нямало да го приемат. Смятайте какво зърно сега ще ни пропутат и какъв хубав български хляб ще ядем. защото тези милион и половина тона зърно ще трябва да го изядем. Никой няма да го хвърли. Ама да го стискат още и да чакат по-високи цени. Ако има контрол , ще трябва да го бракуват от много лакомия.
23
14
 
2
 
! Отговори
хм преди 10 месеца
Няма по-гнусно нещо от това, да спекулиращ със страховете на хората. У нас основна опорка на зърнарите е, че видите ли, от Украйна идва стока с радиация. Украйна е един от най-големите зърнопроизводители и износители в света. Как преди войната никой не говорише за радиацията на украинското зърно, а сега всичко било радиация. В чужбина хората как купуват тези милиони тона зърно всяка година? Пази се от нашето застояло зърно, пълно с гъгрица. то е много по-опасно.
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Очаквам да те заличат отлицетона земята *** че гнусно,върви на майната си и ти отвийте укри
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами ние нямаме нужда от украинското зърно,а тоя да.си очаква,каквото си иска.Той и 300 танка западни чакаше,ама нещо не му се отвори парашута.
20
0
 
7
 
! Отговори
До 18 преди 10 месеца
Добре интернет експерт-мотиватор-финансист-професоре
19
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хем оръжия да ти дават, хем парични преводи, хем да те приемат в нато и ес, хем да ти храним бежанците, хем зърното, хем Русия да е изолирана? Нещо друго, наведена ***?
18
0
 
7
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 10 месеца
Госпожа фонд дер Лайен? С малко ф? И с "д" накрая?