Евродепутат: Нидерландия няма да свали ветото си за България в Шенген

В страната предстоят парламентарни избори през ноември
Обновена: 12 сеп 2023 06:51 | 12 сеп 2023 06:45, Анисия Иванова
208
Евродепутат: Нидерландия няма да свали ветото си за България в Шенген
Снимка: БГНЕС

Почти е сигурно, че Нидерландия няма да свали ветото си за България в Шенген преди парламентарните избори в страната през ноември. Това каза за БНТ нидерландската евродепутатка София ин ‘т Велд от "Обнови Европа".

Тя смята, че парламентът няма да включи присъединяването на България и Румъния към Шенген в списъка с т.нар. "спорни досиета", които служебното правителство в Хага не може да решава. Това обаче не означава автоматично, че въпросът ще бъде решен, предупреди Ин ‘т Велд.

Засега остава в сила резолюцията, приета от парламента на Нидерландия, която инструктира правителството да не пуска България в зоната за свободно движение. Чисто технически, кабинетът може да игнорира това решение.

Политически обаче това е много трудно, още повече че Народната партия за свобода и демокрация на премиера Марк Рюте, който остава на поста си до избора на ново правителство, е против влизането на страната ни.

София ин ‘т Велд предполага, че Нидерландия може да блокира само България, но не и Румъния за Шенген.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
2
 
14
 
! Отговори
Русофилът преди 8 месеца
Ако се казваш Иван Иванов то това си е руско име. Не става. Трябва да се казваш О'Бонго или Ахмед. И да не си бял и по никакъв начин ама абсолютно никакъв начин да си Християнин.
150
7
 
4
 
! Отговори
НДП преди 8 месеца
Българите въобще не са хора, бате
149
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
A какво става с визите, след 30 години 6лизане на американски *** българите могат ли свободно без визи да пътуват в САЩ като западно европейци, или българите са нещо втора категория хора?
148
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Холандците са руски кавали и очевидно помагат на Путин да всява раздори в ЕС! Трябва да имаме закон за държави като Русия и Холандия, с които да наложим някакви санкции! Холандските тирове, примерно, трябва специално да се проверяват за дрога на границата!
147
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Може пък посолството да се застъпи за нас- купихме бая бетееери без никакви условия поне гумите да правим у нас... Странно е, че сме почти от Ориента, а не можем да се пазарим, срам ни е от бай ни ***!
146
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нидерландия няма да свали ветото си за България в Шенген - язък за голямото цункане отзад и въртенето на опашки пред Посолството! И от какъв зор ни е да влизаме в Шенген? Така, както е тръгнало, преди да ни приемат там може EU вече да не съществува.
145
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Гиб Мелсън - Какво ти пука, дали са оригинални тениските? Аз нямам намерение, да тъпча банковите сметки на 100 олигарха, дето дръжата всички "модни брандове" и продават нещо за 200 лева, при положение, че от същата фабрик го намирам за 40 лева :)
144
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Време е да скъсаме дипломатически отношения с Холандия- очевидно са враждебна нам държава!" - Личи си, че си ДБ терзийче. Много толрантни, много убави, ама като не ги хареса някой - БЕНСЕЕТЕ. Някой не ви хареса прайда - Айде съд, кенцел и не знам си какво. Всички са свободни, да живеят така, както изберат за добре, всеки има право на менние, стига да избере, това, което съвапада с вашето мнение.
143
4
 
3
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 8 месеца
Къф Шенген? Вие лууди ли сте? На Слънчака на всяка в сергия продават ментета. Питам един продавач българин, не римлянин. Тия тениски по 25 лева оригинални ли са? Той ми вика. Ех, на тая цена няма как да са оригинални. Всичко в България е залято от фалшиви стоки и ментета вие искате в Шенген да влизате. Там влизат само нормални хора, не като нас тариикати, фалшвикатори и измамници на всички нива като почнеш от сергията на улицата и стигнеш до академика на върха.
142
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Поне са били патриоти и са имали як гръбнак" - АКо бяха патреоти, 95 погребението на Илиев, щеше да е погребението на последната мутра, а не началото на цяла мафиотска сага.
141
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Терзиеви - "Ето в такива ситуации нашата държава някога е пускала дядото и бащата на кмета Терзиев на мисия във вражеската държава и сме постигали успехи!" - ПРащали са ги да ловят хора, които са напускали Бъглария, защото им е писнало от същите ДС-та.
140
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ние пъ ,че им викаме Холандия ,да умрат от яд.
139
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Стига с тая Нидерландия, смятате ли, че ако Франция и Германия ни искаха, нямаше да натиснат холандците да ни пуснат?" - Да, смятам, че освне ако Французите не ги заплашат с това, да им спират тука, а немците, да спрат да работят с тях, което ще доведе до масивни финансови кризи и в трите страни, няма как, да ги натикат. И за какво ще ги натискат? За икономика, дето е е 1/20 от хоалднската?
138
3
 
2
 
! Отговори
Терзиеви преди 8 месеца
Ето в такива ситуации нашата държава някога е пускала дядото и бащата на кмета Терзиев на мисия във вражеската държава и сме постигали успехи! Затова Терзиев сега каза, че не всичко е било лошо в някогашната ДС! Поне са били патриоти и са имали як гръбнак и не са били платени от сороси! Време е да скъсаме дипломатически отношения с Холандия- очевидно са враждебна нам държава!
137
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Странта им е наполовина на нашата, а населението е двойно. БВП ни е 55 млрд долара. Тяхното е 877 млрд. долара. АМа ние се правиме на умните...
136
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ко стаа ве днес.ру не ви работят бутоните с палчетата 2-ри ден, къде са ви IT-тата или това е нов вид цензура?...
135
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 8 месеца
Стига с тая Нидерландия, смятате ли, че ако Франция и Германия ни искаха, нямаше да натиснат холандците да ни пуснат? Ккато ни натиснаха нас с Македония, както натиснаха Ердо за новите членове на НАТО, Чехия. Просто не ни искат, ясно и просто, и се оправдават с Нидерландия. Има голям френски и немски бизнес тук и явно се притесняват да не пострада, ако откажат явно. И да ви кажа - прави са си, толкова им се довклякоха, че да им се трупне още некой ка,тун, нямат нужда
134
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Поредно доказателство, че България ще си стои последна д@@@@ на кавала!! Никой не приема никъде, защото много добре знаят каква *** сме!
133
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Добре, в Румъния приемат закон, според който да гласуват против решения на страните, които ги блокират за Шенген. Ние пак сме йес, сър! Когато започнем да спъваме юроджендърските безумни политики и решения, които ни налагат, наркоманите от холандия може да се замислят.
132
0
 
1
 
! Отговори
0880 преди 8 месеца
До Гото -- Моите искрени благодарности на хората от Долната земя.