Екоактивисти ставаха и сядаха по пътищата в Германия

Участниците този път не се залепиха за пътното платно
16 мар 2024 21:10, Анисия Иванова
47
Екоактивисти ставаха и сядаха по пътищата в Германия
Снимка: БГНЕС/EPA

Групата активисти от "Последно поколение" отново демонстрира с блокади на пътища на няколко места в Германия в подкрепа на по-активни действия по отношение на изменението на климата, но за разлика от предишните акции участниците не се залепиха за пътното платно, предаде ДПА.

Протестиращите настоява за радикални действия в областта на климата, включително пълен отказ от въглища, нефт и газ. Групата организира улични блокади от началото на 2022 г., като участниците се залепват за пътните настилки.

Около 130 участници блокираха днес по обяд оживения мост, свързващ берлинските квартали Фридрихяхайн и Кройцберг – Варшавския мост, съобщи полицията. Те многократно ставаха и сядаха в двете пътни ленти.

В баварските градове Мюнхен и Регенсбург полицията преброи съответно 120 и 150 демонстранти на съобщените и нерегистрираните събрания. Според местната полиция в Мюнхен не е имало сериозни проблеми с трафика.

Недалеч от терминала за втечнен природен газ (LNG) на остров Рюген в Балтийско море 30 активисти са възпрепятствали движението по пътя за достъп до фериботното пристанище.

Първоначално полицията е позволила на групата да продължи, но след няколко часа е прекратила акцията. По-голямата част от участниците са били изведени от пътя от полицаи, съобщи говорителка на полицията пред ДПА. Някои от групата са напуснали пътя доброволно.

Говорител на "Последно поколение" преди това беше заявил, че протестиращите искат да останат по-дълго, вероятно до неделя. Терминалът за втечнен природен газ е "върхът на лудостта на изкопаемите горива", каза той, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Снимката е очевиден фотошоп! Ако беше истинско събитие, истински протест, несъмнено щяхте да имате истински снимки! Поредната ДЕМО агитацая на ДЕМОкратите, ама не вървите вече с ДЕМОкатратичните си лъжи!
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
E що направо не си кажат, че искат атомни електроцентрали? Без въглища, нефт и газ, и като се има предвид сравнително по- слабото слънчево греене, кой ще им прави вятъра? Хи-хи! Очевидно искат АЕЦ, и предвид това, че протестират не къде да е, а в Германия - таз евро-люлка на свободата, искат си руска АЕЦ.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе не се разбра...? До сега не се разбра че станата Соросс отваря НПОта във всички страни в които го пуснат, и това на снимката са им прокажените "деца". Не било се разбрало, много добре го знаем, всички сме против, но политиците си прибират "взятките" а сатаната продължава с унищожаването на човешкия морал и ценности. Унгария го спря отдавна. Кога и ние?!
34
0
 
3
 
! Отговори
немец преди 1 месец
До Бай ИванАко знаеш само колко си прав! Един инвестигативен журналист успя да се набута при тия със скрита камера... Провеждат семирнари за обучение, имат бюджет за адвокати и премии за арестуване и лежане в затвор. Някой помпа милиони в тия... Така и не се разбра кой
33
0
 
4
 
! Отговори
Грийн Писс преди 1 месец
Да, добре ги определи навремето един малко по-остроумен политик: зелените са като динята -- отвън е зелена, а като я разрежеш, виждаш, че била червена...
32
0
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 месец
Хубави лозунги, но не си правят сметка , че са облечени и обути от материали създадени от нефт? Някой им плаща.
31
0
 
2
 
! Отговори
Ze nigmar преди 1 месец
Структурата на копоя на звяра:)))
30
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Бибитко от Банкя нали знаеш кой идва на власт след като докарват швабите до просешка тояга, и как после 3 милиона кацапи се предават за един месец
29
3
 
2
 
! Отговори
Марш в преди 1 месец
Бундесвера. Велика Германия отново се нуждае от мощна армия, за да може този път да влезе триумфално в Москва и най накрая в блатистата земя да се установи послушен към Запада режим на управление.
28
0
 
11
 
! Отговори
Този Който преди 1 месец
Въпреки напъните на медийния мейнстрийм да бъдат всячески ограничавани, има доста интересни видеа в които се вижда какъв лабут ядат "зелените" заради действията си. И там на обикновения човек одавна му е писнало от зелни-транс-манс кресливи отпадъци. Но под мантрата за права и пр. дивотии им оставят много повече възможност са си развяват магариите, отколкото у нас например.
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От днес да ядат само хле барки и да "помогнат".
26
0
 
16
 
! Отговори
Бибитко от Банкя преди 1 месец
Тези ,,умници,, ще докарат Германия до просешка тояга.Зенените вредят много на икономиката, енергетиката и туризма.
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да минават през тях! Пapазити!!!
24
0
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ИЗОБЩО НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ, ЧЕ ДЕЙСТВИЯТА ИМ СА БЕЗКОРИСТНИ !!! 3 ГОДИНИ ГИ НЯМАШЕ ПОЧТИ НИКАКВИ НО ТОЧНО ПРЕДИ ЕВРО ИЗБОРИТЕ СЕ АКТИВИЗИРАХА ЗА ДА МОЖЕ ПАРТИЯТА НА ЗЕЛЕНИТЕ ДА ВЗЕМЕ ПОВЕЧЕ МЕСТА !!! АБСОЛЮТНО ПЛАТЕНИ ПРОТЕСТИ! А ИНАЧЕ ВИНАГИ ЩЕ СИ НАМЕРЯТ ЗА КАКВО ДА ПРОТЕСТИРАТ :D ГЕРМАНИЯ Е ЕДНА ОТ ТЕЗИ КОИТО НАЙ-МНОГО СПАЗВА ПРАВИЛАТА В ТОВА ОТНОШЕНИЕ И САМИЯ ПРОТЕСТ СИ Е 100% ПРОВОКАЦИЯ И ПЛАТЕНА ИНИЦИАТИВА ОТ ПАРТИЯТА НА ЗЕЛЕНИТЕ.
23
0
 
13
 
! Отговори
Уродливи уроди преди 1 месец
*** смотани. Смачканяци смачкани.
22
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Такива ентусиасти" без финансиране не стават от дивана.
21
1
 
27
 
! Отговори
Ддд преди 1 месец
Изпратете ги да живеят на място без никакви удобства на цивилизацията. И сле дмесец-два ги приберете, или заровете!
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
па не бил еурогейташки съюза - погледнете ги само тия двамата на снимката атлантици :))
19
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Завчера в Швеция полицаите пак влачеха Грета Тунберг, която заедно със съмишленици блокира входа на шведския парламент по същите причини като германските активисти. Грета не искаше да стане и полицаите я вдигнаха на ръце и я извлякоха, но тя не се предава. Такива ентусиасти променят света, не страхливци като в БГ...
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да идат на чист въздух в Украйна! Ще им се отрази чудесно .