Риши Сунак: Нямаме планове да пращаме войски в Украйна

Това, което правим, е да обучаваме украинци, уточни той
1 окт 2023 20:07, Анисия Иванова
142
Риши Сунак: Нямаме планове да пращаме войски в Украйна
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският премиер Риши Сунак каза, че предложението на министъра на отбраната Грант Шапс британски войски да обучават войници в Украйна не се отнася "за тук и сега", предадоха ДПА и Ройтерс.

Премиерът изключи възможността британски сили да отидат в Украйна и заяви, че наскоро назначеният ръководител на министерството на отбраната обсъжда възможността в "дългосрочен план".

В интервю за вестник "Съндей телеграф" Шапс заяви, че "в крайна сметка" би искал британските войски, които отдавна обучават украинските сили, да продължат да го правят "в страната", а не в Обединеното кралство. Бившият руски президент Дмитрий Медведев заяви, че всички британски войски в Украйна ще бъдат цели за силите на Кремъл, припомня БНР.

По-рано обаче Сунак заяви, че иска да бъде "абсолютно ясен" относно ситуацията след "някои погрешни информации". Той заяви, че Великобритания обучава украински граждани и войници "от дълго време" в Обединеното кралство. "И това, което министърът на отбраната каза, беше, че може би е възможно един ден в бъдеще ние да проведем част от това обучение в Украйна", каза министър-председателят.

"Но това е нещо в дългосрочен план, а не тук и сега, няма британски войници, които да бъдат изпратени да се бият в настоящия конфликт. Това не се случва. Това, което правим, е да обучаваме украинци. Правим това тук, в Обединеното кралство."

Шапс заяви, че е разговарял с началниците на армиите за преместване на "повече обучения" в Украйна и призова британските отбранителни предприятия да започнат производство в страната. След като пое поста на министър на отбраната от Бен Уолъс в края на август, той заяви, че е разговарял и с украинския президент Зеленски за помощта на Кралските военноморски сили за защита на търговски кораби в Черно море. Той заяви, че Великобритания също така търси начини да помогне на Украйна да се подготви за членство в НАТО.

Великобритания и нейните съюзници избягват изпращането на свои военни в Украйна, за да намалят рисковете от пряк сблъсък с Русия, припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Рикшата вижда зора и сега ще прави котешки каваци много пъти за да се опита да се измъкне от неизбежото да бъде изхвърлен от острова! Съд и затвор за този индуски фашист!
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Британските,пардон Бхаратянските номера край нямат!
38
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Русофилски коментатори, бъркат индиец с индианец! Заместват някакви конкистадори?
37
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Те горките и без това ядат бой от уж слабата Украйна... няма смисъл да ги унижавате човече. Джуджето съвсем е изплискал легена.. говори несвързано, смяна версиите , говори като някой *** в училище.. смеха е пълен.
36
5
 
4
 
! Отговори
Цонка преди 7 месеца
Слави е малко по-готин
35
2
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 месеца
До Великобритания - ЧЕЛИ СМЕ Я! И ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ЗАПОЧВА ЗАРАДИ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ КОЯТО ЗАБРАНЯВА НА ГЕРМАНИЯ ДА ПОЛЗВА ОПРЕДЕЛЕНИ МОРСКИ МАРШИРУТИ И ПРИНУЖДАВА ГЕРМАНИЯ ДА ЗАПОЧНЕ ВОЙНАТА! САМО, ЧЕ СПЕЧЕЛИХА ВОЙНАТА И НАБЪРЗО СЪЧИНИХА ИСТОРИЯТА, ЧЕ ХИТЛЕРА БИЛ ЛОШИЯ ПА ТЕ БИЛИ ДОБРИТЕ!
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ти може и да си избягал от Бхарат,ама бхаратското не може да избяга от теб!
33
1
 
9
 
! Отговори
Великобритания преди 7 месеца
за мен вече не е велика сила.................Франция все още е велика сила, но и франсетата ще бъдат изгонени от Африка, те са свикнали да крадат нефт, газ, злато, диаманти и уран от бившите си колонии...........гадните франсета............но и на това се вижда края!!!
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За чист арийски Райх! Хайл чист ариец Сунак и Зиг Зиг чисти викинги Кирчо и Тапирчо!
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Конкистадорите се въртят в гробовете.
30
1
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 месеца
БРИТАНИЯ Е ЕДИН ФАЛИТНЯК ЗАТЪНАЛ В ДЪЛГОВЕ ЕДВАМ ВРЪЗВАЩ ДВАТА КРАЯ! АКО УКРАЙНА РАЗЧИТАШЕ НА ТЯХ ДА Е УМРЯЛА ДОСЕГА :D БРИТАНИЯ ВЕЧЕ Е ПЪЛНО ПОСМЕШИЩЕ , ЗАЩОТО ГИ НЯМА ФОНДОВЕ НА ЕС ОТ КОИТО ВЗИМАШЕ 3 ПЪТИ ПОВЕЧЕ НА ГОДИНА ОТКОЛКОТО ЧЛЕНСКИЯ ВНОС ПЛЮС ОЩЕ БЕЗМИТНО ТЪРГУВАНЕ И КАКВИ ЛИ НЕ ОЩЕ ФИНАНСОВИ ОБЛАГИ АМА ВЕЧЕ НЕ Е В ЕС :D НАКРАТКО БРИТАНИЯ Е НИКОЙ В СВЕТОВЕН МАЩАБ ,А НЯКОГА Е БИЛА ВЕЛИКА СЕГА СЕ ДОКАРА ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА!
29
3
 
13
 
! Отговори
Великобритания преди 7 месеца
е най-големият враг на България..............след това Франция, от съседните държави -Турция и Гърция..............четете историята, ей!!!
28
0
 
6
 
! Отговори
??? преди 7 месеца
Как беше новото име на Индия??Не можах да го запомня нещо..................много ми е сложно!!!!
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
3a napи шe ca бxapaти, тo яcнo...
26
1
 
13
 
! Отговори
Английски подлеци преди 7 месеца
А като не искате да пращате,защо подстрекавате украинците? Страхливци долни,направо ви презирам!!
25
0
 
11
 
! Отговори
Англия преди 7 месеца
е само един остров..............казват руснаците, и правилно .............англичаните да не го вадят много голям, защото една ракета да им пусне Путин в Лондон и край с Англия!!!!
24
1
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 месеца
КАЗВА СЕ: МИ РИШИ СУ НААК И ОТГОВАРЯ ТОЧНО НА ИМЕТО СИ!
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като види медна жицца и му светват очичките.
22
1
 
9
 
! Отговори
Нане преди 7 месеца
Путин незнам що ги бави бхаратците... Една дроб сърмата, ще им идеално отива... ===)))
21
0
 
12
 
! Отговори
Раджастан преди 7 месеца
Може да избяга от Джайпур, но Джайпур няма да избяга от него.