Вносът от Украйна отговаря на изискванията на ЕС

Това заяви говорител на ЕК
22 сеп 2023 18:00, Стела Стоянова
97
Вносът от Украйна отговаря на изискванията на ЕС
Снимка БГНЕС, архив

Земеделските стоки, внасяни от Украйна в Европейския съюз, отговарят на всички европейски изисквания за качество и за тях не се правят отстъпки, заяви днес говорител на Европейската комисия. Той добави, че днес ЕК ще изпрати на Киев оценка за плана на украинските власти за преодоляване на затрудненията, свързани с износа към ЕС.

Украйна предлага да се въведе лицензионен режим за земеделския износ, за да няма нови трудности в петте засегнати по-рано държави - България, Румъния, Полша, Унгария и Словакия, поясни говорителят. По неговите думи ЕК следи пазара и съобщава данните на държавите от ЕС всеки месец, пише БТА.

Още по темата

Европейските правила предвиждат при необходимост да бъдат предприети промени, но в общия случай ЕС премахна митата за вноса от Украйна, за да помогне на страната, нападната от Русия, посочи говорителят. По неговите думи се предвижда, след като украинският план бъде одобрен от комисията и засегнатите държави, да бъде приложен възможно най-бързо.

Говорителят потвърди, че Полша участва в преговорите за новите украински мерки. Междувременно спорът между Киев и Варшава по отношение на украинския земеделски внос се задълбочи с предупреждението на полската страна, че повече няма да доставя военна помощ на Киев, а украинската страна заведе иск в Световната търговска организация срещу Полша, Унгария и Словакия, които въведоха едностранни мерки срещу украинския внос след отпадането на европейските ограничения на 15 септември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: ЕСвнос от Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе,лапнишарани,има един простичък начин да се провери това твърдение -хващат се твърдящите го,затварят се в една стая под надзор и ги хранят с тази храна,поне в продължение на месец,а даже и на повече!Да видим реакцията им в тази ситуация!Ама,дего народа за тази цел!Не народ,а мЪ..р.ша!Затова тези бандюги ще го свършат,това посмешище,наречено,"народ"!
85
0
 
2
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 месеца
Ще повярвам като почнат да го ядат в западна европа.
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По време на чернобил който между впрочем беше също в украйна се каза че Елита си внасял храни от латинска америка ако разбирате какво намеквам.
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вноса като търговска дейност може да отговаря на изискванията макар че ако не му начисляват мито дори и на това не отговаря , а какво остава за качеството на внасяните стоки и продукти сме без коментар дали отговаря..
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кого лъжете и кой мислите, че ви вярва? Давайте украинското зърно на децата си, ние искаме БЪЛГАРСКОТО!
81
0
 
2
 
! Отговори
Дидо преди 7 месеца
Звездичките в коментара отначават у С райна.
80
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо не излязат с имената си тия които твърдят че вносът от украйна отговаря на изискванията на ЕС , защото аз като образован човек се съмнявам в това....
79
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Европейския съюз се чуди как да унищожи собственото си население било с мигранти от Африка и Азия било с бежанци било с отровни храни. Защо трябва да им вярваме след като управниците многократно ни излъгаха безогледно.
78
0
 
8
 
! Отговори
Фермер преди 7 месеца
Да, зърното им е отрова . Но ще го ядем. К де бяхте, когато стачкувахме миналата седмица? Пресмятахте ни субсидиите и колко струва трактора ни. Дойдохте ли при нас на жълтите павета, да се преборим за храната на децата ни?Еми, радвайте се на Шенген, дето ви го подари Урсула и хрупайте урана. Полша Унгария и пр. що не клекнаха??? Ние сме мишки, затова ни избраха за купувачи на отровата.
77
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Знаещ,к.80 Това се знаеше от 10-15 дни. Страните от Африка чакат, както и повечето от азиатските държави и тези от Южна Америка,пшеница от Русия, която произвежда 8,4% от световния добив на жито, а Украйна - 3,1%, т.е. почти 3 пъти по-малко.Така че не викайте,че без украинското жито светът ще гладува - ставате смешни.От изнесената досега украинска пшеница 95% останаха в Европа и само 5% отидоха в Африка. А Турция тепърва трябва да набавя жито за държавите от Близкия Изток може би и за себе си
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това заключение се очакваше. Сега най-богатите земевладелци с обработваема замя около 1 млн.дка -15 земеделски фирми и тези със земя няколкостотин хил. дка няма как да се оплакват с ГМО, замърсена с пестциди на две много известни американски фирми , напоследък и със съдържание на обеднен уран продукция. ЕК свали гащите пред САЩ,което означава забрана на истеричните нападки към качеството на зърнената продукция и БГ фермерите трябва да свикват с ценовата конкуренция на украинското земеделие.
75
0
 
8
 
! Отговори
Дядката преди 7 месеца
Кой го каза ? Бойко и Кирето Канадеца ли са правили анализа ? Даа ,има проблем ,ами те много лъжат!
74
0
 
13
 
! Отговори
По същество преди 7 месеца
Изискванията на ЕС е в стоките да има ГМО, обеднен уран и сделката да е изгодна за САЩ и наднационалните компании
73
0
 
12
 
! Отговори
Предложение преди 7 месеца
Зърното от Украйна да се внася квотно от САЩ, Великобритания, Япония, Австралия и ЕС, разпределено по количество на глава от населението. Разпределението да започне от големите към малките държави.
72
0
 
16
 
! Отговори
Естествен Интелект преди 7 месеца
Понеже зърното ,добивано в Украина е американско,то автоматически отговаря на всички изисквания на ЕС!Понеже вече не могат да "подпомагат" гладуващите африкански страни,ще ни го набутат да го рупаме ние,а нашето ще оди в Египет!Viva Black Rock!
71
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Може да отговаря на изискванията на ЕС и щом е така защо не си го внасят и да го ядат в Брюксел, а ни го натрапват на нас? Ако им харесва ние не им се бъркаме какво да ядат, а на нашите интереси не отговаря
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Даже е лековито и най полезно.......
69
14
 
5
 
! Отговори
Факт! преди 7 месеца
Ако не беше войната, нямаше да я я има и русофилската, неадекватна истерия срещу украинското зърно.
68
16
 
19
 
! Отговори
Стоян Стелий : преди 7 месеца
Чудесно! Пращайте го на Урсулю,Аналллена и Шмолц! Да се нахранят параZZитните 666рюкСелоНациZZти!!!
67
15
 
29
 
! Отговори
абе да питам само преди 7 месеца
тия дето ни убеждават в това дали се хранят с украински продукти ?