Папата призова Европа да посрещне мигрантите с "Добре дошли"

Той се намеси във френската вътрешна политика
Обновена: 23 сеп 2023 15:47 | 23 сеп 2023 14:35, Нели Христова
131
Папата призова Европа да посрещне мигрантите с "Добре дошли"
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск изрази в събота послание, че европейските правителства трябва да направят повече, за да се грижат за мигрантите, пресичащи Средиземно море. Според него, "тези, които рискуват живота си в морето, не нахлуват, те очакват "Добре дошли".

Закривайки среща на епископи и млади хора от Средиземноморието във френския пристанищен град Марсилия, той добави, че миграцията е "реалност на нашето време, процес, който включва три континента около Средиземноморието и който трябва да се управлява с мъдра далновидност, включително европейски отговор". Посланието на папата, отправена пред президента Еманюел Макрон, чието правителство планира по-строги мерки за контрол на миграцията, е продължение на настояването при пристигането му във Франция в петък, че "хората, които са изложени на риск от удавяне и изоставени на вълните, трябва да бъдат спасени".

Отделно папата очевидно се намеси във френската вътрешна политика, като се насочи към два от проектите на Макрон за евтаназия и вписване на правото на аборт в конституцията. Възрастните хора рискуват да бъдат „изхвърлени настрана под фалшивите претенции за предполагаемо достойна и "сладка" смърт, която е по-"солена" от водите на морето", предупреди Франциск. Той също така говори за "неродени деца, отхвърлени в името на фалшивото право на прогрес, което вместо това е отстъпление пред егоистичните нужди на индивида".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Папата що не отиде да ги посреща. Много му знае знае като спи с малки момченца под копринените завивки и яде от златна чиния със златна лъжица. Тази институция е въплащение на това срещу което се е борил Христос. Разни богаташчета,които използват хората и живеят на гърба им
64
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По коридори да ги пропускат на север към Германия и ниските държави да ги приключат. Освен антихуманни идеологии, войни, насилие и грабежи света не е видял нищо добро от тях. Както са дошли на континента и са унищожили Рим така и като диваци им пожелавам да изчезнат.
63
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Каквото става в момента в Лампедуза! Очаква цяла Европа! Това е бъдещето! Ако не се осъзнаем! Прииждат единствено мъже, единствено 20-30 годишни! Това е армия! Това не е миграция! Това е инвазия! Осъзнайте се!
62
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На никой няма да липсват средно и северните европейци.
61
0
 
20
 
! Отговори
Хм преди 7 месеца
Африка и Средния изток вече са към един милиард като население, Европа освен да затвори границите си няма как да удържи тези хора.
60
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По добре африканци отколкото германци белгийци и холандци. Да ги претопят за 30 - 40 години.
59
1
 
13
 
! Отговори
До 66 преди 7 месеца
Ей,арабин,що не се завреш там,където слънце не изгрява.Не ни трябвате ,беее!Не ви искамееее!
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Добре е да идат в централна Европа. Те и натам са се насочили. Да ги подкрепим.
57
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Арабите и африканците са далеч по приемливи за нас от средноевропейските бели дебели гъзяги. Да идват да ги претопяват и континента ще стане едно по добро (и красиво) място за обитаване. Дебелите евро *** са се изродили. Навярно и от системните кръвосмешения до скоро.
56
1
 
12
 
! Отговори
Кесаря Тервел преди 7 месеца
Папа, можеш ли да ми го папаш ?.!. Папищаш нещастен .!.
55
1
 
8
 
! Отговори
Дейвид Айк преди 7 месеца
Управляват ви гущери от хилядолетия , целта им е в много скоро време да въведат базовия доход - където за да го получите трябва да изпълнявате това което кажат, да пиете кална вода , да се храните с скакалци , и да не правите повече от 10 крачки на ден защото чипа , който ще ви бъде вграден ще подаде сигнал и баретите ще ви изхвърлят от някоя скала , и всички ще гледат както е било в Рим.
54
1
 
18
 
! Отговори
Вече ги посрещнаха преди 7 месеца
с "Добре дошли", с плюшени мечета и всевъзможни бонуси. Те как отговориха на това? Може би около 1% правят опити да се интегрират в европейския бит и култура. За останалите 99% ние сме будалите, които ще работим, за да ги издържаме, а те са по-висши било заради религията им, която повелява да се изтребват "неверниците", или защото в майчиния им племенен език само тяхното собствено етническо название е синоним на понятието "човек", а всички останали са по-низши от тях човекоподобия.
53
0
 
20
 
! Отговори
SS преди 7 месеца
Добре дошли !!! Плодете се и се размножавайте .Ние ще бачкаме и плащаме данъци за да живеете на гърба ни .А утре като станете мнозинство ще ни режете главите,защото едва ли ще сте толкова толерантни. ЕС трябва (и ще )се разпадне .
52
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Европа има нужда от роби за да има просперитет.Българите и румънците вече се ориентираха към страните си.Останаха *** лежащи на социални помощи и не ставащи за нищо.В момента Истамбул е строителна школа и училище за сирийци афганистанци и всякакви кандидат емигранти.Почти всички са с няколко годишен строителен стаж.Те готови да работят за жълти стотинки.
51
0
 
13
 
! Отговори
шегичка преди 7 месеца
Мигрантите споделили, че искали да си отворят бивак на площада на Ватикана, струвало им се най-сигурно и защитено.
50
0
 
16
 
! Отговори
Cartman1912 преди 7 месеца
Папата знае ли, че като ги посрещаме с добре дошли, ще дойдат още повече. И накра ще станат достатъчно и ще излеят цялата си омраза към белия човек и христянството. И точно църквата и папата ще им пречат и ще трябва да се закрият.Да пускат контролирано законно мигранти. Тези незаконните не желаят да се интегрират, те идват с очакване да ги издържаме и нямат желание да се учат, спазват закони или уважават другите. Те ни презират, създават собствени общности и чакат момента, в който ще командват.
49
0
 
15
 
! Отговори
SS преди 7 месеца
Добре дошли .Ще бачкаме за да има за вас социал,ще отворим сърцата си ,домовете си ,даже ако пожелаете и краката на дъщерите ни . Фюрерът беше прав .
48
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Папата като се прави на гостоприемен - да ги приюти във Ватикана!
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Идеята е за премахване на границите и ликвидиране на националните държави. Това казва папата. Тъй наречените "мигранти" са добър повод за стартиране на този процес.
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В ЕС "мигрант" вече се превърна в някаква отделна общностна група, която си няма родина, култура и история. Нещо като пришълец от друга планета или галактика. Папата зове към закопчаване на националните държави и премахване на границите. Това ще изисква единно световно правителство. Правителство на земляните. Ха но като тази идейка се подхвърля от вече десетилетие от т.нар. световни елити. Значи папата подкрепя.