За Карл Нехамер ветото срещу България е успех

Шенген не работи, бръкнахме в раната, каза той
Обновена: 12 яну 2024 16:00 | 12 яну 2024 16:00, Нели Христова
79
За Карл Нехамер ветото срещу България е успех
Снимка: БГНЕС

В интервю по австрийската телевизия в късната емисия новини снощи федералният канцлер Карл Нехамер направи равносметка за дейността на правителството през миналата година, спирайки се на външната и вътрешната политика на своето правителство, и отбеляза като един от постигнатите успехи ветото на Австрия срещу влизането на България и Румъния в Шенген в контекста на променената общоевропейска политика за опазване на външните граници на ЕС.

Предвид предстоящите тази година избори за Европейски парламент, Нехамер изтъкна, че Европейският съюз трябва да се съсредоточи върху основните си задачи и е необходимо да се превърне отново в реалност решаването на проблемите там, където се появяват на основата на принципа на субсидиарността, предаде БТА.

"С нашето "не" за влизането на България и Румъния в Шенген направихме много важен принос, като "бръкнахме в рана", а именно във факта, че Шенген в момента не функционира, тъй като 11 от 17-те държави членки на Шенген извършват вътрешнограничен контрол", заяви австрийският канцлер. "И още един важен аспект: ние сме за Европейския съюз, тъй като мислим в посока към решаване на проблемите. Ние засегнахме проблема, България и Румъния получиха пилотни проекти от Европейската комисия, тя ги и финансира, за да бъдат укрепени външните граници. Ние дължим това на хората, ние трябва да действаме и да се борим срещу нелегалната миграция. Оттогава има движение, има напредък в Пакта за убежище и миграция, аз изтъквам това, защото Европейският съюз е важен за нас и ние като Австрийска народна партия успяхме да поставим отново на дневен ред темата миграция, да направим видим въпроса с опазване на външната граница и да „качим на лодката" държави като например Италия и Франция, тъй като резултатът зависи от програмата, зависи от това дали можем да дадем убедителен правилен отговор на хората за европейските предизвикателствата, опазването на границите е част от това и Италия и Франция вече обединяват усилията си с Австрия", заяви Нехамер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Голям успех на Австрия беше и като накараха сърбите да ни нападнат, а после заплашиха България, че ако продължи ще срещне австрийски войски!
23
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ГЛУПОСТИИИИ, молеца каза съвсем друго нещо. Според него ветото на Австрия е БЕЗУСЛОВЕН УСПЕХ. Били сме били в некъв въздушен Шенген и с единия крак в истинския. Кога ще стане обаче... НИКОЙ НЕ ЗНАЕ.. дори молеца, жирафа, плъха, гнома, кокор4о, буда и т.н. врачки
22
4
 
15
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 4 месеца
След като Шенген не работи защо тогава сме толкова глупави и искаме да влезем в него?
21
19
 
5
 
! Отговори
121212 преди 4 месеца
Самите коментари против австрийски фирми и всичко друго свързано с Австрия са доказателство, че не сме за Шенген и Еврозоната. Дами и господа, Еврозоната е начин на мислене а не някакви си правила. А ние това мислене го нямаме.
20
0
 
9
 
! Отговори
555 до 23 Анон. преди 4 месеца
Райфайзен
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От Австрия с любов
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Bila, OMV .. не се сещам какво още
17
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Затворете Билата
16
1
 
27
 
! Отговори
555 преди 4 месеца
Евала на румънците, всичко що е австрийско в държавата им се саботира . Банки, бензиностанции, хранителни вериги и др. са на прицел.Не искат комшиите да ги правят на при-мати, както нас ни правят.
15
0
 
25
 
! Отговори
Не преди 4 месеца
мога да разбера нашите управляващи. От думите им излиза, че едва ли не в най-скоро време ще влезем пълноценно в Шенген. Ми няма да стане. Колкото ни пуснаха безвизово в САЩ, толкова и в Щенген. Крайно време е и малкото останали хора симпатизиращи на евроатлантизма у нас, да разберат, че за ония ние сме по-долна категория хора!
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Остър полицай!
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
3a въpзвaнe e, caмo мy вижте иgиoтckaтa физиономия!
12
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо в ЕС никой не обича румУнците и бАлгарите, само питам?
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тези от 1876 година с Райхщатското споразумение все казват "не" на България. Как не им омръзна едно и също 200 години.......
10
3
 
21
 
! Отговори
Shark преди 4 месеца
Айде един бойкот на австрийските стоки и магазини и да видим как ще клекнат.
9
2
 
18
 
! Отговори
СС преди 4 месеца
А Италия и Гърция пускат по 300 000 талибани годишно в Австрия !!!
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да не би пък да трябва да се радваме, че ни е бръкнал? Асен да не се радва? А Кикиту?
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Лекичко ще бръкнат и на австрийските фирми, в началото OMV и Billa, после и всички останали. Ще разберете!
6
2
 
16
 
! Отговори
Денков ха-ха-ха преди 4 месеца
Тоя лъже...повече и от мен...
5
3
 
31
 
! Отговори
Майора преди 4 месеца
Щом казвате че е нормално да наложите вето и се гордеете с това , то тогава България има право да наложи реципрочни мерки срещу вас! Не може страната ни да става заложник на вашите вътрешно политически промени и да ни критикувате за мигрантите , след като основната част минава по друг маршрут!