Евродепутат: Нидерландия няма да свали ветото си за България в Шенген

В страната предстоят парламентарни избори през ноември
Обновена: 12 сеп 2023 06:51 | 12 сеп 2023 06:45, Анисия Иванова
208
Евродепутат: Нидерландия няма да свали ветото си за България в Шенген
Снимка: БГНЕС

Почти е сигурно, че Нидерландия няма да свали ветото си за България в Шенген преди парламентарните избори в страната през ноември. Това каза за БНТ нидерландската евродепутатка София ин ‘т Велд от "Обнови Европа".

Тя смята, че парламентът няма да включи присъединяването на България и Румъния към Шенген в списъка с т.нар. "спорни досиета", които служебното правителство в Хага не може да решава. Това обаче не означава автоматично, че въпросът ще бъде решен, предупреди Ин ‘т Велд.

Засега остава в сила резолюцията, приета от парламента на Нидерландия, която инструктира правителството да не пуска България в зоната за свободно движение. Чисто технически, кабинетът може да игнорира това решение.

Политически обаче това е много трудно, още повече че Народната партия за свобода и демокрация на премиера Марк Рюте, който остава на поста си до избора на ново правителство, е против влизането на страната ни.

София ин ‘т Велд предполага, че Нидерландия може да блокира само България, но не и Румъния за Шенген.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
0
 
! Отговори
ОТ СЕЛО преди 8 месеца
Та не разбрах какво толкова ни пречи ,че не сме в Шенген?? Китайците не са в Шенген но това не им пречи да заливат Европа със стоки
110
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 118 Холандия се наричаше допреди 2-3 години, сега си смениха името на Нидерландия, тоест ниската земя :)))
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ама че сме проЗЗд и *** народ.Стоим и хленчим,хленчим и стоим,а западните господари непрекъснато си бършат задните части с нас.А нещата са мнго прости - първо,насмитаме нашите национални предатели,нацвъкани във властта и второ,съвсем демонстративно премахваме вскакви граници за мигранти и ги пускаме на огромни тумби към западните държави,защото както и да им слугуваме,да им се нагаждаме,да си рушим иконоМЪКАТА,все ни го начкват.Ама за всичко е виновен проЗДият и *** "народ".
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 107 - Всъюност, може и да си го върнат. Тая лява вълна, нещо ... се изчерпа. Свъшиха им силиците ...
107
0
 
1
 
! Отговори
до 111 преди 8 месеца
кое пристанище ли.. Александруполис в Гърция - влезем ли в Шенген коридора за стоки от изток остава без всякакви препятствията.. ама не си чел.. та за това питаш глупости
106
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 144 - ОКроту си цицките ще подскачат, като се гърчиш от яд ...
105
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Залгавието трбяваше да спомене за изборите ... В моемтна в Холандия (да, правилно е да се казва и така - това, че неолибералите един ден решиха, че "не можело да се нарича така" не значи нищо).
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами да проявим и ние малко самостоятелност,като скъсаме дипломацията с ни дерландия,ни хонландия.
103
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 114 Ние не сме за Шенген, не се ядосвай толкова :)) Холандия си ни мрази по-принцип но в случая са прави :))
102
0
 
1
 
! Отговори
ъцз преди 8 месеца
нищо де... важноео е да сме верни "партньори" и да сме с ясна "евроатпантическа ориентация"
101
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И сега какво.. Ние градим съдбата си в зависимост от холандската им политика.Има правителство,няма правителство и пр.Това ,ако не е долно и непочтено отношение към странната ни.Не знам кое е.Разни бюрократични спънки се гаврят с усилията на България.
100
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво на холандците, знаят с какво си имат работа :)))
99
0
 
2
 
! Отговори
Васко преди 8 месеца
Щом не ни гласуват за Шенген ,има начини ние да спъваме до дупка техни предложения и приоритетно да организираме всички емигранти организирано да стигат тяхната страна.ДА ГИ ЗАЛЕЕМ С РАБАТНА РЪКА ОТ ИЗТОК!
98
2
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 8 месеца
До 123Холандия няма да ни пусне в Шенген не по политически, а по икономически причини и една от тях се нарича пристанище Ротердам. -------////--------- Верно ли, бе! Кое българско пристанище конкурира Ротердам?
97
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тия узаконени наркомани да си е..т мамата.
96
0
 
0
 
! Отговори
Red преди 8 месеца
Rusiya predi Shengen..
95
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да си заврът шенгена, знаете къде. Държава, която от срам от миналото си сменя името си.........критикува нас. Хайде бе! Иначе на нашите некадърници все друг км крив хахахахаха
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
за всичко все Русия и Путин и копейките били виновни не виждате какви сте смачкани некъдърници алчни за пари и власт, *** на задокеанските ви господари, затова винаги ще ви мачкат защото не можете да им кажете да вървят на май на та си, защото сте жалки плу жа ци.... Русия ще бъде винаги велика а руския народ горд, а вий, вий сте мър ша
93
1
 
1
 
! Отговори
бай брадър преди 8 месеца
Злобни двулични човечета, мислещи се за богопомазани. Ще ни паднете все за нещо, всичко се връща на тоя свят.
92
0
 
3
 
! Отговори
Опашката? преди 8 месеца
Извила се змията и си захапала опашката.Такава е ситуацията днес.не ни искат, но искат територията ни, искат образованите ни младежи и евтината работна ръка на не толкова образованите.Искат пазар за своите стоки и поле за опериране на техните банки.Не искат да ни помагат, а ние трябва сами като барон Мюнхаузен да се измъкнем от блатото хващайки се за косата си.Едва ли ще стане!Което значи, че трябва нов подход и нови активни политици.Ние пътят сме си го избрали и той е Европа.Но къде е тя?