Австрия вдига ветото за Шенген след парламентарните избори?

Бизнесът вече осъзнава, че то пречи на икономиката
23 сеп 2023 09:30, Нели Христова
39
Австрия вдига ветото за Шенген след  парламентарните избори?
Снимка: БГНЕС

След парламентарните избори догодина Австрия ще се откаже от ветото за Шенген. Така австрийският политолог проф. Райнхард Хайниш коментира вътрешнополитическата причина за блокадата на национал-консервативното правителство във Виена.

"Това, което по-скоро може да принуди правителството да се откаже от блокадата, са интересите на австрийския бизнес. По време на парламентарното обсъждане се разбра, че австрийските компании търпят загуби от това,  че България и Румъния са извън Шенген. Управляващата Народна партия не е просто консервативна партия, която се занимава с крайната десница. Тя е естествената партия и защитник на интересите на бизнеса. А бизнесът вече осъзнава, че ветото вече пречи на икономическите отношения с България и Румъния", казва австрийският политолог проф. Райнхард Хайниш пред БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ай стига бе тъпландци!Престанете с тая гавра БЕ-Е!На тая територия все още се намират хора,които виждат тази гавра бе-е!Поне заради тях,престанете!Не виждат ли *** уФФъсе,че когато австрия "каже" едно,холандия изблява друго и нещата си остават същите.А и да ви кажа,дреме ни на оная работа за шенгеня,ама щом така се гаврят с нас,пускайте мигрантските орди свободно да отиват към тях,те и без това(мигрантите) не ни считат за нищо!
31
1
 
6
 
! Отговори
Бойкот преди 7 месеца
Аз не пазарувам отдавна в Илата и в синьо зелената бензиностанция! А също и в оранжевата мида не зареждам!
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако искате го дръжте 10 години. Дотогава България ще е с един крак навън от ес.
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Никакво вето няма да вдигнат. Пложението в ЕС е твърде напечено. Самият Борел каза, че може да се разпадне. Заради политиката за мигрантите, по неговите думи. Защото "някои дтържави искали да са чисти", искат да няма чужденци, Това не е ново. Напримр Литва, Латвия искат малки държави, спокойни и без чужденци. отделно огромният натиск от юг и уизток. В Германия вече обнислят граничен контрол с Полша и Чехия, Полша я обвоняват, че е дала около 100 000 шенгенски визи срещу заплащане. Голям скандал
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Га. нетто скрито се надява, европейците си знаят.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ЛИЦЕМЕРИ.Някакъв утешителен резултат би имал договор за безпроблемно преминаване на хора и коли между Гърция,България,Румъния и Унгария.Това обезсмисля всявкакви пречки за тази лицемерна преграда наречена Шенген .Ако има истински политици този въпрос ще престан е да е проблем.Въпрос на договорка с Гърция и Унгария които са членове на Шенген,Ако са солидарни с нас на дело а не лицемерно съчуствайки.Да видим Орбан дали ще съдейства или е опозиция само за пушилка.
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
27 Проява на ниско самочувствие и неинформираност, нещо което много българи имат. За съжаление.
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В Румъния се заговори за бойкот на австрийски стоки и фирми в страната. Ако и България го направи, австрийският бизнес на Балканите ще пострада много повече. Освен това двете страни могат да заведат арбитражния дела с искане за обезщетения, поради възпрепятстване на българския и румънския бизнес, държан от Австрия и Нидерландия извън Шенген, и еврозоната.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 25 Да, те в Букурещ стока нямат и само чакат някой да дойде и започват да купуват :)))
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това няма никакво значение за България вече.
22
2
 
0
 
! Отговори
puma преди 7 месеца
До Анонимен-NIKAKVI POLZI ZA NARODA I AVANTAJ ZA EMIGRANTITE OT GRANITSATA S TR KATO TRIGNAT PILNA GAZ PO TSELA EU BEZ PROBLEMI.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Do23.Каква покупателна способност ще вдигне заради по-бързото движение на тировете? /Тира не чака 15 часа на границата а стига от Русе до Букурещ за 1 час и след това си продава стоката.Все едно аз продавам стока цял ден а ти чакаш два дни преди да почнеш да продаваш .Кой ще е по напред ?
20
1
 
5
 
! Отговори
Славка преди 7 месеца
Този политолог, най-добре да каже кой ще спечели,колко ще управлява и с коище прави коалиция,после ветото! Дали пак в Австрия няма да се възроди,онзи,страшния с мустачките!България в Шенген,когато цъфнат налъмите на Дунав мост!
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 19 Ти *** ли си? Каква покупателна способност ще вдигне заради по-бързото движение на тировете? Ами да ги пуснем тогава да се движат с 200 и ще станем богати...
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 20 ... разбрах че бизнеса ще спечели, ама обикновения народ какво ще спечели... освен по дългия...
17
4
 
12
 
! Отговори
Хари преди 7 месеца
Шенген,та Шенген,каквото за ,Асен същото и за гол ,Хасан! Някой дали видя промяната при управлението на Тиквата,Бабата,Буда! Кирчо и Кокорчи са за посмешище,само в това е промяната!
16
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 15.Моля някой да ми обясни. Какви са ни ползите от Шенген. Благодаря!/Ползите са ни следните.Нашите бизнеси си продават по бързо стоката навън защото не чакат по опашки.Времето е пари.На почивка в Гърция ходим по бързо ,тоест по бързо движение на парите.Без да чакаме на границата.И това като може да се прави от 6.5 милиона души се вдига покупателна способност.
15
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 18.И какво ако влезем в Шенген? За обикновения българин нищо няма да се промени./Има една поговорка ,като мълчиш си по умен.Как нищо няма да се промени бе ??Ти чуваш ли се?Най малкото няма да има опашки лятото на гръцката граница и най малко няма да има опашки от тирове на Дунав мост.А това кво значи?Че ше има по бързо движение на стоки и услуги тоест по голяма покупателна способност за Народонаселението.Отиди учи нещо мойто момче .
14
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И какво ако влезем в Шенген? За обикновения българин нищо няма да се промени.
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ПРЕД БНР? ЯВНО ЧЕКМЕДЖЕТАТА НЕ СА ОСТАНАЛИ СЪВСЕМ ПРАЗНИ ИМА ЗА НЯКОЛКО ПЛАТЕНИ ИНТЕРВЮТА.