Съветът на Европа потвърди подкрепа за Украйна

Мислите ни днес са с украинския народ, заяви Мария Пейчинович Бурич
23 фев 2024 17:02, Стела Стоянова
55
Съветът на Европа потвърди подкрепа за Украйна
Снимка БГНЕС, архив

Съвета на Европа потвърди "непоколебимата си подкрепа" за Украйна в навечерието на двегодишнината от нахлуването на Русия.

"Отбелязваме годишнина, която никой не е искал да види", заяви Мария Пейчинович Бурич, генерален секретар на Съвета на Европа.

"Мислите ни днес са с украинския народ", добави тя.

Съветът на Европа, в който членуват 46 държави, е създаден, за да наблюдава и спазва правата на човека в Европа след Втората световна война. Членовете суспендираха Русия след нахлуването ѝ в Украйна на 24 февруари 2022 г.

Комисарят на Съвета по правата на човека Дуня Миятович заяви, че продължават да се извършват "сериозни нарушения на правата на човека и международното хуманитарно право".

"Трябва да се положат всички усилия, за да бъдат подведени под отговорност отговорните за всички нарушения на правата на човека и престъпления, извършени по време на тази война", каза Миятович, пише БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: украйнаСЕ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Тотка преди 2 месеца
До агент ЦРУ100% си гледал записа Радостин Василев как направиха ала-бала уж се бориш за демокрация а всъщност какво се получава посолството назначава кой да командва държавата ни а ти си един от тези продажнициУкрайна е вече някъде около 30 милиона защото се избягали много хора а Русия и 150 милиона математиката казва така Украйна ще загуби в изтощителна война
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Срещу Русия никой няма шанс.
49
0
 
5
 
! Отговори
Горд Българин преди 2 месеца
До агент Мъдлър ЦРУ - личи си че в час по математика си бъркал в носа и си блял баирите. От 100^% са гласува ли само 40% . Едвам от тези 40% едвам имате над 20%. Защо се страхуват да направят референдум относно подкрепата на Украйна. Ет огава ще видиш общото виждане на народа. А такива като теб където ги мързи да си размърдат мозъка, ще се чудят в каква миша дупка да се скрият.
48
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До 39 "Става дума за Изсраел,налЕ? Или е неполиткоретно нек'си." - Израел заплаши още 2001ва година ЕС с нюк, ако му налагат санкции.
47
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Плямпането е безплатно. Тия про'с'таци дадоха ли по 1000 лева?
46
0
 
8
 
! Отговори
САЩисан вие на луна преди 2 месеца
Ще подкрепяме на коча м....е и двете, колкото е необходимо.
45
0
 
13
 
! Отговори
Петър преди 2 месеца
Русия ще смаже Украйна и ЕС може само да наблюдава процеса ,който ФАЩ предизвика ,за да подсили долара и да отслаби Еврото
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мачкате ли Русия бе дивани, безполезни форумни уркофили?!?
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ох отдъхнахме си всички...... Сега вече смазаха Русия.......
42
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ПУТИН налага санкции на САЩ И Европа ! Няма да им доставя автомобили МОСКВИЧ и няма да зарежда банките им с рубли !!!
41
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След три месеца, ще полетят 60 броя F 16 .и зa руските сви.не ,ще настъпи ад !!! Спасението е галоп към Монголия !!!! Ако ПУТИН не се предаде на Зеленски и Украинската армия ,Русия я чака пълна разруха и разпад !!!!
40
10
 
4
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 месеца
Русофилчето с впн се появи, си цъка само плюсове и минуси. В интернет сте много, ама на изборите колко взехте възраждане, едва 1 процент. Знаем. Беги да цъкаш.
39
1
 
6
 
! Отговори
ЕСССР ООД преди 2 месеца
"Трябва да се положат всички усилия, за да бъдат подведени под отговорност отговорните за всички нарушения на правата на човека и престъпления, извършени по време на тази война..."Става дума за Изсраел,налЕ? Или е неполиткоретно нек'си...
38
0
 
2
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 месеца
В.В. Путин 2020 г Валдай - " Единственото ни притеснение е, да не настинем на вашето погребение "
37
2
 
16
 
! Отговори
мак преди 2 месеца
Готови са да доведат ес до просешка тояга само и само да направят напук на путин. А всъщност правят напук на хората. Началниците не ги грози да речем безработица или бедност, затова могат да се правят на евроатлантици, щедри, милозливи и не знам какво още. Ако агресора беше друг, щяха ли пълномащабно да слугуват на зеления?
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
50 милиарда ограбиха ли вече И от нас И този месец да ги пратят за заплати на колумбийските наемници в украйна да из биват руските ни братя по вяра и исторически освободители на територията ни? Евромарионетките, които никой не в избрал, провеждат политиката на кукловодите си
35
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Майната и на Урсула :)))
34
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма да оставят укропите, явно ще е до последния, освен ако не вземат да се усетят най после какво се случва, и че ги цакат по евтино от африкански роби
33
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нека лицемерието и празнословието да продължи!
32
1
 
17
 
! Отговори
Спеца преди 2 месеца
Тия подкрепят Украйна до пълното си изтощение!Че откъде толкова фанатични нацита се навъдиха в ЕС?На Русия неофашистите и действат като червено на бик!Ще пада трепане!