Огромен интерес към круизите - местата са по-малко от желаещите

Операторите планират скок на цените следващите месеци
6 дек 2023 19:21, Анисия Иванова
18
Огромен интерес към круизите - местата са по-малко от желаещите
Снимка: БГНЕС

Изглежда, че следващата година ще е решаваща за интереса към круизните пътувания. Наблюдава се рекорден брой резервации за 2024 г. Това потвърждават американските оператори и туристически агенции.

Пътуванията с круизни кораби все още привличат хора, защото продължават да поддържат достъпни цени в сравнение с транспорта, базиран по суша. Операторите планират да повишат цените през следващите месеци.

Пазарът се определя като много стабилен. Голям е интересът дори към най-скъпите и луксозни пътувания. Очаква се резервациите за следващата година да са с 25% повече от тези през 2019 г. Резервациите за ноември 2024 г. са с 20 процента по-високи от тези за ноември 2019 г.

За 2024 г.. круизни пътувания се очаква да предприемат 35.7 милиона пътници. В момента няма достатъчен капацитет за обслужване на всички желаещи. Някои компании вече изчерпват своя инвентар, въпреки че са предприели повишение през последните месеци.

Компании в Норвегия обясняват, че резервациите за следващите две години са толкова много, че вече отварят заявки за 2026 г. В Америка много хората вече имат правото да работят дистанционно. Това им позволява лесно да резервират няколкодневни плавания.

Важно е и че пътниците в круизни кораби са лоялни. Повечето от тях винаги правят второ пътуване след първото.

През януари по вода ще излезе най-големият круизен кораб в света. Корабът ще може да превозва 10 000 пасажери. Собственост е на Royal Caribbean.

В момента се намира в коработстроителница в Турку Финландия. Първият му воаяж е планиран за януари. Планът е да потегли от Маями и да пътува до Карибските острови. Корабът предлага 2805 каюти за 7600 гости. Предлагат се 28 различни типа стаи. Предлага се и своеобразен семеен апартамент, чийто наем достига $ 75 000 седмично.

Корабът ще предлага своеобразни забавления и дори градини за пътниците.

Целия коментар гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
индустрия за идиоти преди 1 месец
По тези кораби се качват предимно възрастни хора и работят пълни ***. Дават пагони на разни главни чистачки и прости готвачи да тормозят останалите на кораба. Всяка домакиня може да готви, а по корабите работят некадърници, които се изживяват като богове понеже имат сертификат. Само тези с пагони имат самостоятелни стаи и привилегии да общуват с хора, а останалите са третирани като роби.
14
0
 
3
 
! Отговори
Само питащ преди 5 месеца
Нали уж имаше "криза"?
13
0
 
2
 
! Отговори
до 13 преди 5 месеца
До внуче,така е за съжаление,толкова вдигнаха пенсиите,че наистина пенсионерите не по 4 месеца,ами по 9-10 не се прибират,обиколиха света по няколко пъти,само на Марс не са били и другите хора не по света не могат да се вредят от бг пенсионери,същото важи и за полетите за Малдивите,от българи няма места за останалите
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хора с пари от войната, търсят вечен рай!
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Как се справят с *** на 10000 души?
10
1
 
8
 
! Отговори
внуче преди 5 месеца
Баба и дядо с тези големи пенсии , от круиз на круиз , и от 4 месеца не са се прибирали в България !!
9
1
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 месеца
Днес е Никулден! Честито на именяците!
8
2
 
9
 
! Отговори
до 10 старчок преди 5 месеца
Всеки почива различно.Не ми трябват забавления и да ме занимават някакви.Едвам на ферибот издържам,та на круизняк да се кача няма как да стане.Една въдица и море ми стигат.Ако има и една селска кръчма наблизо повече не ми е нужно.Тишина ,спокойствие и качествена храна ми стигат.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Круизняците са като плаващи Слънчаци.Много народ на един кораб.Е как се почива,като пак си се заврял все едно не си мръднал от големия град?Почива се на тихи места,да няма много хора.
6
2
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 месеца
СЪС КАКВО ТОЧНО 2024-ТА Е ПО РАЗЛИЧНА ОТ ВТОРАТА ПОЛОВИНА НА 2023-ТА ! АБСОЛЮТНА ЛЪГА Е ТАЗИ НОВИНА !
5
2
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 месеца
ЩОМ ВИ ПУСКАТ ТАКИВА НОВИНИ ЗНАЧИ СА ПРЕД ФАЛИТ КРУИЗНИТЕ КОРАБЧЕТА! ПРЕЗ 2023-ТА ЕДВАМ БЯХА ЗАПЪЛНИЛИ КАПАЦИТЕТА НА 30% А ТЕЗИ РЕЗЕРВАЦИИ СА СИ ГИ НАПРАВИЛИ САМИТЕ ТЕ ОПИТВАТ СЕ ДА ХВАНАТ ШАРАНИ ЩОТО ИНАЧЕ ФАЛИТ :D И АЗ АКО СЪМ ХОТЕЛИЕР МОГА ДА КАЖА, ЧЕ СЕ ПРЪСКАМ ПО ШЕВОВЕТЕ С РАННИ РЕЗЕРВАЦИИ А ДА СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ ВСИЧКИТЕ СА НАПРАВЕНИ ОТ ЕДИН ПРОФИЛ ТОЕСТ МОЯ :D
4
2
 
2
 
! Отговори
Тъжно преди 5 месеца
Незнам каква беше стратегията да правят всички богати?? Във български банки се държат влогове на стойност 22 милярда евро от граждани то бива присвояване последните 10 години бива ама това на нищо не прилича!! Ква е логиката да дръпнеш кредит да сложиш парите под възглавницата(явно така са по спокойни хората и могат да се напиват постоянно) и след това да ги връщаш със 20 процента годишна лихва и некви наследници на ричърд лъвското сърце да ти звънят постоянно
3
2
 
4
 
! Отговори
Емо преди 5 месеца
Аз за това повече от $ 74 000 седмично не давам, особено ако е за дълго време.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да бе да, вижте цените на туроператорите, те направо се унесоха. Круиз в Египетнад 2000 лв., а там е беднотия и всеки ти проси долари, че даже и нашите си сложили над 30 $ бакшиш да им дават хората. Круизите не са особено кеф. Винаги има и шарани, както се казва.
1
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На круизните пътувания ходят само бабишкери и старчоци. Нормален човек ще умре от скука там.