Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши пристига у нас

Предвидени са срещи с премиера Денков и ръководството на МВР
9 ное 2023 06:45, Анисия Иванова
55
Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши пристига у нас
Снимка: БГНЕС

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши пристига на посещение у нас. Предвидена е среща на министър-председателя акад. Николай Денков с Кьовеши, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Двамата ще разговарят днес в хотел „София Балкан палас“, където ще участват в откриването на форума „Антикорупция, демократична устойчивост и икономическа сигурност“. Началото му е в 09:30 часа. 

Срещата на премиера Денков с европейския главен прокурор Кьовеши ще се състои след встъпителната част на форума, като в разговора ще участва също вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел. След края ѝ са предвидени изявления за представителите на медиите около 11:30 часа.

Премиерът Денков коментира вчера предстоящото посещение като заяви, че може да се обсъди опита на Кьовеши на европейско ниво, както и проблемите, които среща в България. „Кой е корумпиран и кой не е, трябва да го каже правосъдната система, а не политиците да развяват едни или други епитети“, каза Денков за борбата с корупцията в България.

Кьовеши ще разговаря и с ръководството на МВР. Визитата на европейския главен прокурор е по покана на Центъра за изследване на демокрацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 6 месеца
До ЗапознатМагнитски няма как да пристигне, отдавна е при св.Петър. Поне се информирай преди да пишеш кой е Магнитски и защо санкциите носят негово име.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Среща на жена с плъх -молец,ще си говорят празни приказки.
5
2
 
3
 
! Отговори
БСП МИЛИАРДЕРИТЕ преди 6 месеца
Само нас да не ни попука......
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 1 Току виж Каскета вземе, че го арестува...;) Верваш ли?
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Голем праз. Ще им спусне на инструктажа от брюкСелото или ще им набие канчетата, ако не са спазвали добре предишните инструкции
2
2
 
3
 
! Отговори
Запознат преди 6 месеца
Най-интересното ще е като пристигне Магнитски..
1
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
а рушкия що не дойде ?