НАСА с иронично предупреждение: Това е най-хладното лято в живота ви

Температурите могат да счупят рекорда от 48,8° на Стария континент
20 юли 2023 07:13, Нели Христова
120
НАСА с иронично предупреждение: Това е най-хладното лято в живота ви
Снимка: БГНЕС

Германия обмисля дали да последва примера на Испания и да въведе сиести, за да се справи с изпепеляващата гореща вълна, ударила цяла Европа, съобщиха западни издания.

Група за обществено здравеопазване препоръча на германците да възприемат традиционната за Испания следобедна дрямка при прекалено високи температури, така че работниците да бъдат по-ефективни и да се намалят рисковете за здравето.

Германският министър на здравеопазването Карл Лаутербах каза, че сиестата със сигурност не е лошо предложение, докато асоциацията на работодателите обяви, че е отворена към идеята за справяне с високите температури в Европа.

На този фон болниците в цяла Италия се борят да се справят с наплива от пациенти, търсещи спешна помощ за заболявания, свързани с адската горещина.

През последните няколко дни туристи припадат всеки ден в Италия и Гърция, тъй като температурите в двете страни надхвърлиха 42°.

Италианските медици се задъхват да помагат на летовници, включително деца, колабирали от топлинен удар, докато посещавали Колизеума в Рим.

В резултат топлото време някои италиански болници съобщават за 25-процентно увеличение на пациентите в спешните отделения, страдащи от дехидратация или топлинен удар.

Тези дни ученият от НАСА Питър Калмус предупреди, че това “ще бъде най-хладното лято до края на живота на хората” поради изменението на климата на фона на страховете, че температурите могат да счупят рекорда от 48,8° на Стария континент.

Метеорологичната агенция на ООН пък съобщи, че през нощта се очаква минималните температури да достигнат нови върхове, създавайки повишен риск от инфаркти и смъртни случаи.

“Въпреки че по-голямата част от вниманието се фокусира върху максималните температури през деня, високите градуси през нощта са тези, които крият най-големи рискове за здравето, особено за уязвимите групи от населението”, твърдят от ООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
прос*та математика преди 9 месеца
На никой не му се умирГа ама на едни хора им се ще повечето човеци да ги нямааа, че да има повече за тях...и с пари си купуват учени, които да им го осигурят, щот умните глави първо снасят на военните всичко, после от остатъка на глупостта им пак правят пари на гъра на човеците, дето им пречат.
72
1
 
4
 
! Отговори
Нострадамус преди 9 месеца
за няма и 150 години, тези Американци успяха да унищожат половината живот на планетата.
71
1
 
6
 
! Отговори
овча купел преди 9 месеца
До края на годината руснаците като си върнат Аляска(там е ситуиран калорифера на ФАЩ- ХААРП) и времето ще се нормализира.
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ще се пържим скоро а
69
0
 
6
 
! Отговори
ПорЦелан преди 9 месеца
Има Лъжа, Откровена лъжа, Статистика. Марк Твен
68
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За какъв живот говори НАСА, когато краят на света дойде още на 21 Юни и ние всички измряхме тогава. Не помните ли? Ами това беше поредното "предсказание" на "климатични учени експерти", което се "сбъдна" на точно толкова процента, колкото и останалите им апокалиптични предсказания.
67
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аха, така ли значи? Ми аз в моя живот поне си спомням, че една зима, навръх Нова Година, щото датата беше 31-ви декември, се разхождах из центъра на София по риза с къс ръкав, щото беше над 20 градуса! Това беше преди 47 години.
66
1
 
24
 
! Отговори
Врабчето преди 9 месеца
След седмия бустер не те лови ни жега, ни студ!
65
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Живял съм в Пловдив преди години. През лятото ставаше толкова горещо, че дори за 2 минути навън шоколад от хладилник ставаше на вадичка. Така че нека не пренебрегваме фактите. Температурите не са се променили. Ако беше 48 градуса - ОК. Ама да всяваме истерии за 37 градуса в Пловдив през лятото е смешно.
64
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А българският наивник (за щастие все по-малък процент от обществото) вярва безрезервно на някакви пишман агенции и "специалисти", доказали некомпетентността си многократко, без и да си помисли сам да провери фактите. Най-лесното: в Интернет има реални статистики относно флуктуацията в температурите през годините. Тази година, както и предните години градусите в Европа не са се повишили. В Южна Африка преди няколко дни валя сняг. Ако НАСА планират да манипулират времето това вече е друг въпрос.
63
14
 
9
 
! Отговори
80% преди 9 месеца
Българският "многознайко" знае повече от НАСА. Затова сме "цъфнали и завързали".
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Що в Африка вали сняг ?
61
1
 
6
 
! Отговори
статистик преди 9 месеца
НАСА са забравили, колко пъти любители статистици са ги поправяли, и те са се съгласявали, доста им е къса паметта....пък и не знаят, или не искат да научат, какъв е бил климътът преди тях, и от какво още зависи и каква фактология има освен тяхната...
60
0
 
0
 
! Отговори
Фактолог преди 9 месеца
До Балкански селянинТова за главата ти, ми се струва вярно...
59
0
 
12
 
! Отговори
Фактолог преди 9 месеца
Времето във Франкфурт днес 17 до 25 градуса. какви жеги - ужас!!! Ето и оргиналът https://wetter/deutschland/frankfurt-am-main/DE0002989.html
58
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Пловдив е мноооого зле, като в Сахара е. Спомням си, че преди около 15 години лятото не ползвах климатик през ноща и се случваше да спя на климатик само 4-5 нощи за цялото лято. От няколко години няма такъв вариант, защото дори през ноща е ужасна жега и няма дори и лек полъх и наистина става все по-зле и за по-дълги периоди.
57
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И аз снощи спах с одеало - тия "адски" жеги от по 50 градуса ги има само в главите на тия, дето отсега потриват ръце за евентуални ограничения за населението, пък що и не троен данък въздух. Пълна пропаганда. Идеята е никой да не може да си позволи автомобили и продвижването да е 100 % контролирано в затворени зони. Никакво месо (щото разбираш ли консумацията му повишава температурите). Иначе фабриките в Китай и САЩ си бълват на поразия, ама ние тук в ЕС трябва да ядем ***.
56
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
https ://stringmeteo. c o m/synop/temp_month.php?year=2023&month=12&ord=num#selСредната температура за България този месец ще е 4 градуса над нормалното. Никъде не ходете ходете без поне литър бутилка с вода и периодично навлажнявайте косата и дрехите си и откритите ръце и крака. Потете се изкуствено. Не чакайте да припаднете.
55
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 50: климатичните промени са естествен процес, когато говорим за огромни периоди на земята: десетки хиляди години. Да, имало е по-топли периоди, и по-студени. Но тук говорим за невероятна климатична аномалия, започнала едва от началото на индусриалната революция (от около преди 200 години) и увеличаваща се с всяка изминала година. 200 години е твърде нищожен период за земята, в който да успеят естествено толкова много да се променят температурите!
54
2
 
12
 
! Отговори
Стефан преди 9 месеца
В България не виждам кой знае каква жега различна от други години