Безредиците във Франция: Позорът и ужасите достигнаха до нови висини

Протестиращи се врязаха в дома на кмет във Франция
2 юли 2023 20:57, Йоана Цонева
141

В петата нощ на размирици във Франция - беше извършено нападение с кола в дома на кмет на град, южно от Париж. Пострадали са съпругата и децата му. Има признаци, че мащабът на насилието е намалял спрямо предишната нощ, но отново има арестувани - над 700 души. Най-тежко е било положението в Марсилия.

Броят на задържаните за изминалата нощ е 719, по данни на вътрешното министерство. За сравнение в нощта срещу 1 юли арестите бяха 1 300. Като дръзка проява на насилие се сочи врязването с автомобил в дома на кмета на градче в департамента Вал дьо Марн, южно от Париж, предаде Bulgaria ON AIR.

Самият кмет съобщи, че са пострадали съпругата и децата му, а нападателите, след като проникнали с колата, са "предизвикали пожар", докато семейството му е спяло.

"Позорът и ужасите достигнаха до нови висини", коментира кметът на Л'аи ле Роз . Със случая се заеха прокурори.

"Квалификацията на деянието в този случай е опит за убийство. Това е и съставът, по който е образувано разследването", поясни прокурорът - Стефан Хардюн.

През нощта френски градове отново станаха арена на тежки сблъсъци, часове след като беше погребан 17-годишният Наел в парижкото предградие Нантер, където беше застрелян от полицай. Смъртта му отприщи вълненията, които продължиха и тази нощ, но с отслабваща сила, според вътрешния министър.

Особено напрегната остава обстановката в Марсилия, където полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрантите. Там властите спряха движението на целия градски транспорт след 18:00 ч.

Вътрешният министър Жералд Дарманен подчерта в телевизионно интервю, че средната възраст на задържаните досега над 2000 души е 17 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички ги има на камера. ДО ЕДИН!
52
2
 
19
 
! Отговори
До 53 преди 10 месеца
Напротив, мен. Точно със сила се изкоренява. И ужас. Ужас да мръднеш и на милиметър от обществените норми. Хайде сега по 50000 евро глоба на всички родители на задържаните. Като една майчина милувка за начало. И плащане на щетите. Протестите и гражданската съвест са прекрасно нещо. Вандализмът се наказва БРУТАЛНО!
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
***, хеликопъри ... Хайде деее аз ли трябва да ви казвам, как да си вършите работата ;)
50
0
 
4
 
! Отговори
друг Факт преди 10 месеца
До малък факт. Оше един факт - ,AR-15 ще гинизравни. Не е моя воната, че те имат проблеми.
49
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хубаво са се натрупали. Полицията може да ползва гранати, за да удря голям брой от бънтовниците на един път. Ако използва висококалибрени оръжия, може да удря по няколко с един коршум, поради гъстата им. За няколко часа, може да го редуцират. ЗАЩО НЕ ГО ПРАВЯТ! Щетите са за милиарди. Това е човешки труд, бизнес, инвестиции ... Какво "пазят"? Мародери?
48
29
 
3
 
! Отговори
Факт преди 10 месеца
Какви ги блещите не знам! Това са френски граждани заритани в ъгъла и поставени в условия на нищета и естествено те се озлобяват, стават бандити и фитила гори. Това е в следствие от дълга липса на политика за интеграция на тези групи. Този фитил гори вече във всяка европейска държава и това със сила не се изкоренява - напротив ще ги радикализира повече. Единственото решение на проблема е интеграция чрез образование иначе
47
1
 
23
 
! Отговори
Xxx преди 10 месеца
Сами си отгледаха змии в пазвата
46
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хич не е до нови висини. Когато протестиращи влезнаха в резиденцията на пакистанският президент ни казвахте, че всичко си е в реда на нещата. Но видиш ли когато хората протестират по този начин в "демократична" Европа, ужас, насилие, тероризъм, нови висини и т.н.
45
3
 
21
 
! Отговори
Samo minavam преди 10 месеца
Ако сте държава, за 168 часа, въвеждате ред и бабуините, няма да смеят да се покажат на улицата. В противен случай, съдбата ви е на арабска тоалетна. Избирате, докато разполагате с живота и силата си
44
2
 
30
 
! Отговори
Асасин, преди 10 месеца
Френската полиция е хубаво да вземе пример от франкския майордом Карл Мартел, за битката при Поатие, където арабите са били победени и отблъснати и също от победите на хан Тервел, който спира набезите на Арабския халифат...Всъщност всички трябва да си припомним историята и да защитаваме държавите си...
43
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не може да в Франция, това в Русия. Тече гражданска война и разпадане на по-малки държави.
42
2
 
7
 
! Отговори
Някой до 47 преди 10 месеца
Трият и се разместват номерата. Също и колега връзкар със сърбо македонски ген. Да не ти говоря за бившите колеги албанска група и македонци, пакистанци, афганистанци,сирийци, палестинец и африканци все от всякъде "най-доброто". Не беше така преди две години плюс минус всичко беше нормално що годе да кажем. Избутаха ни нас и германци от работните ни места. Доста са глуповати германците. Подкрепям всеки полицай защитаващ родината си, доброто и християнска Европа. Респект.
41
3
 
0
 
! Отговори
До Някой до 50 преди 10 месеца
В Казахстан официалната религия е ислям, мислиш не мислиш пак не знаеш кво пишеш.
40
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тази година между капките мина една новина за първи път тази година французите с емигрантски корени са повече от французите
39
21
 
7
 
! Отговори
До 47 преди 10 месеца
Пич, да не мислиш, че в Раша е по-добре? Там градовете им се напълниха с т.нар. "чу.рки" - мюсюлмански емигранти от Средна Азия, от всякакъв ...-стан. Там е същата гадост като във Франция, диви азиатци прииждат и превземат отвътре Русия. А не бих се учудил ако Кадиров вземе властта, няма да им е за сефте козое.бец да им е начело.
38
27
 
5
 
! Отговори
Britain rulezz преди 10 месеца
От всички ЕС държави, франсетата са с най-меко и приятелско отношение към руснаците, по-мили са дори от германците. Така че да го ядат мазния, на нормалните не ни пука за тия полукомунисти. През 70-те замалко да си направят собствено сесесере, балъците. Кажи му франсе и не го обиждай повече.
37
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е бунт , не безредици бунт показващ колко е прогнила франция
36
3
 
21
 
! Отговори
Някой до евала преди 10 месеца
Това казвах на шега от преди една година, че ще дойде време да бягаме за по-безопасно в Русия и Украйна. Никога никой не ми вярва ама що все така става незнам.
35
2
 
23
 
! Отговори
ИСТИНА преди 10 месеца
До Барон Мюнхаузен Съсипаха я евреите Сорос, Ротшилд и сие. МИкрон е тяхна пионка, французите знаят кои са ционистите особено арабите там са наясно ...
34
1
 
42
 
! Отговори
Евала преди 10 месеца
Тези бунтове на арабухи и сачове са само тренировка за бъдещото превземане на Франция от тия същите и налагане на исляма. Ако бързо не бъдат прогонени обратно в Африка и Азия , тези радикализирани млади главорези скоро ще доминират в цяла Западна Европа, а после и у нас.