Папата призова Европа да посрещне мигрантите с "Добре дошли"

Той се намеси във френската вътрешна политика
Обновена: 23 сеп 2023 15:47 | 23 сеп 2023 14:35, Нели Христова
131
Папата призова Европа да посрещне мигрантите с "Добре дошли"
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск изрази в събота послание, че европейските правителства трябва да направят повече, за да се грижат за мигрантите, пресичащи Средиземно море. Според него, "тези, които рискуват живота си в морето, не нахлуват, те очакват "Добре дошли".

Закривайки среща на епископи и млади хора от Средиземноморието във френския пристанищен град Марсилия, той добави, че миграцията е "реалност на нашето време, процес, който включва три континента около Средиземноморието и който трябва да се управлява с мъдра далновидност, включително европейски отговор". Посланието на папата, отправена пред президента Еманюел Макрон, чието правителство планира по-строги мерки за контрол на миграцията, е продължение на настояването при пристигането му във Франция в петък, че "хората, които са изложени на риск от удавяне и изоставени на вълните, трябва да бъдат спасени".

Отделно папата очевидно се намеси във френската вътрешна политика, като се насочи към два от проектите на Макрон за евтаназия и вписване на правото на аборт в конституцията. Възрастните хора рискуват да бъдат „изхвърлени настрана под фалшивите претенции за предполагаемо достойна и "сладка" смърт, която е по-"солена" от водите на морето", предупреди Франциск. Той също така говори за "неродени деца, отхвърлени в името на фалшивото право на прогрес, което вместо това е отстъпление пред егоистичните нужди на индивида".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
20
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 месеца
Църквата има безброй грехове. Горя на клада и измъчва учени, само защото науката противоречи на доктрината им. Но най голямата злина ще е необратимото унищожаване на Европа. А тя е тръгнала именно към това. Първо ще паднат Брюксел и Париж. Самите мюсюлмани чистосърдечно си казват че ще ислямизират Европа. Така че честито.
84
3
 
18
 
! Отговори
Насакото Яката преди 7 месеца
Хаха. Ще дойде време и в Рим вместо папа, ще имаме халиф! Бъдете уверени че точно така ще стане. Същото което стана с индианците в Америка. Къде са те сега? Заряди *** християнство паднаха и Рим и Византия. И когато Европа скъса с религията, покори всички други континенти. Религиите са прът в колелата. Иран е много напред, но зад гърба са им Китай и Русия. Инак и те в девета глуха щяха да са.
83
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всичко е карма.Тези дето изчезват на запад са белите готи и викинги рушили средиземноморската цивилизация.Сега те са в пасивната роля.Необратими процеси.Папата знае, истинското царство е горе на небето.
82
2
 
20
 
! Отговори
Не сте разбрали преди 7 месеца
Светият отец призовава миряните да бъдат учтиви. Когато пристигне лодка или корабче с пришълци, да не започват да ги ругаят, а да им кажат "Добре дошли!" После да добавят "Хайде сега, качвайте се обратно на лодките си и прав ви път, връщайте се откъдето сте дошли." Така де, добри обноски трябва да има.
81
1
 
12
 
! Отговори
Споко преди 7 месеца
Мафията в Италия вече е преценила и ситуацията, и възможностите си и е направила предложение на властите да си затварят очите за мафиотските работи в продължение на една година. Гарантират, че след като изтече тази година в Италия и помен няма да има от мигранти. Мафиот даде ли дума, изпълнява каквото е обещал. Значи има начини да се справим с тази напаст пришълците.
80
1
 
25
 
! Отговори
мак преди 7 месеца
Или не съзнава, или се прави на неразбрал, че всеки призив, всяко действие, което е в полза на нелегални, да речем, приемете ги, дайте им още права, длъжни сте, хора сте, всичко това привлича и скоро цяла Африка ще се втурне. Какво ще правят в Европа и какво ще прави Европа с тях? Далновидност е тогава, когато осъзнаеш, че не можеш да приемеш хора от цял свят и че местните също имат права и може да не желаят гости и последици, които носят.
79
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ряпата явно има акъл като на пиле. Ако Италия се напълни с добре дошлите, утре ще искат да му бутнат Ватикана, защото наранява религиозните им чувства.
78
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Папата призова Европа да посрещне мигрантите с "Добре дошли""----------------------Вместо това не може ли тебе да те изпратя с "Върви на май..та си"?
77
0
 
18
 
! Отговори
123 преди 7 месеца
Дъртия Сатанист контролира целия свят.
76
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя я па Антихрист само търтори без да мисли, площад Сан Пиетро може да приеме 20 000 бежанци, прилежащите сгради още толкова, взимай си ги и си ги хрантутвай, плюс това папата може да призове и Щатите да отворят врати за мигранти, какво така само Европа ще се товари.
75
0
 
17
 
! Отговори
Един преди 7 месеца
Амааа не ги кани в неговия дворец нали? И защо? Там е широчко,пък и дръги имоти има църквата. Нали...а иначе акъл дава наместника на дявола. Сори,на Свети Петър
74
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Папата, нали посрещнаха бежанците с плюшени мечета и толерантност кво си са размецал ?
73
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 80,на кой бог се молихте и какъв демон се оказа демиурга ви?
72
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Наизскачаха иезуитите гнОстни и всякакви годмили
71
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Замислете се всички, които хулите, обиждате на лична основа...християни ли сте като го правите с такава омраза.Исус Христос не е нито католик, православен или протестант.Бог е всемогъщ, всички глупости идат от тази греховна човешка природа.След като не уважавате католиците как вие ще сте православни, след като това всъщност значи едно и също от времето на първите християнски императори на ромейската империя.
70
0
 
19
 
! Отговори
па преди 7 месеца
Папата да си ги подслонява въ Ватикана!
69
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Псетата господни идват
68
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хомогенна смес____биомаса____клоака.
67
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нека да идват повече мъже. Грозните германки и белгийки ще им народят поколения. Техните мъже за нищо не стават, освен за чиновници с кореми. По-добро за нас няма. Сами ще сме господари на съдбата си.
66
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Въобще не ми пука за европейците. Те никога не са били християни. Дори не изпитвам съчувствие към тях. Да ги претопят и поколенията им да носят имена Мохамед и Ахмет.