Над половината украинци искат да останат във Великобритания и след войната

Основна причина са повечето възможности за работа
7 юли 2023 20:26, Йоана Цонева
49
Над половината украинци искат да останат във Великобритания и след войната
Снимка: БГНЕС

Повече от половината пълнолетни, които са напуснали Украйна заради войната, искат да останат да живеят в Обединеното кралство, дори и след като стане безопасно да се завърнат в собствената си страна, сочат данните от проучване на Националната статистическа служба (ONS), цитирано от ДПА.

Около 52% от респондентите заявяват, че възнамеряват да живеят във Великобритания през по-голямата част от времето, след като почувстват, че завръщането в Украйна вече не крие рискове.

Най-честите причини, поради които те искат да останат в Обединеното кралство, са повечето възможности за работа (60%), че желанието им да пребивават в англоговоряща страна (48%) и по-доброто качество на живот във Великобритания от това в Украйна (47%).

В допитването, чиито резултати бяха публикувани днес, са участвали 10 709 души на възраст 18 и повече години. Анкетата е проведена в периода между 27 април и 15 май 2023 г., предаде БТА.

Всички респонденти са получили визи по правителствените механизми, въведени в началото на руската инвазия. До 27 юни са издадени 233 600 такива визи, а 178 900 притежатели на въпросния документ са пристигнали във Великобритания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Над половината украинки развалят семейства и крадат мъжете им. Трябва повече да четете статии написани извън България!
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И в крайна сметка каква част от ЛНР и ДНР поискаха да заминат за русия и каква част на запад? Щото в крайна сметка уж за това започна войната.
3
8
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 10 месеца
Рузовилите още не разбраха тази статия.
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да отиват да се бият в Украйна, а не да ми обикалят като къртици из англоговорящите държави! В България ежедневно срещам млади двойки на възраст около 30г., които са на разходка. Всички говорят на руски. На пазара в Пловдив преди около 2 часа също видях много украински двойки, някои с деца, а по Пешеходния мост минавам всеки ден по 2 пъти, така, че мога да ви уверя, че 30%от пешеходците са млади украинци. Защо не се бият за Украйна? Здрави хора са, а избягаха.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Твърде са бели там им трябват повече покистанци за да има разнообразие.